24v DC Dalgıç pompa çalıştırma
herkese merhabalar
köyde bulunan ceviz bahçem için 24v DC Dalgıç pompa alarak akıllı bir sistem kurmayı planlıyorum. panel olarak 410 yada 340watlık bir panelin sistemi rahat çalıştırabileceği söylendi.
ürünleri tam sipariş edecektim ancak panellerin 12volt olduğunu öğrendim.
sorum şu 340watt 12 volt tek güneş paneli ile 24v Dc Dalgıç pompa çalıştırılabilir mi?
yoksa 2 adet 340watt 12 volt güneş paneli alıp seri bağlayıp sistemi bu şekilde mi çalıştırabilirim?
HERKESE MERHABALAR
24 V SOLAR DC DALGIÇ POMPA ALMAK İSTİYORUM CEVİZ TARLAM İÇİN. TARLANIN 2 UCU ARASINDA KOT FARKI BULUNMAKTA OLUP AŞAĞIDA HAVUZDA DEPOLADAĞIM SUYU YUKARIDAKİ TANKLARA TAŞIMAK İÇİN 340W 2 ADET PANEL ALMAMI SÖYLEDİLER. SİSTEMİ AKILLI SİSTEM OLARAK TASARLAMAK İSTİYORUM . YANİ Bİ PANO HAZIRLAYARAK PANOYA ZAMAN SAATİ VE SIVI SEVİYE BELİRLEME SENSÖRÜ TAKMAK İSTİYORUM. YANİ POMPA ZAMAN SAATİNDE BELİRLEDİĞİM ZAMAN ARALIĞINDA (MESELA SAAT10.00 İLE 11.00 ARASINDA) ÇALIŞSIN ANCAK HAVUZDA SU BİTERSE SIVI SEVİYE SENSÖRÜ
ELEKTRİĞİ KESEREK MOTORUN ÇALIŞMASINI DURDURSUN(ZAMAN SAATİ MÜSAADE ETSEDE HAVUZDA SU BİTMİŞSE POMPA ÇALIŞMASIN İSTİYORUM) BÖYLE BİR SİSTEMİ YOUTUBE KANALINDA SOLARBAHÇE KANALINDA GÖRDÜM AMA YETERLİ ELEKTRONİK BİLGİM OLMADIĞI İÇİN BU SİSTEMLE İLGİLİ YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
YANİ HANGİ ÜRÜNLERİ VE PARÇALARI ALMALIYIM.
YADA BU SİSTEMİ KURABİLİRMİYİM. ÇALIŞIR MI?
YADA SİSTEM KURULSA DAHİ TEHLİKELERİ VAR MI? TARLADA KİMSE YOKKEN ÇALIŞACAĞI İÇİN HERHANGİ BİR AKSAKLIK DURUMUNDA SİSTEMİN YANMA İHTİMALİ VARMI? TEHLİKELERİ NELERDİR?
BU SİSTEME İHTİYACIM VAR HER GÜN BABAM TARLAYA GİDEREK AŞAĞIDAKİ HAVUZDAN YUKARIDAKİ TANKLARA SU MOTORU İLE SU BASIYOR. YAŞI İTİBARİYLE ARTIK BU DURUM KENDİSİ İÇİN EPEY YORUCU OLUYOR
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
CEVAPLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
Meslek: polis memuru
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 527 (Bu ay: 39)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware