Şimdi Ara

işlemci soketine termal macun dolması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kullandığım anakartın işlemci soketi üzerine termal macun dökülmüş. Soketin hareket eden pilastik kısmını söktüm macunu tamamen kuruttum sonrada pinleri güzelce temizledim. Dibinde macun var fakat kurumuş durumda iletken değil, pinleri de güzelce temizledim işlemciyle temazsızlık olma ihtimalide düşük. Sistemi uzay kurulumu yapıp açmayı denedim anakart açmıyor kendini. RAM ve ekran kartını söktüm 3 bip RAM hatası aldım. RAM'i taktım 1 uzun 2 kısa ekran kartı hatası aldım ekran kartınıda taktığım zaman sistemi açıyorum fakat anakart açılmıyor. Tek bip sesini alamıyorum görüntü de yok, fikirlerinizi bekliyorum.

Sistem;
    MSI 970A G46
    AMD FX6300 BA
    Asus R7 265
    Gskill 1866 2x4 8 GB kit RAM

• Ana kartı söküp selolozit tinerin içine atın kir pas reçina ne varsa hepsini yumaşatıp söker. Elektronikle uğraşan birinden yardım alın. Cep telefonları bu şekilde temizlenir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • direk WD-40 al bas yuvaya bi süre beklet ne varsa söker atar, sonra bi miktar daha bas aşağı doğru tut hava tabancasıyla falan artıkların dışarı çıkmasını sağla
  • yakaza01 Y kullanıcısına yanıt
    Selülozik tiner sokete zarar verir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Selülozik tiner sokete zarar verir.

Özürdilerim üstadım verin elinizi öpeğim, bu zamana kadar hep yanlış yapmışız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    denedim hocam WD-40 ı birşey temizlemedi.
  • yakaza01 Y kullanıcısına yanıt
    herkez tinerin çözüm olabileceğini söylüyo ama elimdeki arızalı bir anakarta uyguladım sokete çok zarar verdi uzun. soket pilastiği biraz fazla dandik hemen yumuşatıyo o yüzden son çare olarak onu uygulamak istiyorum.
  • snnsen S kullanıcısına yanıt
    Bunu deyince dalga geçiyorlar. Wd40 olmuyorsa izopropil alkol kullan, bol bol dök. Sonra anakartı ters çevir, elektrikli süpürge ile çek. Tiner gibi plastiğe zarar vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 29 Ocak 2018; 21:17:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yagsiz kontak sprey dene son çare.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ram ve ekran kartı hatası alıyorsan işlemci doğal olarak soket çalışıyor demektir.
    biosu resetlemeyi denedinmi?
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    denedim hocam defalarca yaptım bios resetini anlamadığım kısımda orası rami söküyorum ram hatası veriyor takıyorum bu defa ekran kartı hatası veriyor ekran kartınıda takıyorum zerre hareket yok fan son hızda dönüyorda dönüyor sürekli zorluyor işlemci fanı ısısı artıyor güney kutpunun soğutucusuna dokunuyorum ısı artıyor tahmini 60 dereceye kadar çıkıyor. zaten soketi çok güzel temizledim sadece dibinde var macun oda iletken değilse bir zararı olmaz iki gün güzelce kuruttum soketin altındaki macunda taşlaştı artık iletken olsa bile yitirmitir iletkenliğni. ama bir çıkar yok bulamadım varda aklınızda başka bir fikir lütfen yardımcı olun.
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    onuda denedim hocam sökmüyor bir zerre bile. bastım spreyi tepkimeye girdi 10 dakika bekledim kabrdı kabardı peçeteyle sildim bembeyazdı peçete zerre sökmedi.
  • yarın bir bakayım buralarda bulabileceğim bişeyse deneyeceğim. anakartın zaten kullanmadığı madde kalmadı son 3 gündür soket üzerindeki hareket eden işlemciyi sıkıştıran pilastiği söktüm bulaşık deterjanıyla yıkadım çıkmadı yağ çöz ve diş fırçasıyla çitiledim. bunu birinin yaptığını duysak alay konusu yaparız ama başa gelince geliyor.
  • çalışırsa mucize, wd 40 sıkmak anakartı öldürür, bilinen en iyi elektronik kart temizleme sıvısı ALKOL dür
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.