Sayısal Kumardır
|
Mesele Sadece Kolaylık Değildi
|
|
|
Sınavdaki 3 Tartışmalı Soru
|
DNA Sorusunun Cevabı Neydi?
|
345 6'lı Deneme Cevap Anahtarı
|
Cumhuriyet Dönemi Tiyatrosu
|
AYT Sosyal 1 Denemeleri
|
Aslında ben de en kötü durumda geçen seneki yüzdelik dilimimi kullanırım diye kendimi rahatlatıyordum. Ancak TYT süresi 30 dakika uzayınca ve baraj 180'den 170'e düşünce sınavda barajı geçen kişi sayısında ciddi bir artış oluşacak.
Sen geçen sene 1 milyon barajı geçen kişi arasında 15.000. idin atıyorum
Bu sene 1.4 milyon kişi barajı geçerse o 15.000'lik sıralama olacak 21.000. Bu da çok ciddi oynama demek. Aynı şekilde bu seneki TYT puanını seneye kullanmak isteyen kişiler de şanslı. Çünkü 1.4 milyon kişi arasında 15.000 olan adam seneye barajı 1 milyon kişi geçince 15.000'den 11.000 civarında sayılacak.
Gelen cevaplar üzerine aşağıda yazdığım cevabı buraya editliyorum: Baraj puanının 170'e inmesi ufak bir şey gibi gözükse de puangoda 180 puan almak için 26.5, 170 için ise 22 net yapmanın gerektiği gözüküyor. Fark %20'ye yakın. Barajı geçemeyen büyük çoğunluğun 150-180 aralığında olduğunu hesaba katınca bu farkın ne kadar fazla olduğunu daha net görebiliriz. Sürenin 30 dakika artışı çok fazla olmasa da 1-2 net yardımcı olacağına eminim.
Geçen sene barajı geçemeyen veya kıl payı geçen 3-4 kişi bana nasıl daha yüksek yapabileceklerini sınavdan önce soruyorlardı. Çoğu 135 dk içerisinde Türkçe + Sosyal + 3-4 Mat sorusu için bazen 135 dkden bile daha fazla harcıyorlardı. Bunun için 30 dakikanın 1-2 net yardımcı olacağını düşünüyorum. Yani şunu söyleyebiliriz. Geçen sene 26.5 net gereken baraj, bu sene 20 gibi bir şey. %40 her ne kadar abartı olsa da en az %25-30 artacağını düşünüyorum barajı geçen kişi sayısının.
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 117
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 20.303 (Bu ay: 66)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 110 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar Genel Sohbet