Şimdi Ara

Geçen Seneki Yüzdelik Dilimini Koruyanların Şanssız Olduğu Gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında ben de en kötü durumda geçen seneki yüzdelik dilimimi kullanırım diye kendimi rahatlatıyordum. Ancak TYT süresi 30 dakika uzayınca ve baraj 180'den 170'e düşünce sınavda barajı geçen kişi sayısında ciddi bir artış oluşacak.

Sen geçen sene 1 milyon barajı geçen kişi arasında 15.000. idin atıyorum

Bu sene 1.4 milyon kişi barajı geçerse o 15.000'lik sıralama olacak 21.000. Bu da çok ciddi oynama demek. Aynı şekilde bu seneki TYT puanını seneye kullanmak isteyen kişiler de şanslı. Çünkü 1.4 milyon kişi arasında 15.000 olan adam seneye barajı 1 milyon kişi geçince 15.000'den 11.000 civarında sayılacak.

Gelen cevaplar üzerine aşağıda yazdığım cevabı buraya editliyorum: Baraj puanının 170'e inmesi ufak bir şey gibi gözükse de puangoda 180 puan almak için 26.5, 170 için ise 22 net yapmanın gerektiği gözüküyor. Fark %20'ye yakın. Barajı geçemeyen büyük çoğunluğun 150-180 aralığında olduğunu hesaba katınca bu farkın ne kadar fazla olduğunu daha net görebiliriz. Sürenin 30 dakika artışı çok fazla olmasa da 1-2 net yardımcı olacağına eminim.

Geçen sene barajı geçemeyen veya kıl payı geçen 3-4 kişi bana nasıl daha yüksek yapabileceklerini sınavdan önce soruyorlardı. Çoğu 135 dk içerisinde Türkçe + Sosyal + 3-4 Mat sorusu için bazen 135 dkden bile daha fazla harcıyorlardı. Bunun için 30 dakikanın 1-2 net yardımcı olacağını düşünüyorum. Yani şunu söyleyebiliriz. Geçen sene 26.5 net gereken baraj, bu sene 20 gibi bir şey. %40 her ne kadar abartı olsa da en az %25-30 artacağını düşünüyorum barajı geçen kişi sayısının.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NyberRoar -- 18 Haziran 2020; 16:36:23 >

• en mantıklısı 2022 de sınava girmek
  • 30 dk ile barajı geçen sayısının 400.000 artacağını mı düşünüyorsun
  • barajı geçemeyenler süre yetmediği için mi geçemiyor
  • Hocam barajı geçen sayısı gerçekten o 30 dakika ile mi artacak . Ama 170 puana çekilmesi konusunda haklısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertgms2 -- 18 Haziran 2020; 16:23:27 >
  • 170-200 bin adayın geçeceği düşünülüyor
  • Baraj puanının 170'e inmesi ufak bir şey gibi gözükse de puangoda 180 puan almak için 26.5, 170 için ise 22 net yapmanın gerektiği gözüküyor. Fark %20'ye yakın. Barajı geçemeyen büyük çoğunluğun 150-180 aralığında olduğunu hesaba katınca bu farkın ne kadar fazla olduğunu daha net görebiliriz. Sürenin 30 dakika artışı çok fazla olmasa da 1-2 net yardımcı olacağına eminim.

Geçen sene barajı geçemeyen veya kıl payı geçen 3-4 kişi bana nasıl daha yüksek yapabileceklerini sınavdan önce soruyorlardı. Çoğu 135 dk içerisinde Türkçe + Sosyal + 3-4 Mat sorusu için bazen 135 dkden bile daha fazla harcıyorlardı. Bunun için 30 dakikanın 1-2 net yardımcı olacağını düşünüyorum. Yani şunu söyleyebiliriz. Geçen sene 26.5 net gereken baraj, bu sene 20 gibi bir şey. %40 her ne kadar abartı olsa da en az %25-30 artacağını düşünüyorum barajı geçen kişi sayısının.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NyberRoar -- 18 Haziran 2020; 16:32:47 >

• Yaptıkları her iş zarar arkadaş ya
  • puan koruma olayı bu sene kalkar o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: wiz9

puan koruma olayı bu sene kalkar o zaman
    Barajı kafalarına göre değiştiren, düşünmeden hareket edip kriz anında ne yapması gerektiğini kestiremeyen bir kurumun bu sebepten dolayı puan kaldırmayı düşünebileceğine inanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NyberRoar -- 18 Haziran 2020; 16:40:13 >
  • Hocam ben de korumayı planlayarak mezuna kaldım ve çalışmamı da bu yönde yaptım öğrendiğimde sinirden çıldırmıştım ama şimdi pek problem etmiyorum bu sene neler olacağı belli olmaz bence tabi negatif bir etkisi olacak ama çok olmaz diye düşünüyorum ya da umuyorum diyeyim olmazsa kesbis olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poisonivy66

Hocam ben de korumayı planlayarak mezuna kaldım ve çalışmamı da bu yönde yaptım öğrendiğimde sinirden çıldırmıştım ama şimdi pek problem etmiyorum bu sene neler olacağı belli olmaz bence tabi negatif bir etkisi olacak ama çok olmaz diye düşünüyorum ya da umuyorum diyeyim olmazsa kesbis olsun.
    İnşallah, olması gereken şey zaten geçen seneki puanlar kullanılırken puan sanki 180'miş gibi bir değerlendirme yapmak. Ama ne olması gerektiği gibi oluyor ki bu sene?
  • yüzdelik dilimi değil puanı koruyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Restrop

yüzdelik dilimi değil puanı koruyorsun
    Puan değil yüzdelik dilim korunuyor, şuraya bakabilirsin: (1. ve 2. maddeler)

• Lucy13 kullanıcısına yanıt
    Ah o baraji gecemeyenlere 24 saat vercekler bak nasil baraj altinda kalıyorlar sure bunlar yaramaz daha fazla yanlis yapip netleri düşer buda sallıyor hadi kardesim bakin keyfinize
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheBlackWaWe

Ah o baraji gecemeyenlere 24 saat vercekler bak nasil baraj altinda kalıyorlar sure bunlar yaramaz daha fazla yanlis yapip netleri düşer buda sallıyor hadi kardesim bakin keyfinize
    Editlediğim kısmı okuyabilirsin. Asıl etkileyecek şey sürenin artışından ziyade baraj puanının 170'e çekilmesi.
  • Yüzdelik dilim baraja göre değil, 200 puanı geçen aday sayısına göre hesaplanıyor.
  • kesinlikle dediğin haklı ben gecen sene tytde iyi yaparım diye kasmıstım son, 2-3 ay iyi gelmedi iyi ki de gelmemiş büyük depresyona girerdim
  • Foralec F kullanıcısına yanıt
    yok baraja göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foralec

Yüzdelik dilim baraja göre değil, 200 puanı geçen aday sayısına göre hesaplanıyor.
    O zaman ciddi bir fark olmayacaktır. İnsanların kafasını karıştırdıysam özür dilerim, yanlış biliyormuşum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.