Şimdi Ara

Sınav Sürecindeki En Büyük Doğrunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
20
Favori
5.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen yıl bu konunun tam tersini açmıştım "Sınav Sürecindeki En Büyük Yanlışınız" diye ama her zaman olumsuzluklara odaklanmak olmaz, biraz da bize katkı sağlayan, sınavı kazandıran şeyleri konuşalım.

Yapamadığım yahut yaparken zorlandığım soruları tekrar etmek için güzel bir sistem geliştirmiştim. Soru klasörü. Sorular onlarla kaç kere uğraştığıma göre farklı yerlerde dosyalanıyordu. Çözülen sorular da atılmıyor, sadece farklı bir dosyaya alınıyordu. Bunun soru defterinden güzel olan yanı hangi soruları kaç kez denediğinizi direkt görebilmeniz, böylece hangi konudan eksiğiniz olduğunu da kolaylıkla belirleyebilmeniz. Bu sistemi 11. sınıfın başından 12. sınıfın ikinci dönemine kadar kullandım, çok da katkı sağladığını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB3FB489A -- 20 Temmuz 2020; 20:2:27 >

• Bol bol not almak
    Deneme yerine soru bankası çözmek
    Sınavı gözümde büyütmemek
    Her konuya eşit değer vermek
    Denemelerde yanlış yapmadığım konudan soru çözmemek
    En önemlisini unutmuşum: Özellikle son aylarda "net" başlıklarına girmemek. Mümkünse DH'ye girmeyin, ben girmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuciliusBagus -- 20 Temmuz 2020; 19:43:14 >
  • Matematiğin fatihi ile youtubeda karşılaşmak
  • binom çalışmak
  • Geometriyi sene başında iyi bir şekilde halletmek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaptığım planlardan arkadaşlarım güldüğü hâlde vazgeçmemem, sonrasında kafalarını duvarlara vurdular tabii

• Önceki 3 sene geometri çalışmadan girmiştim, bu sene geometri çalışarak girdim. Hem TYT hem AYT'de bayağı soru yaptım. Boşlarda çok basitti, sınavdan sonra üzüldüm ama yapacak bir şey yok.

Geometri için Sonuç, Karekök ve Acil çözdüm. Trigonometri için Karekök Fasikül ve Acil Konu Denemeleri çözdüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 11'de çok sıkı çalışmak
    Eksiklerimi yazda kapatmak
    Bazı şeylerin bilincine erken farkına varmak
    Konu çalışmanın zaman kaybı olmadığını öğrenmek
    Vs.

• Evde kaldığı dönemde promodro uygulaması kullandım. Uygulamayı 20dk ders 5dk mola şeklinde değil de 2 saat ders 30dk mola şeklinde kullandım. Kronometre çalıştıktan sonra bitmeden kalkmamam gerektiğine programlıyordum kendimi. Ayrıca uygulama sayesinde milletin benden daha çok çalıştığını görüp daha çok hırslanıyordum. Bu sayede de motivasyonumu kaybetmedim.
  • son zamanlarda küçük not kağıtlarına 1 saat etüt 15-30 dk mola şeklinde 8 tur yazıyordum 6 tanesini tamamlayabildim max ama olsun yine de gayet verimliydi üni hayatımda da kullanmayı düşünüyorum saat saat yazıyordum önceden ama beceremiyordum direkt 1 saat etüt yazdım onun yerine,verim aldım ve geçen sene son ay deneme çözmemiştim doğru düzgün bu yıl çözdüm

• Başkalarının güdümünde olmamam. Arada baskılara maruz kalmama rağmen bildiğim yolda yürümem
  • bişey B kullanıcısına yanıt
    Hangi uygulama

• 4.5 kaynak geometri çözmem bu yıl yaptığım en iyi hamleydi

• dershaneyi bırakmak

• Tyt matematik ve geometri kitabı bitirmemek yerine deneme çözmek

• Tyt cog ezberlerinin sayfasini bile atlamam

• Karantina sürecinde salmamak

• TYT bitirdikten sonra AYT’ye başlamam. İnsanlar konuları birbirinden bağımsız görüp çalışıyor fakat TYT Hareket konusunu anlamayınca AYT Hareket de anlaşılmıyor mesela. Aynı zamanda amaan TYT nasıl olsa demeden her fen branşından en az bir tane TYT soru bankası bitirmek. Bu hatayı forumda çok gördüğümden söylüyorum.

Mezun senemde olduğumdan sadece ders ve dertlerle uğraşmayıp farklı uğraşlara da zaman ayırmak. Mezun senesi eğer bu tip uğraşlar olmazsa işkence oluyor.

Arkadaşlarıma ders durumumdan bahsetmemek, ders konusu açıldığında kapatmak ve kimsenin moralimi bozmasına izin vermemek.

Matematikten bol bol deneme çözmek.

Tüm konuların listesini çıkarıp bitirdikçe tik atmak ve konuları günlere bölmek.

Her sabah yapılacaklar listesi çıkarmak.

Yapamadığım sorulara hocaya sormadan tekrar bakmak, yapamadıysam götürmeden önce ikinci kez daha bakmak ve ondan sonra çözemediysem hocaya götürmek.

• Son 1 ay üşenmeden her gün tyt denemesi çözmek
    Pandemi dönemini öyle çok kasarak şunu çözcem bunu çözcem yapmadan rahat ve sakin şekilde geçirmek
    Sınıf içi gereksiz rekabete girmemek

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.