Şimdi Ara

Sınav Sürecinde Yaptığınız En Büyük Hata

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
24
Favori
7.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

"Eğer bunu yapmasaydım daha iyi bir sonuç alırdım" yahut "Sınav sürecinde böyle bir şeyi keşke yapmasaydım" dediğiniz şeyler varsa anlatmanız çok güzel olur.

Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.

• GTÜ yazmamak
  • Keşke TYT gecesi bu iş bitti diye kendimi çok salmasaydım. TYT'de 364. olup AYT sonucuyla 2593'e düştüm çünkü.
  • Güzelim denemeleri sona bırakmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke daha fazla deneme çözseydim. Lti yi sona bırakmasaydım. Geometri ve tarihe gereken önemi verseydim. Son bir ay kala konu yetiştircem diye tyt denemesi çözmemezlik yapmasaydım. İkili ilişkiler konusunda daha dikkatli olsaydım

• √Eylül ortası başlamak
    √Lisede sınav bilincinde olmamak
    √3. yılın verdiği bıkkınlıkla çoğu ayların verimsiz geçmesi (elden ne gelebilir bunda yapacak bi şeyim yoktu)
    √Geç başladığım için yetişmeyen harika denemeler
    √Sınav sabahı midem bulanacak kadar stres yapmak ve matematikte beynimin durması (burda da elden bir şey gelmedi)
    √Başkalarının netlerine takılıp sürekli yapamayacağıma inanmak ve neden mezuna kaldım ki gibi cümleler kurup pişmanlık yaşamak, hatta bi ara geçen yıldan da kötü yaparım diyordum

• Kendimi mutlu etmek için çalıştım,örneğin x konusunda çok iyiydim gidip gereksiz yere o konudan soru çözdüm.Eksik olduğum konuyu hep erteledim.En büyük yanlışım buydu,bir de ilk ayları aşırı boş geçirmek.

• İyi yaptığım derslerin üzerine gitmek matematiği ertelemek karı-kız ve okulda boşa yorulmak

• Hep iyi olduğum derslere çalışmak geometri gibi kötü olduğum dersleri ertelemek,denemeleri son 3 ay cozmeye baslamak ilk aylarda sinav bilinicinde olmamak

• kendi programima gore degil temel lise ve rehberlikcinin sozune gore calismak.

sinav senesi asik olmak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayt fenin 2018 gibi çıkacağını düşünmek ve ona göre çalışmak.(tamamen yüzeysel ve kazanım odaklı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BonibonN -- 3 Ağustos 2019; 23:4:34 >
  • Düzenli çalışmamak. İddia ediyorum, önceki senelerden az çok bir temeli olan sayısalcı, çok aşırı değil ama düzenli çalışırsa, çok zorlanmadan ilk 20k'ya girebilir.

• DOĞRUM YOK Kİ

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yok galiba

• Çok asılmamak

• Ertelemek

• Birinci dönem bomboş geçti. Dershanede tyt konularını çok geç bitirdik. Bu yüzden önemli konulara birinci dönem hiç bakmadım. Fizikte elektrik ve manyetizma, elektromanyetik dalgalar, modern fizik; kimyada organik, enerji, hız, denge, kçç, çözeltiler, gazlar; biyolojide bitkinin tamamı ve sistemlerin hepsi ikinci döneme kaldı. Ayriyeten Tyt fende de henüz bakmadığını konular kaldı, tyt sosyale ise hiç bakmamıştım. Ayrıca matematikten integral ve sonrası da vardı.

Haliyle konular çok geç bittiği için düzenli ayt denemelerine hiç geçemedim. Son 1 hafta kala konular nerdeyse bitmişti, ayt fende okumaya üşendiğim birkaç ufak konu ve tyt sosyalin tamamı hala duruyordu. Ders denemeleri çözüyordum kalan sürede, son 3 gün sadece sosyale baktım. Tyt'ye girdik. Sonraki gün ayt sabahı fizik kitabından daha önce sürekli üşendiğim modern fizik uygulamalarını okudum ve an ayt fen tamamiyle bitti. Sınavda da o konudan 1 soru geldi

Sonuç 108.75 Tyt 75 ayt

• Stres

• Gollume kullanıcısına yanıt
    Bak bu doru buna yakılır

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.