iyi akşamlar herkese, bu sene buranın çokça ekmeğini yedim. rehberlik gibi kullandım daha çok bunun için teşekkür ederim. bu sene 12. sınıftım ve sene başında açığa geçtim. ocak ayına kadar süper bi şekilde kendim full evde çalışıyordum. gerçekten sadece evdeydim. ailem dışında insanlarla iletişimim pek yoktu dışarı çıktığım veya ilgilendiğim bir şey yoktu. hayatımı saçma bi şekilde sınava adamıştım yani. her neyse ocak ayından sonra bunalıma girdim yavaş yavaş çalışma tempom düştü. netlerim düştü. sonra deprem oldu. deprem bölgesinde değildim fakat sürekli bunu düşünüyordum. bi süre ocak bunalımından kurtulmaya çalışırken üstüne bu büyük bi darbe oldu. neyse ben 1 ay ya da daha fazla süre bilmiyorum. derslere ara verdim sadece kafa dağıtmak için sözel derslerden falan not tutuyordum konu dinleyip. matematiği ciddi ciddi salmıştım. sözel çalışmamın dışında tüm gün dizi izliyordum ve bir gün gerçekten bıktım dizi izlemekten. onu da saldım. sonra ben toparlanacağım, ailemin emeklerini, kendi emeklerimi boşa çıkartmayacağım dedim kendimi aşırı zorladım az buz çalıştım. asla eskisi gibi değildi. eski verim yok. eski istek yok. hayatsız bir şekildeydim. sonra seçim gündeme geldi zaten o da ayrı bi sıkıntı. kendimi biraz daha geride tuttum zor olsa bile. sonra zaten facia benim için. sene başında 5-6 gibi uyanır gece 11’de uyurdum huzurlu huzurlu ama artık bu süre 3-4’lere kadar gelmişti. sürekli düşünüyordum kendi kendi yiyordum. düşünmeyi düşünüyordum. birkaç aylık ara verişimi, hayatımla alakalı başka pişmanlıklarımı, şu an niye böyle olduğumu, asla hayal ettiğim gibi bi sene geçirmeyişimi sürekli düşünüyordum. neyse böyle depresyona girmiş bi şekilde son haftalara girdik. zaman hiç bu kadar hızlı geçmemişti bu arada. kazanamayacağımı biliyordum. kendime bi iyilik yapıp dürüst oldum bu sene istediğim sıralamayı rüyamda bile göremezdim ama bırakmadım. ayt nin çıkışına kadar ne olduysa oldu umrumda değil ne yapsam kâr mantığı ile savaştım. şu an bunu yazıyorum niye bilmiyorum. ben başaramadım biliyorum ama geriye baktığımda basit bi kağıt parçası yüzünden değmezmiş. asla asla asla. onca göz yaşı, belki devam ettiremedim ama bi emek olduğu bariz. kendime bunu söylemem zaman aldı. neyse bunu yazmak iyi geldi. şöyle genel olarak bi değerlendirme yaptım. sizinle paylaşmak isterim izninizle. 1- disiplinsizlik, bir gün 10 saat diğer gün 3 saat çalışma. 2- erteleme ( genel olarak ) 3- sabah erken kalkmadığın zaman o gün bitmiş gibi davranma 4- konuları erken bitiricem diyip anlamadan geçme ya da soru çözmeden geçme!! 5- sevdiğin derse fazla vakit ayırma 6- tekrarlara önem ver 7- kendini her şeyden soyutlama. sınavı hayatının merkezi yapma. 8- denemeleri aşırı ciddiye alma ama sakın kötü geçti diyip bi kenara da atma 9- deneme analizini detaylı yapmak çok önemli (yoksa hep yerinde sayarsın) 10- x gün kaldı diye strese girme. her zaman yeterli vakit olduğunu unutma 11- başkaları ile kendini sürekli kıyaslama 12- uyku düzenini hafife alma 13- bir sürü soru bankası çözücem diye kendini paralama 14- sadece ders çalışma ve farklı bir şey yaptığında kendini kötü hissetme 15- ösym bunu sormaz yhaaaa deme 16- herkesin tavsiyesini almaya çalışma. youtube yks koçları vs. (insan bi yerden sonra ne yapacağını şaşırıyor) 17- aynı konuyu defalarca çalışma. not: mlsf hepsini yapmışım cidden inanamıyorum hepsi acı tecrübelerimden ilham alınarak hazırlandı. ne yapmamam gerekiyorsa hepsini yapmışım. sene başında her şeyi bildiğim falan sanıyordumajdjak neyse iyi forumlar dostlarım. umarım sizin sınavınız güzel geçmiştir. buraya kadar okuyan varsa teşekkür ederim bu arada :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parksandrecreation -- 12 Temmuz 2023; 16:46:25 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim