Yapay Zekadan beklentiniz nedir?
Selam herkese,
Yapay zeka diyince aklımıza hep daha büyük şeyler geliyor ama şahsen ben daha spesifik konularda hayatımızın daha içinde olması gerektiğine inanıyorum. Bana sadece basic bir essayde yardım etmesi oldukça iş kolaylaştırıcı hatta bir noktada durdurulamaz olsa da, hayatımızı daha kolaylaştırabilir olması gerektiğine inanıyorum. Örneğin, evimde sürekli pancake yaptığımı farz edelim. Bunun için evimce her zaman süt ve şekerin olması gerekli. Yapay zekadan benim beklentim şu yönde olmalı; benim ortalama kaç gün hangi saat aralığında pancake yaptığımı bilecek, evimde malzemelerin olduğunu bilecek ama bunlarda yeterli değil. Mesela şu an Carrefoursanın şeker ve sütünde indirim olduğunu, fiyatın benim için uygun olduğunu, carrefoursanın benim hep tercih ettiğim market olduğunu bilecek hatta benim davranışlarımı izleyerek hangi gün hangi saatte o alışverişi yapmam gerektiğini bilecek. Yani şu an uygulamaların yaptığının yanında tamamen bana özel bir kullanıcı deneyimi sunmasını bekliyorum.
Konular bu ara çok gündemde çok konuşuluyor. Bende merak ettim, sizin bir yapay zekadan beklentiniz nedir?
Abi ben kriptoda battıktan sonra bi daha borsa işine girmeyi düşünmüyorum. Yerine farklı bir yatırım ararken Nef Arsaya göz diktim. Sakaryada yapacağı öğrenci yurdundan 3000tl kira garantili bi fırsat var(enflasyona göre yükseliyor tabii yurt fiyatıyla beraber) Hızlı al-satlar yerine risksiz bi şekilde 2 seneye çöp olacak 200 bin liramı öğrenci kirası üzerinden emekliliğe döndürme derdindeyim.
Faize koyup kur farkından bu şekilde etkilenmemeye çalışmak yerine güvenilir firmanın arsa fırsatını değerlendiriyorum. Herhalde Galatasaray ana sponsoru da paramı alıp toz olmaz diye düşünüyorum.
Arkadaşlar selamlar, sanat işleriyle uğraşan ve bilgisi olanlar bilir ve tanır. İsmail Acar'ın 300 adet limitli eseri sertifikalı olarak satışa çıktı. Taksitle aldım ben ileride de daha da değerleneceğini düşünüyorum. Benim gibi sanat ile uğraşan arkadaşlar da haberdar olsun istedim kısa sürede muhtemelen tükenecektir.
Sanatçı: İsmail Acar
Eser İsmi: Kaftan
Üretim Yılı: 2022
Eser Ebadı: 100 x 70 cm
Materyal: Serigrafi
300 adet Limitli Edisyon

Tanımayanlar için İsmail Acar:
smail Acar Hakkında
İsmail Acar, 1971'de Suşehri'nde doğdu. 1988 yılında girdiği Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, Prof. Ergin İnan Atölyesi'nden 1992 yılında birincilikle mezun oldu. 1993 yılında "Teknoloji ve Sanat" mastır tezini verdi. İsmail Acar, bugüne kadar toplam 250’nin üzerinde kişisel sergi açtı ve karma sergiye katıldı. Acar'ın eserleri, Avrupa ülkelerinin tamamında, Amerika kıtasının tamamında, Arap Yarımadası’nın tamamında, Rusya, Moldova, Ukrayna, Gürcistan, Ermenistan ve tüm Türk Cumhuriyetleri'nde, Mısır, Fas, Cezair, Libya, İsrail, Çin, Tayvan, Malezya, Singapur, Tayland, Hindistan, Pakistan, Kore ve Japonya'da olmak üzere dünyanın 86 ülkesinde müze, özel koleksiyon ve galerilerde bulunmaktadır. Türk realizm akımının öncülerinden biri olarak gösterilen İsmail Acar, yurt dışına en fazla eser satan Türk sanatçı konumundadır. 2008 Türkiye Kızak Federasyonu kurucularından, Bizim Dünyamız Vakfı kurucu ve mütevelli heyeti üyesi ve TEGV mütevelli heyeti üyesi olan Acar, çalışmalarını İstanbul ve Bordeaux’ta sürdürmektedir.
Bitci Racing Token BRACE
2021 yılında kurulan ve ilk yılında Türkiye Pist, Karting ve Off-Road Şampiyonaları'nda 3 pilotlar ve 2 takımlar olmak üzere toplam 5 şampiyonluk kazanma başarısı gösteren Bitci Racing, blockchain dünyasına adım atıyor.
0,001 TL'lik avantajlı ön satış fiyatıyla yatırımcılarla buluşacan BRACE, 6 Temmuz 2022 saat 15.00'te, Bitci.com'da işlem görmeye başlayacak. Cüzdanlarında minimum 1.000 Bitcicoin bulunduran tüm hesaplar, BRACE satışına katılabilecek. Toplam arzın 100 milyar adet olarak belirlendiği projede, BRACE satışları 5 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edecek; satış süresinin tamamlanmasının ardından kalan token'ların tamamı ise yakılacak.
Kaynak:
https://www.hurriyet.com.tr/sporarena/motor-sporlari-dunyasina-yeni-bir-vizyon-42090064
https://www.bitci.com/projects/BRACE/buy/
Kazandıran Alışveriş Yöntemleri
Yaşadığımız bu dönemde sürekli gelen zamlara her gün bir yenisi ekleniyor. Tüketiciler, daha avantajlı ve uygun fiyatlı alışveriş seçenekleri için farklı markaların indirimlerini araştırmakta. Son zamanlarda öne çıkan en avantajlı alışveriş seçeneği ise harcadıkça kazandıran kampanyalar. Bu tür kampanyalar ile aylık ihtiyaçlarınızı tamamlarken bir sonraki alışverişiniz için para puan kazanma şansı elde ediyorsunuz. Bu kampanyayı en çok kullanan markaların başında gelen Carrefoursa 9-29 Mayıs tarihlerinde geçerli yeni bir harca kazan kampanyası başlattı. 4604'e 'KAZAN' yazıp gönderen kullancılar, 500 TL'ye 50 1000 TL'ye ise 100 TL puan kazanacak. Alıverişini tek seferde ve toplu yapanlar için güzel bir avantaj sunan para puanlar bir sonraki alışverişlerinizde daha az ödemenize yardımcı olacaktır.

Harca Kazan kampanyası için bilmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor.
- Alışveriş tutarı hesaplanırken alkollü içecek, tutun mamülleri, şans oyunları, kasa poşeti, hediye çeki, kuyum, yılbaşı kolisi, ramazan kolisi, kurban alışverişleri, kurban kolisi, cep telefonu, büyük beyaz eşya, klima(vantilatör hariç), televizyon, bilgisayar, laptop, yazıcı ve fotokopi kâğıdı alışverişleri ile GSM TL ve E-PİN yüklemeleri dikkate alınmıyor.
Faizsiz Ev Araba Sistemini Bilen Var Mı
Beyler bu faizsiz sistemle evini arabasını alan oldu mu? Bende hiç güvenmiyodum ama gördüm Birevim firması BDDK lisansı almış. Yani herkesin düşündüğü gibi bir olay olma imkanı yok. Koskoca BDDK lisansı. Var mı başvuranlar? https://www.bddk.org.tr/Duyuru/EkGetir/936?ekId=819
Yayin Ihalesinin Yine Ertelenmesi
Tff yine yayın ihalesini ertelediğini duyurdu bu hafta. Bu işin sonu nereye gidecek bende onu çok merak ediyorum. Tff'de bir fiyat arttırma ve para koparmaya çalışmaktan gözü döndü ve gerçeklikten uzaklaştılar. Şimdi de gelen teklifler ortada. Özellikle bu teklifleri kabul etmeleri durumunda gelirlerinin %80 i yayın gelirlerinden oluşan anadolu kulüplerinin iflas edeceklerini bildiklerinden bence süre kazanmak için yayın ihalesi her hafta erteleniyor. Başta BeinSports'un tekifini kabul etselerdi şu an hem kulüpler rahat bir nefes alacaktı hem de ortadaki belirsizlik ortadan kalkacaktı.
Yayın İhalesi ve Ligimizin Marka Değeri
Bildiğiniz üzere bir süredir devam eden bir konu bu. Bir türlü sonuçlanamayan bir yayın ihalesi. Kusura bakmasın kimse fakat kimse beni bu ligin para ettiğini kanıtlayamaz. Her hafta bir yönetici çıkıp saçma sapan açıklamalar yapıyor, ligdeki en kariyerli oyuncu 1 senede kadro dışı kalıyor. Ondan sonra neden yayın ihalesi teklifleri neden bu kadar azalıyor.
Bana kalırsa TFF'nin yapmaya çalıştığı şey alabildekleri maksimum parayı koparabilmek fakat şu durumda en yüksek teklif kimden geliyorsa ona vermek lazım ihaleyi çünkü lig için bu kadar para verebilecek az firma var dünyada. Kaldı ki 2.tekliflere kalındığı taktirde anadolu kulüplerinin gelirlerinde %50 azalma olacak.
Ki bu da kulüplerin maalesef ki iflası anlamına geliyor.
Mesut ve Ozan'ın Kadro Dışı Kalması
Gerçek anlamda tam bir rezalettir. O kadar para veriyorsun bu oyunculara üstüne üstlük gelirlerin düşüyor. Sonuç olarak kendi paranla rezil olmuş oluyorsun. Kadro dışı kalan oyuncu da ligdeki isim olarak en çok bilinen en kariyerli oyuncu. Cidden bu lig için 10 lira bile teklif edilse iyidir.
Durumun ne kadar içler acısı bir vaziyette olduğunun herkes farkında.
Link:

O Mentol Tadını Nerde Bulabilirim?
Tekelden mentol topu alan var mı arkadaşlar? Var birkaç tane önerilen de o eski mentol tadı gelir mi içine atıldığında..
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 235
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 25.895 (Bu ay: 164)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 49 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar