Beyler bu faizsiz sistemle evini arabasını alan oldu mu? Bende hiç güvenmiyodum ama gördüm Birevim firması BDDK lisansı almış. Yani herkesin düşündüğü gibi bir olay olma imkanı yok. Koskoca BDDK lisansı. Var mı başvuranlar? https://www.bddk.org.tr/Duyuru/EkGetir/936?ekId=819 |
Faizsiz Ev Araba Sistemini Bilen Var Mı
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ben evimi bu şekilde aldım. Avantajları ve dezavantajları var tabiki. Mesela kura çıktığı zaman sana diyorlar evini bul buluyorsun, sonra parayı iki ay sonra verecez diyorlar. Hadi bakalım gel de ev sahibine anlat. Kura çıktığı zaman çok evrak istiyorlar. iki kefil kefillerin eşleri bir sürü evrak. Avantajları da faizsiz oluyor. Millet ev alıyor 15 yıl kredi çekiyor atıyorum, sen alıyorsun 5 senede bitiyor. Yanlız çok stresli bir süreç ev çıktıktan sonra.
-
Alayı yalan. Faiz var ama adı faiz değil :) Faizsiz diye millet atlıyor ama kazın ayağı öyle değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Faizden çok daha düşük bir komisyon alıyorlar. 700 bin - 10 yıl ödemeye 50 60 bin kadar. Belli bir ödemeye geldiğinde (sallıyorum 20.taksit 30.taksit ya da anaparanın şu kadarı gibi) sana anaparayı vermeyi taahhüt ediyorlar. Çok düşük faizden bir ev parası alıyorsun aslında olay bu. Ama hiçbir şey anlık gerçekleşmiyor. Ev sahibi olmadan aylarca havaya para ödüyorsun. Değer mi? Stabil bir piyasada hayvan gibi değer.
Ben girmedim çünkü 700bine almaya kalkacağım bir ev için ödemeye başlayıp aradan geçen 3 sene sonunda o evin fiyatının 3milyon ve benim paramla anca gecekonduya yetebileceği ihtimali geldi aklıma. Ön görerek 3milyon lira limit de açtırabilirsin ama seneler sonra 3 milyon olma ihtimali olan bir eve şimdiden enflasyon zammı vs.'si olmayan maaşınla ödeme yapabilir misin sana kalmış.
Paranın yatacağı yıla kadar enflasyonu düzenli olarak yüzde 60'dan hesaplayarak + üzerine senden talep edilen komisyonu ekleyerek çıkan sonuca bak. Eford edebiliyorsan gir edemiyorsan ya da faizden yüksek çıkıyorsa salla.
-
dolandırırmayın da, bu işlerden canı yanan da çok.
-
Çekiliş goygoyuda genelde her nasıl tesadüfse siz talep ettiğiniz paranın yarısı ya da yarısına yakınını ödediğinizde alıyorsunuz.o da canları ne zaman isterse.
Ben bulaşmam bulaşanada mani olmam."bedava peynir fare kapanındadır."
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X