GTU’NE GİREBİLİR MİYİM?
Merhaba gençler, kendi üniversite sınavı maratonum olan 2016 yılından bu yana bu foruma takılan ve halihazırda hukuk fak. Okuyup avukat olan bir ağabeyiniz olarak YKS nin açıklandığını öğrenir öğrenmez yine buraya koştum.
kimler yoktu ki bu forumda, bir tane marsupilami vardı tıp isteyen 6 kez falan girdi sınava hiç unutmam. Ne troller ne espriler. Ama benden size tavsiye, üniversite sınavı kocaman bir HİÇ. Nasıl bir insan olacağınızı siz belirleyeceksiniz. Bana soru sorabilirsiniz. İyi forumlar.
YURTDIŞI iPhone ALMAK
|
BELKİ DE TARİHİN EN KOLAY SINAVIYDI
|
RAM FREKANSIMI YÜKSELTEMİYORUM
Herkese merhaba,
İşlemcim Ryzen 5 1600 AF, anakartım MSI B450-M A PRO MAX,
16 GB (2x8GB) Apacher Panther 3200 mhz DDR4 ramim var. Biliyorsunuz AMD işlemcilerde ramler 2133 mhz ile çalışıyor, ben bu frekansı 3200'e yükseltmek istediğimde BIOS'tan gerekli ayarları yapıp sistemi yeniden başlattığımda önce sistem kendi kendine kapanıp yeniden açılıyor, sonrasında 3200 mhz olarak ayarlanmış olmasına rağmen kendi kendine tekrar 2133 mhz'e geri dönüyor.
Kendim bazı testler yaptım, 2133,2400,2666 ve son olarak 2800 mhz değerlerini test ettim bu değerlerde sorunsuz çalışıyor ancak 2866 mhz ve üzerine çıktığımda yukarıda anlattığım şekilde sistem kendini eski haline getiriyor.
Hem işlemci hem anakart 3200 mhz değerini destekliyor (hatta anakart 4133'e kadar destekliyor) ancak ben yükseltemiyorum
Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
RTX 2060, RTX 3050, RX 6600 GPU ÖNERİSİ
Herkese selam. Öncelikle donanımlarımı yazayım;
Ryzen 5 1600 AF (12nm revize edilmiş işlemci) (Ryzen 5 2600 ile denk)
MSI B450M-A Pro Max anakart
16 GB (2x8 GB) 3200 Mhz Ram
Bu donanımlara, özellikle de işlemciye, uygun bir ekran kartı almak istiyorum. 3 tane kart düşünüyorum bu üçüne ek dördüncü bir kart öneriniz varsa ya da bu üçü içinden hangisinin en iyi olabileceğini düşünüyorsanız lütfen yorumlarda yazın.
1) RTX 2060 12 GB
2) RTX 3050 8 GB
3) RX 6600 8 GB
Not: Araştırmalarım sonucunda kullanıcıların büyük çoğunluğu RTX 3050 hakkında iyi yorumlar yapmadılar. Ama güncel bir kart olması, DLSS 3.0 desteklemesi gibi özellikleri de var sizce bunlara değer mi?
Not 2: RX 6600 XT'yi de düşünsem sizce işlemciye darboğaz yapar mı?
Teşekkürler.
WINDOWS 11 YÜKLEYİNCE DOSYALARIM SİLİNİR Mİ?
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarıma iso dosyası olarak windows 11 indirip kurmak istiyorum. Bunu yapınca bilgisayardaki dosyalarım silinir mi?
(!!!NOT!!!Windows update yükseltmesi yapmayacağım, haricen usb ye windows 11 indirip öyle yükleyeceğim)
Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim
YA Bİ MARSU VARDI NE OLDU ONA?
2016 dan beri donanımhaber forum üniversite sınavı konularına takılırım. 5 kez üniversite sınavına girdim 4 ünde falan gündemi buradan takip ettim. Şu an hukuk 4. sınıf öğrencisiyim gençler stresinizi çok iyi anlıyorum yani. Bi marsupilami vardı tıp istiyordu çocuk 5 sene falan hazırlandı tıp kazanamadı baya psikolojisi bozulmuştu o zamanlar. Ben foruma yeni takılırken o 4-5 senedir hazırlanıyordu yani. Sonra ne oldu ona haberi olan var mı? Tıp kazandı mı ya da başka bir şeye mi geçti ne yaptı?
RYZEN5 1600AF İŞLEMCİYE EKRAN KARTI ÖNERİSİ
Selamlar dostlar. Başlıkta söylediğim gibi Ryzen5 1600AF işlemcim ve MSI B-450M-A PRO MAX anakartım var bu bileşenlere ekran kartı önerilerinizi bekliyorum. Şimdiye kadar yaptığım çeşitli araştırmalarda özellikle işlemciyle darboğaz yapmadan çalışabilecek maksimum ekran kartının RTX 2060 olduğuna ulaştım. RTX 2060'a denk olarak RX 5700 düşünülebilir mi? Ya da başka ekran kartı önerileriniz varsa bekliyorum
Teşekkürler.
AVRUPA'DA EN UCUZ EKRAN KARTI HANGİ ÜLKEDE?
Herkese merhaba. Eylül'de Erasmus sebebiyle İspanya'ya gideceğim. Oradan bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Fiyatlara baktığımda bütçeme uygun olan örneğin 1660SUPER ekran kartı 250-350 Euro arası bir fiyatı var. Ama fiyatlara tam hakim değilim. Diğer avrupa ülkelerine seyahat etme durumum da var. Diğer avrupa ülkelerinden daha uyguna ekran kartı bulabilir miyim? Mesela Euro kullanmayan Çek Cumhuriyeti ya da Polonya gibi ülkelerde fiyatlar daha uygun mudur? ya da bildiğniz başka uygun ülkeler var mı?
NOT: 1660SUPER ekran kartını bütçeme yakın olduğu için seçtim, Ama daha uygun fiyata bulabileceğim bir ülke varsa daha yüksek ekran kartlarını da düşünebilirim 2060,2070,3060vb gibi.
Teşekkür Ederim.
AÇIKLANACAK DA NOLACAK?
Tarih verilmiş değil mi? 20 temmuz. Bakıyorum Halis Aygün'ün bütün hesaplarının yorumlarda AÇIKLA AÇIKLA AÇIKLA. Açıklanınca ne olacak? 2 gün erken açıklanınca netin mi artacak? Ruh hastası gibi davranmayın yatın uyuyun 20 temmuzu bekleyin adamı deli etmeyin
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 277
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 19.939 (Bu ay: 223)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 154 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar