5700G APU işlemciye Ekran Kartı Tavsiyesi
Herksese selamlar,
Ryzen 5700G APU işlemcili bir bilgisayarım var, şuan 2 monitörle kullanıyorum. Monitör sayısını 4'e çıkarmak istiyorum ancak birkaç birkaç problemim var.
İşlemci şuan 2 adet 27 inç monitörü problemsiz kaldıryor, 2 adet 24 inç daha ekleyince herhangi bir performans kaybı yaşar mıyım, ekran kartına ihtiyacım olur mu?
Ayrıca şuan kullandığım 2 monitör anakartın hdmi ve display port çıkışından görüntü alıyor, bunların dışında görüntü alabileceğim 1 adet type-c çıkışı var . Tek usb-c portundan 2 adet monitöre görüntü yollayamazsam (olmuyordur diye tahmin ediyorum), ucuz yollu bir ekran kartına ihtiyacım olacak çıkışlarını kullanmak için. Ucuz yollu ekran kartı kullanmanın herhangi bir eksisi olur mu ve sizce hangi modellere bakmalıyım, nelere dikkat etmeliyim?
(Anakart:ASUS Tuf Gaming B550M-Plus (wi-fi))
Konu hakkında teknik bilgim olmadığı için biraz karışık oldu ama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Clio 4 İçin Yıl ve Yakıt Tavsiyesi
Arkadaşlar selamlar, herkese iyi bayramlar diliyorum. Bayram sonrası ilk aracımı alacağım. Ancak kafamda bazı soru işaretleri var. Sizlerden fikir almak istedim.
Otomatik vites, en az 4 hava yastıklı, olabildiğince az sanayiye gideceğim 100bin km altı hatchback bir B segmenti araç bakıyorum. Bütçe olarak 400binin üstüne çıkmayı düşünmüyorum.
Dsg şanzıman olan araçları sıkıntı çıkartabilir diye eledim. Bu şartlar altında Clio ve i20'nin elite paketi gözüme çarptı.
Bu noktada Clio'ya odaklandım ancak fiyatları tam anlamlandıramadım. Örneğin 2014 Icon paket benzinli Clio'lar 360bin civarından başlıyor, 2015'leri 370bin civarı. 2016'lar 380 civarı,2017'ler 400.
Ancak 2017 dizel touch paketler 360-370 bin, 2018ler ise 380-390 civarında.
Yani özetleyecek olursam 2014 benzinli ile 2017 dizeller aynı fiyat bandında. Normalde dizel araçlar daha pahalı olmaz mı? Dizel Avrupa'da yasaklanması ve geleceğinin olmaması sebebiyle mi daha ucuz? Şimdi alınsa bu makas farkı ilerleyen yıllarda artar mı?gibi sorular oluştu kafamda.
Ben yılda 10bin km bile kullanmam muhtemelen aracı. O sebeple dizel düşünmüyordum ancak bu fiyatlamalardan sonra kafam karıştı. Tecrübeli arkadaşlar aydınlatabilirse çok sevinirim.
Not: Bakmak isteyen olursa diye sahibinden linki bırakıyorum.
2014 benzinli:
https://www.sahibinden.com/en/renault-clio-1.2-turbo-icon/semi-automatic,automatic?a5_max=2014&a4_max=100000&sorting=price_asc&a5_min=2014
2017 dizel:
https://www.sahibinden.com/en/renault-clio-1.5-dci-touch/semi-automatic,automatic?a5_max=2017&a4_max=100000&sorting=price_asc&a5_min=2017
300 bin civarı Otomatik Tavsiyeleri
Herkese selamlar, bir süredir max 100bin km, 300 bin lira civarı otomatik araç bakıyorum. Önceliğim araçta en az 4 hava yastığı olması. Polo ve fiesta'yı bu sebeplerden eledim. İbiza'nın dsg şanzımanı trafikte sıkıntı olabilir diye eledim. B segmentinde i20 full paket ve clio seçenekleri var sanırım filtreme uyan.
Yılı eski olup Megane veya focus seçenekler arasında olabilir ancak illa ki gözümden kaçan problemsiz modeller vardır diye yazmak istedim. Bu şartlarda siz olsanız hangi modellere odaklanırdınız?
5700g işlemciye çift moniöt takılır mı?
Selamlar, ryzen 5700g işlemci, asus b550 anakart, 32gb ram var ve ekran kartım yok. Şuan 27inç Full hd monitörle kullanıyorum, bunun yanına 27 inç quad hd bir monitör almayı düşünüyorum. Ekran kartsız bilgisayar çift monitörü kaldırabilir mi?
Masaüstü Pc Toplama Tavsiyesi
Herkese selamlar,
İşte kullanmak için bir masaüstü toplamayı planlıyorum. Ancak bu zaman kadar hep laptop kullanıcısı olduğum için tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Öncelikle kullandığım laptop Lenovo Z510, i7 4702 MQ işlemcili 8gb ram ve 500gb ssd gibi özelliklere sahip.
Bilgisayarda hiç oyun oynamıyorum ancak skype, discord, telegram sürekli açık, chrome ve brave browserları aynı anda açık toplam 50 sekme oluyor. Bilgisayarda kasma olmuyor ancak sekmeler her seferinde kendini yeniliyor, bu da can sıkıcı ve yavaşlatıcı oluyor. Genel olarak hiç sıkıntısız kullansam da laptop 7-8 yıllık olduğu için ram'i 16gb'a arttırmak yeterli olur mu emin değilim.
Cihazdan beklentim günlük kullanımda olabildeğince hızlı olması, kasma donma ve sayfa yenileme yapmadan kullanıabilir olması. Aşağıdaki gibi bir sistem tasarladım, ancak ekran kartı olarak hangi modeli kullanmalıyım açıkçası fikir yürütemedim. Malum ekran kartı fiyatları aşırı pahalı olduğu ve ben hiç oyun oynamıyorum. Başka hangi işlemler için ekran kartı gerekiyor ve ne kadarı benim için yeterli olur? Ayrıca daha önce hiç sistem toplamadım, sistemde hatalar varsa belirtiseniz sevinirim.
İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X
Anakart: MSI B550M PRO-VDH Wi-Fi AMD AM4 DDR4 Micro ATX
Ram: 32GB (16*2) 3200mhz corsair
Güç kaynağı: corsair cv650
Ssd: Samsung Evo 500gb
Kasa: MSI MAG VAMPIRIC 010M
Tavsiyelerini bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 62
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.089 (Bu ay: 70)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware