Şimdi Ara

5700G APU işlemciye Ekran Kartı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ryzen 5700G APU işlemcili bir bilgisayarım var, şuan 2 monitörle kullanıyorum. Monitör sayısını 4'e çıkarmak istiyorum ancak birkaç birkaç problemim var.

İşlemci şuan 2 adet 27 inç monitörü problemsiz kaldıryor, 2 adet 24 inç daha ekleyince herhangi bir performans kaybı yaşar mıyım, ekran kartına ihtiyacım olur mu?

Ayrıca şuan kullandığım 2 monitör anakartın hdmi ve display port çıkışından görüntü alıyor, bunların dışında görüntü alabileceğim 1 adet type-c çıkışı var . Tek usb-c portundan 2 adet monitöre görüntü yollayamazsam (olmuyordur diye tahmin ediyorum), ucuz yollu bir ekran kartına ihtiyacım olacak çıkışlarını kullanmak için. Ucuz yollu ekran kartı kullanmanın herhangi bir eksisi olur mu ve sizce hangi modellere bakmalıyım, nelere dikkat etmeliyim?

(Anakart:ASUS Tuf Gaming B550M-Plus (wi-fi))

Konu hakkında teknik bilgim olmadığı için biraz karışık oldu ama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

• Şöle ,çift HDMI çıkışı olan adaptörün işinizi görmesi lazım.

https://www.hepsiburada.com/techmaster-type-c-to-2x-4k-hdmi-vga-rj45-usb-3-0-pd-3-5mm-cevirici-hub-v203c-pm-HBC00000QXDUN

• Çok teşekkürler. Bunu deneyeyim. Sizce ekran kartı olmadığı için işlemci tarafından sıkıntı yaratır mı 4 monitör?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mordorlu12 -- 19 Ocak 2023; 23:7:48 >
  • mordorlu12 M kullanıcısına yanıt

Sorun olmaz.

• Çok teşekkürler tekrar

HDMI çoklayıcılarda var.

Bilgisayar Mühendisliğiyoutube
    HDMI splitter, aynı görüntüyü birden fazla monitöre aktarma, birden fazla ekrana görüntü verme, birden çok ekran ayarlama, Görüntüyü birden fazla monitöre aktarmak, bir bilgisayara 2 monitör bağlamak, bir bilgisayara 3 monitör bağlamak, bir bilgisayara 4 monitör bağlamak, aynı görüntüyü iki ekrana verme, laptopa hem monitör hemde projeksiyon aynı anda takma, hdmi splitter ne işe yarar, hdmi splitter ver 1.4, hdmi splitter ne işe yarar, HDMI Dağıtıcı, HDMI Çoklayıcı tavsiyesi, hdmi switch, hdmi 1 in 4 out, Bir Bilgisayarla İki ya da Daha Fazla Monitör Bir Bilgisayarla çok ekrana görüntü verme HDMI ile çift ekran Çift monitör Ayarları Çift monitör nasıl Yapılır 2 monitör farklı görüntü Laptop çift ekran yapma Laptop ekranını monitöre aktarma Çift monitör oyun oynama VGA Çoklayıcı ile çift monitör 2. monitör görünmüyor HDMI ve VGA aynı anda kullanma Hdmi Splitter Fiyatları ve Modelleri HDMI ÇOKLAYICI Vatan HDMI Splitter 4 Port HDMI ÇOĞALTICI HDMI Splitter 2 PORT HDMI Switch HDMI Splitter 8 Port S-Link HDMI Splitter HDMI Dağıtıcı HDMI Çoklayıcı tavsiyesi HDMI 1 Giriş 2 Çıkış
    https://www.youtube.com/watch?v=lA4TBfhNb_s
  • Bu aynı görüntüyü 2 monitöre aktarıyor maalesef. Benim 2 monitörde de farklı görüntüye ihtiyacım var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @metin abi 52 Type c'den görüntü almak için çoklayıcıya hdmi kablosunu bağladım ve şuan anakarttan hiç bir şekilde görüntü alamıyorum. Type c'ye kabloyu taktığım anda hdmi ve display porttan gelen görüntü gitti. Bilgisayardan şuan hiç bir görüntü alamıyorum. Rami ve bios pilini tak çıkar yaptım ama işe yaramadı. Sizce ne olmuş olabilir?

• Type -c den görüntü alabiliyorlar Adaptörde bi sorun olmasın.

Bilgisayar Mühendisliğiyoutube
    laptopta iki ekran kullanma, laptopta iki monitör, laptop çift monitör takma, laptopa 2 monitör takma, laptop çift ekran yapma, laptop 3 ekran yapma, 3 ekran yapma, laptop 3 ekran bağlama, 3 monitör yapma, 3 ekran bağlama laptop çoklu ekran desteği, ekran ayarları, monitör ayarları, monitörler laptop bağlantısı, monitör nasıl bağlanır, laptop hdmi dönüştürücü, type c to hdmi, type c to hdmi dönüştürücü, windows 10 çift monitör ayarlama, hdmi ile çift ekran, çift monitör ayarları, windows 10,
    https://www.youtube.com/watch?v=ANl3TmM75nk
  • type c'li hdmş'yı takar takmaz 2 monitörün ekranı da gitti. Bilmiyorum ne oldu ama hiç görüntü alamıyorum artık. Ne yaptıysam olmadı

• Type c den bi şekilde olmadı ama diğer çıkışların gitmesi çok ilginç ve kötü.

Ancak her halukarda diğer çıkışlardan görüntü almamız lazım.Tek ram ile bi dene.

• Evet sayısız kombinasyonla deme yaptım. Tek ram çalıştı,sonra iki ram tekrar denedim çalışmadı. Bu sefer diğer rami tek ram olarak denedim o da çalıştı tek. Sonradan 2. ve 4. konumda olan ramleri 1. ve 3. konuma getirince çift ramli görüntü alabildim tekrar.

Benim anakartdaki type-c eski teknoloji falan sanırım :) En ucuzlarından bir ekran kartı alsam sadece çıkışlarını kullanmak için, sisteme herhangi bir zararı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mordorlu12 -- 21 Ocak 2023; 0:46:55 >
  • İlerisi için fazladan çıkış olması adına 4 hdmi çıkışlı bu modeli sipariş verdim, uyumsuzluk olma ihtimali var mı?

www.vatanbilgisayar.com
    Asus GeForce GT730 2GB GDDR5 64Bit NVIDIA DX12 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, Asus GeForce GT730 2GB GDDR5 64Bit NVIDIA DX12 Ekran Kartı en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-geforce-gt730-2gb-gddr5-64bit-nvidia-dx12-ekran-karti.html
  • Tuh be. Olmadığına üzüldüm Type - C sorunlu olabilir dediğin gibi. Yoksa olması gerekirdi.

Ucuz bi e.kartı falan alsan sisteme hiç bi zararı olmaz da, Ama bu seferde anakrttaki çıkışlar direkt iptal olur .Sadece e.kartındaki çıkışları kullanabilirsin,yani.

• Hadi ya, öyle olduğunu bilmiyordum. Tek başına 4 ekranı kaldırabilir umarım bu ekran kartı. Ben sadece 2sini kullanmayı planlıyordum

E . kartı çıkışları gerekli portlaR varsa,sorun olmaz.

• Evet 4 tane çıkış var, benim için yeterli. Çok teşekkürler bilgiler için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.