Ücretli FTTB'den FTTH dönüşüm yaptırdım.
Normalde önceki oturduğum Evde türk telekomdan 1000mbps tarife kullanıyordum. İşim gereği bu hızlar bana ilaç olmuştu. 940Mbps / 60mbps yakın upload alıyordum ama aileme yakın olmak için 3 sokak öteye taşınmak zorunda kaldım. Yeni taşındığımız yerde MDU (T720G) sistem FTTB vardı. Türk telekom il müdürlüğüyle görüşmem üzerine 5binTL ücret ve kabloyu 42 dairenin kendisi çekmesi karşılığında(kablo onlara ait) bu alt yapıyı FTTH sisteme çevirdik. Şuan her şey sıkıntısız tıkır tıkır işliyor ama Dönüşüm sırasında OLT cihazını Ericcsondan ZTE çevirdiler ama ont halen Sercomm Ont idi. Israrlarim uzerine ONTyi ZTE F601 degistirdiler. Ama hızımda bir değişikliklik olmadı. Hız 900 mbpslerde ve bunun üstüne zar zor çıkıyor. upload başlarken 8lere düşüp sonradan hızlanıyor. Bu problemin kaynağını nasıl çözebilirim. Videolu şekilde iki adresimde olan hızları atacağım.
NOT eski adresimdeki OLT Huawei. ve ONT ise HG8010Hv6
yeni adresimdeki uploada dikkat ederseniz bi anda başlamıyor yavaş yavaş başlıyor. PC aynı PC ve o kadar alt yapı ücretini vererek yaptırdığım için hakkım olanı almak istiyorum. Bunun bana bazı dezavantajları var ama işime engel olabilecek boyutta değil. Benim tek derdim olduysa tam olsun.
Dönüşüm 1 haftada OLT vs diğer işler Maraş depreminden dolayı 4 ay sürede tamamlandı.
FTTB to FTTH Dönüşüm
Arkadaşlar çok konu var bunla ilgili farkındayım ama yardımlarınızı istiyorum. Forumdan Dilekçe örnekleri ile toplu imza toplayıp resmi bir şekilde şanlıurfa il müdürlüğüne verdim olmadı. Ümit önal ile iletişime geçtim olmadı. ne yapmamız gerekiyor alt yapı şuan 100mbps kadar destekliyor. MDU cihazı 24 Portlu ericsson t720g. Bu cihaz 1000mbps kadar destekliyor ama portlar Fast Ethernet olarak ayarlı. Bu cihazın terminaline girerek birşeyler yapılabilir mi ? 2023 girdik halen uğraştığımız şeye bak ya gerçekten rezillik. Şuan 100mbps 30 upload alıyorum. Paketim 500mbps. Sırf upload tan ötürü bu kadar para veriyorum. lütfen tercübeli birisi bana yol göstersin. Metro ethernet önerisinde bulunmayın lütfen. Onluk işim yok. Oturduğum site 42daireli ve 33 kişiden imza topladım. Diğer daireler boş. Yorumlar için şimdiden teşekkürler.
NOT: Önceden FTTH müşterisiydim. Yeni taşındığım alt yapıda FTTH sanıyordum FTTB çıktı. Şanşımı
Fiber Internet Kablosu - Obk // dBm Değerleri
Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Aslında psikolojik bir problem bu ama yinede içimin rahat etmesini istiyorum. Şimdi oturduğum evdeki alt yapı FTTH. Sarı kablo direk evime kadar geliyor. Geçenlerde Türk telekom müdürlüğünden ücretsiz obk kablo temin ettirip (60metre) odamın içine kadar çektirdim ama dBm değerleri biraz arttı. dBm değerlerini etkilemiyecek yada kırılma noktalarında sinyali düşürmeyecek sağlam ve uzun ömür obk kablo var mı ? Fiber hat değerlerim gpon terminalinde böyle. Şuan evime 2 tane fiber obk kablo geliyor. Odamın içine kadar gelen obk kabloda dBm değeri 23-24 arasında. kapı girişine kadar gelen obk kabloda 21.67 dBm. ordan sonrasıda cat7 kablo ile modeme geliyor. Benim istediğim 13-14 arası dBm değerleri. Çünkü yabancı forumlarda hep bu değerlerin çok stabil ve kararlı olduğu söyleniyor. Bilgisi olan beni aydınlatabilir mi?
Arkadaşlar türk telekom hız sever kampanyası kullanıyorum ama upload yapınca pingler çoşuyor. Şuan Keenetic Giga kullanıyorum ama memnun değilim. Forumda openwrt ile bufferbloating problemini geçenler olmuş. Eğer düzeletecekse bence openwrt destekleyen bir modem alıp yoluma bakayım. Ekmek kapımız Pc olduğu için bu yatırımı yapmam şart. Beni üzmicek ve hızı stabil alacağım openwrt destekli modem lazım. Önerilere açığım. bütçe 1k ile 2.5k
Arkadaşlar Haziran 21 de 500mbps paket satın alp kullanmaya başladım sonra 1000mbps geçtim ama tahmin ettiğim gibi değil DPI yüzünden 10gbps hız alsamda farketmiyor. Hizmetimi iptal etmek istiyorum ama 1400 TL cayma bedeli çıkıyor. 14 günlük sorgusuz sualsiz iptal etme işlemi halen yürürlüktemi?
Meslek: Bilişim
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 65
İkinci El Bölümü Mesajları: 7
Konularının görüntülenme sayısı: 3.911 (Bu ay: 161)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 15 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar