![](https://forum.donanimhaber.com/images/avatars/5. seri avatar/Angry Wolf.jpg)
![çavuş](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
İşlemci soğutucu tavsiyesi
Arkadaşlar kasa modelim;
Bu elimdeki mevcut kasa maksimum 160mm soğutucu desteklliyormuş dolayısıyla sizden işlemciyi destekleyecek maks 160mm'e kadar kaliteli iyi bir soğutucu tavsiyesi istiyorum.
Sistem bu şekilde olacak;
Anakart: MSI B650 GAMING PLUS WIFI 6000MHz(OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP ATX Anakart
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 96MB Önbellek 8 Çekirdek AM5 5nm
Ekran Kartı: 6750 XT 12GB (OC)
Ram:Kingston Beast Expo 16 GB 6000 MHz CL30 DDR5 Ram
PSU: CORSAIR RMx Serisi RM1200x SHIFT 80+ Gold Tam Modular Güç Kaynağı
Kasa:BitFenix Enso Mesh 4 ARGB Fanlı Siyah ATX Oyuncu Kasası
RX 6750 XT sistemde 7800x3D darboğaz yapar mı?
Arkadaşlar sistemi upgrade edeceğim. 7800x3D işlemci ve MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi DDR5 anakart almayı düşünüyorum sistem özelliklerime uyumlu olur mu sizce darboğaz vs. olur mu mevcut ekran kartıyla? Bir de alacağım anakart ekran kartıma oturur mu? Kasa bilgisini de bırakıyorum parçalar sığar mı diye.
sistem özellikleri:
Ekran kartı: MSI Radeon RX 6750 XT Mech 2X 12g OC 12 GB GDDR6 192bit DX12 Gaming.
PSU: Gamepower GX-850 12cm 80+ Gold 850W Power Supply.
RAM: Kingston Fury Beast KF432C16BB/8 8 GB (1x8GB) DDR4 3200MHz CL16 siyah Gaming RAM.
SSD: Kingston NV2 SNV2S/1000G 1TB 3500/2100MB/s PCI-e NVMe M.2 SSD disk.
kasa: BitFenix enso mesh Black +4 ARGB ESM-150-kkwgk-4A ATX mid Tower kasa.
RAM'leri DDR5'e yükseltmeyide düşünüyorum RAM tavsiyeside alabilirim.
Alacağım ürünler bunlar;
Anakart: MSI B650 GAMING PLUS WIFI 6000MHz(OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP ATX Anakart | ITOPYA
İşlemci:
https://www.itopya.com/amd-ryzen-7-7800x3d-42ghz-96mb-onbellek-8-cekirdek-am5-5nm-islemci_u22864
Bu arada Pcbuilds diye bir siteden ekran kartı ve işlemci için darboğaz kontrolü yapıyorum denediğim işlemcilerin hiç birisi uyumlu gözükmedi bir türlü 7800'den başladım 7950x3D'ye kadar bir türlü birbirine uyumlu sistem bulamadım. Ya GPU darboğaz yapıyor yada CPU bu site ne kadar doğru bilgi veriyor? Darboğaz yapmayacak kaymak gibi çalıştıracak işlemciyi bir türlü bulamadım
FC 24 Ters veya Topuk pası nasıl atılır?
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi arkamda kalan oyuncuya topuk pası atabilmek için hangi kombinasyonu yapmalıyım?
Normalde Pası vermek istediğim kişiye dönerek pas atıyor ve hem zaman kaybı hemde top kaybı olabiliyor, doğrudan ters pası nasıl yaparım?
Potansiyel Reyting Maksimumu Hakkında
Potansiyel Reytingler o oyuncunun ulaşacağı maksimum reyting midir? Yoksa antrenman ve saha da oynanışla daha da artabilir mi?
FC 24'te kariyer modunda oyuncunun GEN düzeyini nasıl görürüz?
Arkadaşlar oyuna yeni başladım daha çok bir bilgim yok. Kariyer modunda menajer olarak oynadığımızda transfer listesindeki oyuncuların gen düzeyini görme imkanı var mı? Dayanıklılık, çeviklik vs. gibi özelliklerin yanında seviyesi yazıyor ancak ortalama gen oranını göremiyorum.
Bir diğer sorumda herhangi bir oyuncunun ayrıntısına baktığımızda çeviklik, dayanıklılık gibi özelliklerin karşısında çift rakam yazıyor örneğin 75-85 gibi bu ne anlama geliyor? Yanıtlarsanız çok sevinirim herkese iyi oyunlar.
Arkadaşlar yeni bir hazır sistem cihaz aldım ürün bugün elime ulaştı ancak bir problemim var.
Ekran kartı takılmamıştı haricinde montajı yapılmıştı tüm aksamların bende ekran kartını takıp monster aryond a27 monitörümden gelen displayport kablosunu ekran kartına taktım ve çalıştırdım. Ancak bütün sistemin çalışmasına rağmen sadece ekran kartı çalışmıyordu fanları falan dönmüyordu ama düzgün taktığıma falan eminim sorunu araştırayım derken internette bir konuya rastladım anakart üzerinde beyaz ışık yanıyosa ilk önce monitörü açın sonra kasayı çalıştırın dediler yaptım olmadı. Daha sonra RAMlerin yerini değiştirin dediler değiştirdim gene olmadı. Sorunum nedir nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim
![Anakartım da beyaz cpu ışığı yanıyor ve ekrana görüntü gelmiyor](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=https://store.donanimhaber.com/12/32/d4/1232d4115b9e18f3b910dec29936e897.jpeg&t=0&width=480&text=1)
PC için oyun kolu tavsiyesi
Arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi.
PC için oyun kolu arıyorum F710 kullandım hoşuma gitmişti ancak kopma sorunları beni çileden çıkarıyordu ki Micro-Usb'yi kaybettim Logitechle iletişime geçtim ne yazık ki göndermiyolarmış USB'yi, bende yeni bir cihaz almak istedim ve Monsterin Pusat Gamepadini aldım kullandım, ne yazık ki içler acısı. Araba sürme temalı oyunlarda tetik hassasiyetleri gerçekten çok kötü klavyeden farkı yok.
Bu sebepten ötürü sizden Gamepad tavsiyesi istiyorum bütçe Max:2000
Dualsense ve Dualshock 4 arasında kararsız kaldım PC için en uyumlu sizce hanisi olur?
Arkadaşlar herkese iyi ramazanlar diliyorum.
Aracım 1.4 TSİ 122HP Jetta. Aracımda Stage 1 yazılım mevcut 155hp & 270nM çıktı yazılım ile değerler. NGK Siyah bobin ve Bosch marka bujiler taktım araca bunların haricinde herhangi bir değişiklik yapmadım. Gerekte olmadığını söylediler.
Ancak güç beni tatmin etmiyor bu yüzden stage 2 yazılım uygulamak istiyorum. Stage 2 de ne gibi değişiklikler yapmamız gerekir. Şunu şunu mutlaka yap değiştir dediğiniz parçalar varmı varsa nelerdir? Yazılımcım bana İS20 Turbo taksak yeterli olur dedi. Ama internet üzerinden araştırdığımda "Hava Filtreleri, intercooler iyileştirmesi, downpipe, egzoz ucu" gibi gibi bir kaç düzine değişiklikler ve düzenlemeler yapılması gerektiği söyleniyor, ama yazılım ustam da Turbo değişikliği tek başına yeterli olur diyor benimde bu konuda biraz tereddütüm var açıkcası dediği gibi sadece Turbo değişmesi yeterli olur mu? uzun süreli kullanım da bana masraf çıkartır mı? Stok bile kullansak illa ki Agresif kullanımlar da arabaya zararı oluyor bunu idrak edebiliyorum ama Stage 2 ile daha fazla güç üreteceği için motor daha çabuk yıpranır mı? Yıpranırsa bunu engellemek için hangi işlemleri yapmamız gerekir?
Aracımda bir de 2200-3000 devir arasında tapagaz yaptığım zaman arabada hafif sarsıntı ve titreme oluyor boğulma gibi, ama güçte ve çekişte herhangi bir sıkıntı olmuyor. 3000 devirden sonra saat gibi ilerliyor sıkıntısız. Bu sorun da turbodan kaynaklı olabilir mi?
NOT: Yazılım konusunda çok bilgili birisi değilim o yüzden telafuzlarım da sorun eksik vs. olduysa affola :) Değerli yorumlarınızı ve yönlendirmelerinizi bekliyorum.
Oyun direksiyonu tavsiyesi alabilir miyim?
Arkadaşlar Forza vs. gibi oyunları gerçekçi bir sürüş hissiyatıyla oynayabileceğim bir direksiyon seti almak istiyorum, ancak çok fazla bi bilgim yok bu konuda o yüzden tavsiye istiyorum.
gerçekçi seviyede, kaliteli ve vitesli şekilde kullanabileceğim direksiyon seti olarak hangisini tavsiye edersiniz? Hangisi bana gerçekçi bir sürüş hissiyatı yaşatır?
Birde Vites konusuna kafam takıldı bazı ürünleri incelediğim de 6 vitesli olarak görüyorum. Örneğin Forza’da 8 ileri bir araç kullandığımız da 6. Vitesten sonrasını nasıl atacağız? Bu konuda da yardımcı olurmusunuz?
Age Of Empires IV HDR Modu
Arkadaşlar 1080P bir monitör kullanıyorum ancak merak ettiğim bir şey var.
AOE 4' te birde Ek olarak HDR Grafik Modu mevcut bu moddan yararlanabilmek için 4K bir sistem mi gerekiyor yoksa 1080p ile HD dokular elde edebilir miyim? Hangisini tavsiye edersiniz?
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 100
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 24.487 (Bu ay: 1.321)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 18 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)