MACBOOK TAVSİYESİ (İLK KEZ ALACAĞIM)
Merhabalar, video montaj, kurgu gibi işlemler için macbook almayı düşünüyorum. Şu an i5 6500 işlemci sapphire rx580 ekran kartı 16 ram'den oluşan bir kasam var. Bu zamana kadar hep windows kullandım. Aklımdaki sorular şunlar,
Ram 16 gb istiyorum. 8 gb ilerleyen yıllar için yeterli gibi gelmiyor.
gpu 8 yerine 10 çekirdek baktım ama inanılmaz bir fiyat farkı var. 8 gpu bana ileride sorun çıkartır mı keşke 10 alsaymışım der miyim?
m2 yerine m3air bakıyorum m2 - m3 arasında çok fazla performans farklı yok deniyor ancak almışken m3 almak daha mı mantıklı olur?
şuan 10 gpu 16 ram 512 ssd m3 işlemci olan model 60k fiyatı var.
8 gpu 8 ram 256 ssd olan model 40-43k arasında fiyatı var.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.
Setup'ımı satıyorum. Ne kadar eder?
Merhaba arkadaşlar. Setup yazdığıma bakmayın çok önceden toplanmış bir sistem sadece güncel rakamlar nedir bilmiyorum. Satmak istiyorum. Ortalama değeri hk. bilgi verirseniz sevinirim.
İşlemci: İntel i5 6500
Ekran kartı : sapphire nitro+ rx580 4gb 256 bit
Ram : kingston furry 16gb ddr4 2x8
2400 mhz soğutuculu ömür boyu garantili
Kasa : elba xq2 siyah mavi led panel atx kasa
Ssd: toshiba ocz tr200 240gb
Anakart : msi H100m pro
İstanbul trafiğinin hali ne böyle
Merhabalar, geçen günlerde işlerim dolasıyla İstanbul'a gittim. Trafikte takip mesafesi yok. Ben 120 ile giderken arkamdaki adam tamponumdan geliyor. Herkes herkesin önüne kırıyor ama normal karşılanıyor. Sinyal denen bir şey yok. Hata kaza yola birisi atlasa 50-60 araç birbirine girecek. Yani kendi yolumda sakin gitmek istediğim zaman trafiği tıkanacak mecbur ayak uyduruyorum. İstanbul'da oturanlar ne diyor bu işe? Mecbur alışıp sizde mi öyle devam ediyorsunuz?
İzmir araba fotosu için konum önerisi
Merhabalar, İzmir'de aracımın fotoğraflarını çekmek için manzarası güzel yer-mekan arayışındayım. Tavsiyeleriniz var ise alabilirim.
Merhabalar caxa motor passata sahibim. 113.000 km'de. Ben 2019'da 89 binde aldım. Aracımı aldığımdan beri yağ yakma sorunu ile karşı karşıyayım. Yaklaşık 3 ay önce arıza ışığı yaktı ve arıza kayıtlarında 2. bobinde hata tespit ettik. Bunun üzerinde orijinal olarak 4 buji 4 bobin değiştirildi. Ben aracıma baktım yaptıktan (her 6bin km'de bir luqimoly toptec 4200 ve orijinal parçalar
ile bakım yapmaktayım.) sonra yaklaşık 2 bin km'de 1 litre yağ eklemesi yaptım. Daha sonra bugün tekrar arıza yaktı ve yeniden bağladığımızda P0299 hatası yani turbo şarj hatası verdi. Ancak aracın çekişinde gidişinde hiçbir problem yok. Tekrar buji ve bobinleri söktük bujilerin uçlarında kararlamalar mevcuttu. Ve motor kompresyon testi yaptık. Daha önce 2. bobinde arıza vermişti. Bu seferde kompresyon testinde 1,3,4. silindirler 150 çıkarken 2. silindir 120 çıktı. Bunun üzerine boğaz kelebeği söküldü. Boğaz kelebeğinde ve emme manifoldunda yağ olduğunu tespit ettik. Aracı götürdüğüm usta bu arabalar yağ yakarak çalıştığında egzozdan mavi duman atmaz emme manifolduna yağ doldurur şeklinde bilgi verdi. Ve çözüm olarak ise motor yapılması gerektiğini iletti. Diğer bir detay olarak da araç rolantideyken çok ufak belli belirsiz bir titreme hali var. Ancak herhangi bir dalgalanma mevcut değil. Sonuç olarak bu aracı komple motor yapmadan kurtarabilir miyiz? Bazı forumlarda manifolda biriken yağın düşük kompresyona neden olabileceğine dair bilgiler okudum. Sizde nasıl ilerlemem gerekiyor? Günümüz şartlarında orijinal parçalar ile motor yapmak gerçekten çok maaliyetli. Turbonun revizyona gitmesi, zincir seti ve konumlandırıcı değişmesi gibi ekstraları da olacak. Yetkili serviste sadece parça fiyatları 90.000 TL civarın tutmaktadır. Sizin öneriniz nedir nasıl ilerlemeliyim? Ben aracıma çok iyi bakayım 6 binde bir bakım yapayım derken böyle bir durumla karşılaştım. Aracı sıkıştırarak kullanmıyorum. Genelde şehir içi kullandığım için 3 bin devri geçmeme pek ihtiyaç olmuyor. Uzun yola çıktığımda ara ara 3-4 bin devir arası sabit gidiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.
İnsignia 1.5t 165 bg hakkında yardım
Merhabalar şu an 2011 model 1.4 tsi passat kullanıcısıyım. 1.5t insignia almayı düşünüyorum. Çok ülkemize giren bir model değil. Motorun artısı eksisi nelerdir uzun vade kullanımında ne gibi problemler çıkarabilir? Ben kasa olarak donanım olarak beğeniyorum aklımda soru işareti olan tek nokta motoru. Kendi kullandığım tsi motorun kronik sorunlarını biliyorum ona göre kullanıyorum. Sanayideki ustalar bu motor hakkında bilgi sahibi midirler veya beni neler bekliyor yardımcı olursanız sevinirim
AÖF Devam ederken askere gitmek
merhaba arkadaşlar ben atatürk erzurum üniversitesinde açık öğretim öğrencisiyim. 2. sınıftayım. askerliğim tecilli ancak ben tecilimi bozdurup askere gitmek istiyorum. aöf devam ederken askere gidilebiliyormuş.konu hakkında bilgisi olan ne yapmam gerektiği ile ilgili bilgi verebilir mi ?
Samsung m51 ekran kilidi
|
Led Far dönüşüm yardım lütfen
|
Cep telefonu hakkın lütfen yardım.
|
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 95
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 28.673 (Bu ay: 798)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 51 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası