Merhabalar, Ankara Akyurt'ta yaşamaktayım. 5-6 yıldır ADSL kullanıcısıyım. Max 12 mbps hız var. Evde herhangi biri internet kullanırsa online oyun oynayanın ping fırlıyor biliyorsunuz. Olası fiber gelme durumunda böyle bir durum var mı?
Bir de yıllar sonra evimizin 200mt ilerisindeki 4 binalı kooperatif sitenin girişinde muhtarımız aşağıdaki dolabı yerleştirtti zor da olsa. Ne olabilir vdsl mi fiber mi yoksa sadece siteye mi verirler?
Paket/Tarife önerisi arıyorum
Merhabalar, öncelikli olarak Turkcell ya da Vodafone olmak üzere diğer hatlar da dahil faturalı/faturasız tarife/paket önerisi aramaktayım. Şimdi turkcell rahat'da 87 tl ye 6gb almak koymaya başladı. Vodafone'da eskisi gibi güzel paketler önermiyor. Kullandığınız ya da önerdiğiniz f/p interneti bol önerilerinizi istiyorum.
Lenovo ideapad gaming 3 ryzen 7 5800h 3050ti modelini almıştım pazartesi günü. Prize takılı halde oyun oynarken 2-3 dakikada yüzde 1 şarj azalıyor. Belki 90 lara kadar inip tekrar dolmaay başlar diye düşündüm lakin %10 lara kadar ilerliyor. Tasarruf modu-Hızlı şarj gibi ayarları kapatmayı açmayı denedim lakin aynı sorun. Bios da güncelledim. Facebookta bir arkadaş da aynı sorunu yaşıyormuş. Şarj adaptörü 135 watt acaba bundan olabilir mi diyoruz? Bazı videolarda görüyorum 170 watt adaptör çıkıyor yanlarında. Bugün pazar diye servisi arayamadım da ne yapmalıyım sizce? Farklı prizlerde de denedim.
Ryzen 5 5600H vs Ryzen 7 5800H ?
Şimdi Lenovo Ideapad Gaming 3 almak istiyorum. Aşağıda ilk resimdeki normalde 18k idi ama dün akşam satıcısı Hepsiburada olan ürün kalktı ve bu fiyata çıktı, bu sabah da 18.5k ile Hepsiburada tekrar koydu ve 2 3 saat sonra tekrar yok oldu. Sizce ilk resimdeki Ryzen 7'li olanın tekrar gelmesini mi bekleyim yoksa Ryzen 5'li olan 2. resimdekini mi alayım?
Çoğunlukla mobil geliştirme için kullanılacak ama oyun da oynarım yani arada. Pişman olur muyum Ryzen 5 ile?
90W ekran kartı.
SuperBox Ücretleri Neden Bu Kadar Absürt?
Bu baz istasyonundan internet verme olayı neden bu kadar pahalı? Yani giderleri çok da onun için mi böyle fahiş fiyatlara veriyorlar bu interneti. Eskiden bildiğim kadarıyla 4.5g sınırsız vardı ve kalktı. Şimdi 15mbps hız için 600tl diyorlar bu nedir arkadaş? Bizim bu internet çilemiz ne zaman bitecek, altyapı zaten 5-6 mbps destekliyor. upload 0.5mbps. Ankarada bu hızları alırken bir kaçış yolu olan baz istasyonundan internet fiyatları da böyle. Ölüyüm ben ya
Türknet'ten nasıl çıkabilirim?
4 yıllık Turktelekom tahmahhütüm bitince geçen ay turknete gectim. Turktelekomdayken son yıl altyapi yetersiz diye 12 13 mbpsde koptugu için 8e sabitlemişlerdi. Türknete geçince de kopmalar yaşadim yine 8 mbpse sabitlediler. Şimdi 8 de de ara ara kopmalar başladı, turknet desteğe yaziyorum onlar turktelekoma iletiyor turktelekom sıkıntı yok diye geçiştiriyor. Türktelekoma yazınca internet hizmeti aldığınız firmayı arayın diyorlar. Ben türktelekomdayken yine zorlayıp evime ekip falan göndertebiliyordum ama türknet yaptıramıyor bunu. Ben nasıl ayrılırım Türknetten? Belge falan yollamaya gerek var mı yoksa edevletten iptal etme var mı?
CAT6 Kablo ve SNR marjin hakkında sorum var
Nintendo Wii hakkında sorum var
Merhaba herkese, elime yakın zamanda nintendo wii abd versiyonu geçecek. Sadece kasası gelecek. Ben bunu tvye bağlayıp 2 kişilik oyunları oynamak için hangi aksesuarları almam gerekiyor? Bir de bu cfw olayını her wiide yapabiliyor muyuz?
Switch Lite Stand ve Gamepad Onerisi(Yardim)
Merhabalar, daha 2 haftalik switch lite sahibiyim. Butonlar falan cok bozulmaya ve drift problemi yasamaya musait gibi gozukuyor. Switchi koymak icin bir stand ve oynamak icin bir gamepad arayisindayim. Pro controller alacak kadar butcem yok ucuz bir seyler ariyorum.
Edit: sarj kablosu icin altta aciklik olanlardan olursa daha iyi olur
Ankara'da Altyapi Sorunu
Ankaranin akyurt ilcesinde oturuyorum. Merkez taraflarinda 35 mbps falan gozukuyor ama adam akilli bir altyapi calismasi bulunmuyor. Yillardir en ufak bi hareketlilik yok. Evde 4 kisi aktif olarak interneti kullaniyoruz ve biri online oyun oynarken digeri google a bile girse lanet adsl yuzunden ping firliyor. Hersey internet uzerinden gerceklestirilmeye baslanmisken nedir bu umursamamazlik? Hani bir calisma baslamis olsa da onu bekliyor olsak neyse o da yok. Son yillarda hep starlinkten umutluydum kurtaracak bizi turk telekomdan diye ama onun da fiyatlari falan ortaay cikti. Turknet ve superonline in da bir altyapisi yok. Sirf internet icin de ailemdekiler evi mi tasir :D Ev bizim bi de bizim evi birakip kiraya mi gidecez. Nasil cozulur bu ya ne yapabiliriz. 25 mbpse bile raziyim o da yok. 16mbpslik paket var 9 mbps aliyorum. Bi de ankarada oturmam da cabasi. Baskent ulan baskent. Baskentin coguna adam akilli internet altyapisi yapamamissiniz sizden ne beklenir?
Meslek: Öğrenci
İlgi Alanları: Android Development
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 82
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.224 (Bu ay: 54)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar