Merhaba arkadaşlar, 2 yıl önce VDSL altyapı geldi ve şuan modem arayüzünde max hız olarak 87mbps civarı gözüküyor. Sorun şu ki; vdsl ilk geldiği zaman apartmandaki diğer daireler hızlarını yükseltmediği zaman 100-110 mbps civarı bir max hız görebiliyordum arayüzde. Diğer daireler modemlerini kapattığı zaman ben daha yüksek max hız alabilliyorum. 100 Mbps alabilmem için bir yol var mı? |
VDSL Hız Düşüşü: Komşuların Etkisi ve Çözüm Önerileri?
-
-
Hat zayıflama değerleriniz yüksek olmasına rağmen iyi durumda aldığınız hız. Kabloların dışarıda bu şekilde olmasının etkisi vardır belki. Fiber dönüşüm şart. Başka bir yolu yok. SNR ayarlanabilen bir modem ile 100 mbps tam hız alırsınız yine ama bağlantı sağlıklı olmaz 6 SNR kopmadan idare eder sizi.
-
En son elektrikler kesilip geldiği zaman komşular interneti açmadığında max hız 95 gözüktüğü için bana da mevcut hızı 95 olarak verdi. O sıra 95 mbpsi güzel alıyordum.
-
Çok eski yıllarda aynı tespiti yapıp foruma yazmıştım. Komşuların DSL kullanım sayısı, hattâ aldıkları hız parazit ve interferasyon nedeniyle sizin SNR düzeyini doğrudan etkiliyor. Bu da aldığınız hızı etkiliyor.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/135397676
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Ocak 2025; 17:46:43 > -
istediniz kadar fiber kablo kullann düzelmez. kullanılan cihazların artık günümüz şartlarına cevap vermiyor en iyi modem de alsan en iyi kabloyu çeksen diğer taraf sana 20 yıl geriden gelen teknoloji ile hizmet veriyor. -
Tesisat değişikliğinde bi miktara oynama olur boşuna masraf uğraş olur.
-
Bu da benim değerlerim 100 mbps tam alabiliyorum. Yılbaşı tatilinden dönen komşular modemi açtığında SNR 5 e kadar, hat kapasitesi de buna bağlı olarak düştü. Modemi resetlesem alacağım değer 92 mbps.
VDSL hatta tam kapasitede hız alanların sayısı daha da düşmeye hatta imkansız hale gelmeye başlayacak yakında. Çözümü 30a veya 35b profili ile güncellemek saha dolaplarını ama ne bakır altyapıdan vazgeçiyorlar ne de bu yatırımı yapıyorlar.
Komşularınızı da ikna edin Açık kapı / Edevlet üzerinden FTTH başvurusu yapın tavsiyem. Son yaptıkları açıklamada Türkiye geneline şu şu hızları verebiliriz diye açıklama yapmaya başlamışlar bakalım sahada durum böyle mi.
-
Mevcut veri oranı maksimum ulaşılabilir hızdan 10 mbps fazla. Enteresan. Tplink modemler biraz saçmalıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Ocak 2025; 15:15:26 > -
Cihazın ölçüm hatası hocam o. Zamanında aynı sıkıntıları yasıyorduk bazen böyle şeyler oluyor hat stabil olmayınca bu tarz durumlarla daha sık karsılasılıyor
-
Hocam bir elektrikçi ile anlaşsanız o kabloları güzel bir düzene soksa güzel bir kutu taksa oraya emin ol değerlerin iyileşir stabilite artar kabloların o şekilde orada durması çok kötü hem görüntü olarak hem teknik olarak. He dersen ki boşa para harcamayalım yarın öbür gün ftth gelir e tabi haklısın sen bilirsin hocam ama dairelere bölerseniz çok masraf olmaz doğrusu.
-
buda benim değerler hız testinde max 93 geliyor
Benzer içerikler
- türk telekom altyapı çalışması ne kadar sürer
- dsl bağlantısı yok
- dsl kablosu nasıl bağlanır
- fiziksel wan bağlantısı bulunamadı
- hipernet nedir
- türk telekom ev interneti fiyatları 2024
- türk telekom e-sim nasıl alınır
- ağda kayıtlı değil ne demek
- turkcell abone sayısı
- 1 yıldan uzun taahhüt cayma bedeli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X