60 yaşına geçmiş bir insan düşünün. O yaşına kadar bir dünya eser yapmış, kendisini ülkesine sevdirmiş hatta dünyada bile adını duyurmuş, Belli bir kitleye kendini kanıtlamış bir insan. Yaş da kemale ermiş. İşi gereği Hükümetin üst yöneticilerinden birisi ile iş yapmış. Daha sonra da bu yaptığı iş sonucunda yediği linçlerden bıkmış ve özür dilemiş.
Şimdi bu adamın yerinde olmak istemezdim. Düşünsenize 60 yaşındasınız ve bu yaştan sonra aynaya her baktığınızda kendi kendinize utanacak, yüzünüz kızaracak, kendinizden utanacaksınız. Çoluğunuzdan çocuğunuzdan utanmak. Garip bir his. Allah kimseye vermesin.
Benzer linçleri Fazıl Say da yedi. geri adı atmadı. Ara Güler de yedi, geri adım atmadı. Bu aralar ise, Hulki Cevizoğlu aynı baskı ve linç ile karşı karşıya ve geri adım atmıyor, atacağını da sanmıyorum.
Neyse benim asıl değinmek istediğim nokta mahalle baskısı. Şimdi bu mahalle baskısı sözü genel olarak AKP lilerin diğerlerine yaptığı baskı sonucu oluşmuş bir kavram. Genel de böyle düşünülür. Oysaki burada görüyoruz ki asıl mahalle baskısını CHP ve onun taraftarları yapıyor.
Ortada bir durum var. ve bu durum sonunda hiç bir AKP'li İbrahim Kalın'a neden Erkan Uğur ile iş yaptın diye sormuyor. ama Erkan Oğur'a neden AKP li birisi ile iş yaptın diye soruluyor. Bu bile aslında mahalle baskısının AKPnin bir ürünü değil CHP'nin bir ürünü olduğunu anlamaya yeter. Kutuplaştırmanın da alında kimler tarafından yapıldığının da kanıtıdır ayrıca.
Kendi kendinize sordunuz mu? hakikatken ya böyle bir durum var ve AKP liler ne Erkan Oğur'u ne de İbrahim Kalın'ı linç ediyor. ama CHP liler Erkan Oğur'u linç edebiliyor.
AKP'nin %60 oy aldığı bir şehirde yaşıyorum ve şuan ramazan ayındayız ve oruç tutmuyorum. çok uzun zamandır tutmuyorum. Ve benim öz kardeşim imam. Ama bana ne komşularımdan ne ailemden ne de bizzat imam olan kardeşim tarafından baskı yapılmıyor. Bu baskıyı da hayatımın hiçbir alanında hissetmedim bile.
Şimdi burada asıl baskıyı yapanlar kimler? Lütfen kendi kendinize sorun ve cevabı yüzünüz kızarmadan verin.
Şimdi bu konu hiç konuşulmayacak. Çünkü birilerin yüzüne karşı sen iki yüzlüsün dediğinizde, iki yüzlülüğün gereği olarak oradan kaçacaktır. Bu konu muhtemelen 10 mesaj bile almayacak ama Mustafa Kemal ATATÜRK hakkında densiz birisinin bir whatsapp mesajı sayfalarca konuşulacak. Çünkü iki yüzlülük bunu gerektirir. Onlara göre Birisi ATATÜRK'e hakaret etmişse bunun sebebi tüm AKP'liler oluyor.
RTE'nin Turancılık kozu.
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 20
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.768 (Bu ay: 13)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 41 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ülke ve Dünya Gündemi