Şimdi Ara

Erkan Oğur, Aynaya baktığında neler hissediyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 60 yaşına geçmiş bir insan düşünün. O yaşına kadar bir dünya eser yapmış, kendisini ülkesine sevdirmiş hatta dünyada bile adını duyurmuş, Belli bir kitleye kendini kanıtlamış bir insan. Yaş da kemale ermiş. İşi gereği Hükümetin üst yöneticilerinden birisi ile iş yapmış. Daha sonra da bu yaptığı iş sonucunda yediği linçlerden bıkmış ve özür dilemiş.

Şimdi bu adamın yerinde olmak istemezdim. Düşünsenize 60 yaşındasınız ve bu yaştan sonra aynaya her baktığınızda kendi kendinize utanacak, yüzünüz kızaracak, kendinizden utanacaksınız. Çoluğunuzdan çocuğunuzdan utanmak. Garip bir his. Allah kimseye vermesin.

Benzer linçleri Fazıl Say da yedi. geri adı atmadı. Ara Güler de yedi, geri adım atmadı. Bu aralar ise, Hulki Cevizoğlu aynı baskı ve linç ile karşı karşıya ve geri adım atmıyor, atacağını da sanmıyorum.

Neyse benim asıl değinmek istediğim nokta mahalle baskısı. Şimdi bu mahalle baskısı sözü genel olarak AKP lilerin diğerlerine yaptığı baskı sonucu oluşmuş bir kavram. Genel de böyle düşünülür. Oysaki burada görüyoruz ki asıl mahalle baskısını CHP ve onun taraftarları yapıyor.

Ortada bir durum var. ve bu durum sonunda hiç bir AKP'li İbrahim Kalın'a neden Erkan Uğur ile iş yaptın diye sormuyor. ama Erkan Oğur'a neden AKP li birisi ile iş yaptın diye soruluyor. Bu bile aslında mahalle baskısının AKPnin bir ürünü değil CHP'nin bir ürünü olduğunu anlamaya yeter. Kutuplaştırmanın da alında kimler tarafından yapıldığının da kanıtıdır ayrıca.

Kendi kendinize sordunuz mu? hakikatken ya böyle bir durum var ve AKP liler ne Erkan Oğur'u ne de İbrahim Kalın'ı linç ediyor. ama CHP liler Erkan Oğur'u linç edebiliyor.

AKP'nin %60 oy aldığı bir şehirde yaşıyorum ve şuan ramazan ayındayız ve oruç tutmuyorum. çok uzun zamandır tutmuyorum. Ve benim öz kardeşim imam. Ama bana ne komşularımdan ne ailemden ne de bizzat imam olan kardeşim tarafından baskı yapılmıyor. Bu baskıyı da hayatımın hiçbir alanında hissetmedim bile.

Şimdi burada asıl baskıyı yapanlar kimler? Lütfen kendi kendinize sorun ve cevabı yüzünüz kızarmadan verin.

Şimdi bu konu hiç konuşulmayacak. Çünkü birilerin yüzüne karşı sen iki yüzlüsün dediğinizde, iki yüzlülüğün gereği olarak oradan kaçacaktır. Bu konu muhtemelen 10 mesaj bile almayacak ama Mustafa Kemal ATATÜRK hakkında densiz birisinin bir whatsapp mesajı sayfalarca konuşulacak. Çünkü iki yüzlülük bunu gerektirir. Onlara göre Birisi ATATÜRK'e hakaret etmişse bunun sebebi tüm AKP'liler oluyor. 

• Birazdan Captain gelip sizde şöyle yaptiniz böyle yaptiniz deyip gidecek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sonra da kutuplaştırıyorlar hede hödö.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar fazla mantık hatası varki söylediklerinizde.

Öncelikle aile içinde oruç tut tutma diye baskı aileniz komşunuz nispeten normal ise olmaz zaten.

Mesele yemekhanelerin ramazan ayında kapatılması, müdürlerin oruç tutuyor mu bu diye bakıp ayrıcalık tanıması, bizden sizden muhabbeti yapmasıdır. Akp'liler ise bunu her konuda dibine kadar yapıyor, komik olmayalım. Terfiler nasıl alınıyor müdürler nasıl atanıyor belli.
    Muhalefet her dakika vatan haini ilan ediliyor. Allah aşkına ya.

Erkan Oğur ise kendisini akp karşıtı olarak tanımlayan demokrasi, insan hakları diyen birisi sürekli. Akp yönetimi hele İbrahim Kalın gibi tiplerin ise en önemli zararı bunlara.

Ve İbrahim Kalın'ı parlatacak bir projede iş yapıyorsan eleştiri alırsın. İnsanlar daha çok kırıldı bu arada ortada linç falanda yoktu. İkiyüzlülük her daim eleştiri alır. İbrahim Kalın hükümetin üst kısmımda, her türlü yolsuzluğu, insan hakları ihlallerini savunmuş biridir. Akp'li bir sanatçı değil.

Cevizoğlu falan ise döneli bir seneyi geçti. Vatan partisi tayfası kimsenin hele muhalefetin umrunda değil, Atatürkçüyüm demeleri sinir ediyor o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 24 Nisan 2021; 18:9:31 >

• Bir kere her şeye linç demeyin.İnsanlar eleştiriyor ki bu da hakları.Erkan Oğur'u tanımam etmem.Dinlemem de.Bence böyle bir şey yapıyorsa açıkça arkasında durmalıydı.Elbet eleştirilebilir ama şunu diyebilirdi:Yaptığımız iş müzik ve ben bir müzisyenim.

Ama ne oluyor?Bir şey yapıyor,arkasında duramıyor.Ben İbrahim Kalın'ın siyasi görüşlerini sevmem ama kendisi entelektüel bir insan.Müzik bile birleştiremeyecek mi bizi?Bunu diyebilirdi Erkan Oğur hiç değilse.Ama o kitlesini kaybetmekten korktu.Bence asıl sıkıntı da bu.Herkes kitlesini memnun etmeye çalışıyor.

• Hulki beyi eleştirmenin neresi linç oluyormuş?Dün tükürdüğünü bugün yalayan,kendini yıllarca muhalif olarak PAZARLAYIP ,istediğini bulamayınca tüm türdeşleri gibi iktidara yamanan karaktersiz,kısaca ulusalcı.

Ben de kendimi yıllarca ulusalcı olarak niteledim.Lanet olsun bu sıfata da bu insanlara da.O kadar içi boş,manasız bir görüşmüş ki neredeyse tüm üyeleri akp ye yamandı.Bir küfür,bir hakaret anlamına geldi benim için ulusalcılık.Hulki bey de dört dörtlük bir ulusalcıdır.Yani benim lügatımda dönektir.

• Ülkede baskıcı, karalayıcı, yaftalayıcı ve ayrıştırıcı hangi grup var desen zaten kabak gibi ortaya çıkıyor. Muhalifim diyorsun, he yani chplisin diyor, sonrada hdp ye de oy vermişsindir diyor, utanmadan birde vatan haini ilan ediyor. Böyle bir güruh varken bu ülke nasıl ayrışmasın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İki isimin Türkü söylemesini bile sindiremeyenler oldukça ülkede birlik beraberliğin olması zor gibi duruyor :( Hep bir linç ve kutuplaştırma mantığı var.

Benzer şey sırf kanal İstanbul'a evet dedi diye Hulki Cevizoğluna'da yapıldı. Adam koyu Atatürkçü ama yediği linçi gördük.

Veya bazı CHP'li Alevi Sanatçılar İbrahim Tatlıses'in programına çıkmıştı. Siz CHP'lisiniz AKP'li İbrahim Tatlıses'in programında ne işiniz var diye haftalarca linç yediler :(

Sözde fikir özgürlüğünü ifade özgürlüğünü savunduğunu söyleyen sözde hak hukuk adalet eşitlik diyenleri cahilide değişik oluyor... Adam Türkü Söyledi diye ÖZÜR DİLEMESİ NEDİR :( Görende en azılı düşmanı ile iş tutmuş sanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 24 Nisan 2021; 17:14:36 >
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

linç olması için ille de, ellerine sopa almış birisini döven tipler gelmesin aklınıza.

Erkan OĞUR göstere göstere linç yedi. yapılanlar bir eleştri ya da ifade özgürlüğü felan değil. resmen dayak yemekten beter edildi. 

Üye yazmış ki;

Hulki beyi eleştirmenin neresi linç oluyormuş?Dün tükürdüğünü bugün yalayan,kendini yıllarca muhalif olarak PAZARLAYIP ,istediğini bulamayınca tüm türdeşleri gibi iktidara yamanan karaktersiz,kısaca ulusalcı.

Adam karaktersiz demiş, yalaka demiş. sonra da bu linç değil eleştri diyor ya. Kurduğu yanyana iki cümle arasında bile kafan gidip gelmiş. allah akıl fikir versin kardeş.

• select56 S kullanıcısına yanıt

Eleştiri linç değil.İnternet aleminde her boka linç denir oldu.Adam aptalca bir şey yapar,eleştirilir :"Linç ediliyorum" diye ciyaklar.Başlarım sizin lincinize.Yeni mi çıktı bu?Eleştiri ne zamandan beri linç oldu?Karaktersiz,yalaka gibi kelimeler sıfattır.Hulki bey de tam bu sifatları taşıyor.Ne yapayım yani?Bizim köyde g... g.. derler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 24 Nisan 2021; 17:47:9 >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Memur değilim, hiç de uğraşmadım memur olmakla felan, devlet dairelerinin kokuşmuş yapılarını bilmiyorum ama az çok tabiki tahmin edebiliyorum. Bunun sebebi son 18 yılda olmadı, son 18 yılda daha da artmadı da.

Çalıştığım iş yerinde 250 civarı çalışan var. Yemekhanemiz hala açık, her ramazan öncesi oruç tutmayacakların adetsel listesi alınır ve ona göre yemekhanenin açılması uygun ise açılır. Öyle 3 5 kişiyi baz alarak konuşmuyorum yani, Çalıştığım büyük çapta şirkette HDP'ye oy verdiğini gururla!!! söyleyen yöneticilerimiz de var. Dediğim gibi koyu AKP'li olan bu şehirde kendilerine hiçbir halt olmuyor. Kimsenin umurunda da değil. 

Söylemek istediğim aslında AKPnin yoğun olduğu bir yerde CHP liyim demek bir utanç değil, yani kimseden baskı görmüyor, ama tam tersi bir durum olsa, %60-70 CHP linin olduğu yerde ben AKP'liyim derseniz baskının kralını görürsünüz.

Dışarıdaki restoranlara kimse zorla kapayın demiyor ki? arz talep dengesine göre kendi kendilerine kapatıyorlar, ama açık olan da bir dünya yer var. bu tamamen ticari karar.

neyse amadeus kardeş, ufak bir soru soracağım, tüm bu olaylardan sonra, Erkan OĞUR, sizin gibi muhaliflerin de allah belasını versin demiş midir? dememiş midir? 67 yaşındaki adama, hayat felsefesini sorgulattırdınız ya başka da sorum yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem

Ülkede baskıcı, karalayıcı, yaftalayıcı ve ayrıştırıcı hangi grup var desen zaten kabak gibi ortaya çıkıyor. Muhalifim diyorsun, he yani chplisin diyor, sonrada hdp ye de oy vermişsindir diyor, utanmadan birde vatan haini ilan ediyor. Böyle bir güruh varken bu ülke nasıl ayrışmasın.

istedikleri buydu zaten toplumu bolmek oda oldu olmayada devam ediyor

• Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

kardeşim sana türkçe sözlük armağan ediyorum, :)

söylediklerin eleştiri değil resmen hakaret, ve bu hakaretler toplu yapıldığında ortaya linç gibi bir durum çıkıyor.

Arkadaşım senin uğramaman bir şey ifade etmiyor. Uğrayan var hemde milyonlarca. Ayrıca anlattığın şey ayrımcılık ve birde fişleme onunda farkında değilsin.

Oruç tutup tutmayacakların listesi öyle alınmaz. Herkese aynı görünen evet hayır yazan fiş verirsin, kutuya atarlar. anonimlik sağlanır, sayarsın Gereken sayıda yemek getirir yemekhaneyi öyle açarsın. HDP'liyim diyen yönetici varmış bağırıyormuş goygoyunuda zerre yemedim.

AKP'liyim diyen baskı falan görmez, dalga mı geçiyorsun cimer denen şey tamamen akp'li şikayetleri için var gibi bir şey artık. Ha insanlar akp'li görünce konuşmuyor pek zira katlanması zor. Buda baskı değil tercih.

Erkan Oğur ne dediyse demiştir, bela okuduysa kendi bileceği iş. Sorunun kendisi saçma.

Çok çok ciddi mantık yürütme sorunlarınız var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 24 Nisan 2021; 19:7:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Arkadaşım senin uğramaman bir şey ifade etmiyor. Uğrayan var hemde milyonlarca. Ayrıca anlattığın şey ayrımcılık ve birde fişleme onunda farkında değilsin.

Oruç tutup tutmayacakların listesi öyle alınmaz. Herkese aynı görünen evet hayır yazan fiş verirsin, kutuya atarlar. anonimlik sağlanır, sayarsın Gereken sayıda yemek getirir yemekhaneyi öyle açarsın. HDP'liyim diyen yönetici varmış bağırıyormuş goygoyunuda zerre yemedim.

AKP'liyim diyen baskı falan görmez, dalga mı geçiyorsun cimer denen şey tamamen akp'li şikayetleri için var gibi bir şey artık. Ha insanlar akp'li görünce konuşmuyor pek zira katlanması zor. Buda baskı değil tercih.

Erkan Oğur ne dediyse demiştir, bela okuduysa kendi bileceği iş. Sorunun kendisi saçma.

Çok çok ciddi mantık yürütme sorunlarınız var.

sırf fişleme kelimesini kullanmaman için, adetsel listev alınıyor diye yazdım. ama nasıl anlamak istiyorsan öyle anlıyorsun. Adetsel demek sadece kaç kişi oruç tutmuyor onun adeti, kişilerin ismi cismi yok yani.

Şirketten ramazan kuumanyası dağıtılırken de o kişi oruç tutuyor mu tutmuyor mu ya bakılmaksızın herkese verilir.

Ayrıca ben kendi hayatımda gördüklerim üzerine konuşuyorum.

Adetsel listeyi nasıl alıyorlar anlat? Ben söyleyeyim soruyorlar. Zira farklı şekilde olsa benim dediğim gibi bir sistemi özellikle belirtirdiniz. Bu arada buda büyük şirketler yerler için ha.

Dediğim gibi mantığınız her açıdan dökülüyor. Sizin hayatınızda gördükleriniz bir şey ifade etmez. Zira mağdur tarafta değilsiniz.

Bir şey ifade eden ayrımcılığa uğruyorum diyenlerin beyanlarıdır. İncelenmesi gereken odur.

Bu arada cevap verebilirim şunada diğerlerini aman geçeyim tavrınız çok net devam etmek anlamsız son mesajımdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 24 Nisan 2021; 19:20:56 >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

adetsel listenin neresini anlamadınız? Bunu anlamayan insan bana mantıktan bahsediyor, şaka gibi, Departmanlara sorulur, örneğin Sipariş bölümünde 3 kişi, İmalat bölümünün şu bölümünde 5 kişi, şurada ise 8 kişi gibi toplam adetsel departman listesi alınır, sonrada tamamı toplanır ve denir ki 50 kişi oruç tutmuyor, ona göre yemekhane düzenlenir.

amades99 yazısının altına yaşınızı da yazarsanız iyi olur, 10 yaşında olduğunuzu tahmin edemedim, kusura bakmayın.

• Fazıl say cb ile bir iki yakınlaşma oldu ve sanatçı vs degil dendi Atilla taş iktidara sallayinca ham çökelek oldu sana sanatçı biri hain diye nitelendirir diğeri statü kimliğini elinden alir. Her ikisine de sorsan ben gerici degilim derler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yine mağdur olmaya çalışıyorlar. Tüm kurumlar ellerinde, devletin tüm imkanları kendilerine akıyor, tüm memurluklara istedikleri insanları alıyorlar, özel sektörde bile parti teşkilatından işe alım için adaylar gidiyor ama mağdurlar. Özel sektörde iş yapan partililerin vergisi silinir partili olmayandan tıkır tıkır vergi istenir bir şekilde yine mağdur olurlar.

Kaldırın atın o 10 yıl öncesinin kafasını. Mağdur falan değilsiniz sadece mağdur olmaya çalışırsın.

Linç derken seçim zamanı oy vermeyenlere terörist diyenler kimlerdi acaba?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.