Şimdi Ara

RTE'nin Turancılık kozu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15.10.2019 da yapılan türk konseyi toplantısı sonunda RTE artık azerbeycan için söylediği iki devlet tek millet sözünü 6 devlet tek millet olarak dile getirdi. Bu açıkcası beni çok mutlu etti.

İnşallah artık, ümmetçilikle, arapçılıkla, avrupaya yanaşmayla, batılılaşma ile, natoyla vs vs aslında hiçbirşey olamayacağını anlıyoruzdur?
    Türk'ün türkten başka dostu yoktur kelimesinin ne kadar doğru olduğunu anlıyoruzdur.

Neden arapa ya da batıya ya da b başkasına yakınlaşma gereği duyuyoruz ki? kaç bin yıldır dünya üzerindeyiz, kaç yıllık özbenliğimiz var. neden kendimizi başka bir gruba yanaşmaya zorluyoruz, Biz türk milletiyiz ya. Nedne bir türlü kendimiz olamıyoruz.

Dün yapılan Türk Konseyi sonunda Başkan RTE bu konuda açıklamalar yaptı. İnşallah artık AKP de doğudaki türk coğrafyasındaki öz kardeşlerimizle daha yakın olmamız gerektiğini anlamıştır.

Neden bu zamana kadar halk tarafından bu turancılık isteği ne derece dillendirilmişse de hiç itibar görmedi. Avrupanın eline oyuncak gibi dolaştırlıyoruz. onların eğitim sistemi ile eğitiliyoruz. Bize diğer türki cumhuriyetleri özellikle antipatik getirilmeye çalışılıyor. oralar bize sanki çok uzakmış izlenimi yatarılıyor. oysaki globalleşen dünya da artık hiçbir yer birbirine uzak değil.

• ne alaka?

Benim kültürüm avrupalı gibi mi? benim kültürüm araplar gibi mi? hayır. Ben türkiye kurulmadan binlerce yıl öncesinde de vardım. Ne alaka türkiye türkü olmak.

azerbeycan ve kıbrıs harici bize çok uzak ne demek ki? zaten mesajımda da bunu belirttim. neden uzaklar. bu zamana kadar avrupalı bize oraları uzak gibi gösterdi. çünkü avrupalı tırsıyor, türklerin tamamen birleşmesinden turan kelimesinden tırsıyor.
  • RTE'nin Turancılık kozu.
  • türkiye türküsün kendine gel hiçbirzaman etnik orta asya türkleri ile aynı kültürü, tarihi paylaşmadın.
    azerbaycan ve kıbrıs dışındaki türk ülkeleri size çok uzak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ne alaka?

Benim kültürüm avrupalı gibi mi? benim kültürüm araplar gibi mi? hayır. Ben türkiye kurulmadan binlerce yıl öncesinde de vardım. Ne alaka türkiye türkü olmak.

azerbeycan ve kıbrıs harici bize çok uzak ne demek ki? zaten mesajımda da bunu belirttim. neden uzaklar. bu zamana kadar avrupalı bize oraları uzak gibi gösterdi. çünkü avrupalı tırsıyor, türklerin tamamen birleşmesinden turan kelimesinden tırsıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

türkiye türküsün kendine gel hiçbirzaman etnik orta asya türkleri ile aynı kültürü, tarihi paylaşmadın.
    azerbaycan ve kıbrıs dışındaki türk ülkeleri size çok uzak.
    Stalin ve sovyet politikaları olmasa hiç uzak değildik aslında Buhara'dan kurtuluş savaşımıza destek için altınlar bile yolladılar. Çok değil daha 100 yıl önce
  • Doğru diyorsun ama diğer Türk devletleri kendini Türk diye tanımlamıyor. O yüzden maalesef artık turancılık fikri ölü bir fikir. Azerbaycan dışında Türkiye'ye destek olan Türk devleti yok. Daha önce bunu AKP denemişti. Bazı Türk devletlerine borçlar vermişti yardımlar yapmıştı fakat uzun dönemde karşılığı olmadı. 15 yıl önce turancılık benim savunduğum bir fikirdi ancak anladım ki böyle bir şey olamaz.
  • batırmadık bi orası kalmıştı eeyyy kılışdaroğlu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.Abdülhamid ve Erdoğan
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yıl 2019 ve Hala Turancilik diyenler var.. Azeri ler bile Çoğunluğu Sünni Olan Türkiye Türkleri ile beraber yaşayamaz. Hele Türkmenistan, Kırgızistan gibi ülkelerde kendilerini Çok farklı görüyorlar. Boş hayaller boş laflar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 seneye "ben doğuştan altı okçuyum, okçular vakfını bu yüzden kurdum" der mi?
  • Heinz Guderian kullanıcısına yanıt
    Pakistanda altın yolladı verdikleri destekle turancılığın bir ilgisi yok.
    Sovyetde türkyeye tonla silah yardımı yaptı kurtuluş savaşında.
    Benim bahsettiğim olay kültürler farklı,etnisite aynı değil türkiyenin çoğu ırk olarak pers,arap,yunan,doğu avrupa yada balkanlardan, dinler kağıt üstünde aynı olsada farklı yaşanıyor,gelişmişlik bakımından azerbaycan,kıbrıs dışında diğerleri kötü durumda ve rusyaya,çine yada irana bağlı.
    Turancılık 20.yüzyılda bile uygulanma ihtimali çok düşük ihtimali olan bir idealdi şimdi ise imkanı dahi yok.
    Ciddi bir politika ile bu tozlanmış ideoloji denenirse yine en büyük zararı türkiye görür çin,rusya,iran baskısını kaldıramaz bu ülke zaten yeterince problem varken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 16 Ekim 2019; 16:50:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mark Valley kullanıcısına yanıt
    Pakistan bunlardan birisi mi akepe acayip yardımda bulunmuştu pakistana.
  • Turancılık kelimesi biraz daha faşist bir söylem gibi aklımıza kazınmış. Ve onu öcü gibi görüyoruz. Turancılık kadar radikal olmasa da Diğer Türki cumhuriyetleri ile ilişkilerimiz daha ileri seviye olmaması için hiçbir neden göremiyorum.

Kültürel olarak farklı olsak ta, bence bir arap ya da bir avrupalıya göre her zaman daha yakınız. Benim söylediğim de evimize alıp beslemek değil zaten. Çok daha ileri ilişkiler.
    Daha 20 yıl öncesine kadar bizden fazlaca fakir olan ülkeler, ama kazakistan gayet iyi durumda, azerbeycan zaten öyle, iyi olmasalar da sorun değil. globalleşen dünya da yanımızda 5 adet kardeş daha olsa kötü mü olur.

En azından tüm dünya bize atar gider yaparken 2 kere düşüneceğine 3 kere düşünür.

Avrupa da tüm ülkeler birbiri ile çok çok mu iyi sanıyorsunuz. Ama bir avrupa birliği var ki dünya ya meydan okuyabilecek güçteler. dışarıya karşı bir birlik.

Arap birliği, hiçbir vasfı yok, ama sonuçta bir birlik. avrupa birliği kadar güçlü olmasalarda bir aradayız izlenimi yaratabiliyorlar. He dünyanın umurunda mı değil. Ama bunun sebebi de arapların güvenilmez ve çok kolay kaldırılabilecek kadar cahil olmalarından.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cosmos2999

Yıl 2019 ve Hala Turancilik diyenler var.. Azeri ler bile Çoğunluğu Sünni Olan Türkiye Türkleri ile beraber yaşayamaz. Hele Türkmenistan, Kırgızistan gibi ülkelerde kendilerini Çok farklı görüyorlar. Boş hayaller boş laflar.
    RTE'nin Turancılık kozu.

• Merkur M kullanıcısına yanıt
    Adamın dediği beni haklı çıkarıyor. Araplaşmış Türkiye Türkleri ile Kırgız Türkler beraber yaşayamaz. Azeriler de aynı şekilde. Şii Düşmanı AKP ve Yanlılarından çok farklı Azeriler. Türk halkı %50 %50 bölünmüş iken Turancilik aptallıktır. Türkiye İslamci ve islamci olmayanlar diye birbirini yiyecek duruma gelmiş. Bu durumda Turancilik..

• Bize destek olacak, güc sağlayacak olan tek olgu İslamdır. Pakistan kurtuluş savaşinda(o zamanki hint müslümanları) niye yardim etti. Bugun niye destek oluyor. Öso biye bizimle. İslam ulkelerindeki batinin kukla yöneticilerini bir tarafa bırakirsak, halklar bazinda yine en büyük destek müslumanlardan geliyor. Bu konuda Murat Bardakçı guzel bir yazi kaleme almış, okumanızi tavsiye ederim.

Habertürkwww.haberturk.com
    Dost ve düşman böyle günlerde belli olur
    https://m.haberturk.com/yazarlar/murat-bardakci/2530661-dost-ve-dusman-boyle-gunlerde-belli-olur

• çok abartıyorsun. daha 7 gün önce başlayan harekat gösteriyor ki, biz içimizde birbirimizi de yesek, dışarıda bir bütünüz.

o bahsettiğiniz %50 %50 siyasi olarak ayrı.

Ama suriyelileri gönderelim diye bir referandum yapılsa %90 evet çıkar.
    Barış harekatına destek referandumu yapılsa %90 evet çıkar.

Zaten avrupa ya da diğer ülkeler bunu anlamıyor. Dışarısı ile içerisi bizim için birbirinden çok farklı.

Ayrıca ne araplaşması. Araplara hala sempati duyan insanlar var (ABD nin asıl tehlike olduğu bu derece belli iken abd ye bile sempati duyanlar varsa, arapların bu derece iki yüzlü olmalarını göre göre sempati duyanlarda olacaktır.) fakat bunların sayısı hiç de öyle %50 felan değil. Birbirimizi kandırmayalım. camdan dışarıya baksan hiçde araplaşmakla alakamız olmadığını görürsün.
  • Teknokratik kullanıcısına yanıt
    Kurtuluş savaşında Sovyetler de yardım etti.
  • select56 S kullanıcısına yanıt
    Dışarıda yaşamayacak ama Kırgız, Türkmen, Azeri beraber yaşayacak.. O seçim günleri, Başörtülü bacımız okutmadilar, bunlar, biz, sizler gibi laflar ile mi beraber yaşayacak Azeri, Kırgız, Türkmen, Tatar Türkleri.. T. C yi kaldıranlar mi.. Erdoğan oy uğruna milliyetçilik oynuyor. İç siyasete gelince Sünni islamci oluyor. Dışarıya karşı Milliyetçi ama o da İslamci Milliyetçilik

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.