Herkese merhaba,
Asus k541UV model laptop'a ssd eklemek istiyordum. En doğru bilgiyi almak için asus çağrı merkezini aradım ve cihazın ssd desteği bulunmadığını söylediler.
"Bilgisayarcılar, cd-rom'u çıkartıp yerine ssd takma işlemini size önerebilirler ama bu sağlıklı değil, anakarta fazladan yük bindirir ve ömrünü kısaltır" şeklinde dönüş verdiler. (Bu arada ram vs anakartın altında.)
Gerçekten bu işlem sağlıksız mıdır? Anakartın ömrünü kısaltır mı yoksa fazladan ürün satışı yapmak için müşterinin gözünü korkutmak mı istiyorlar?
Donanımdan çok anlamayan biri olarak beni aydınlatırsanız sevinirim dostlar.
SSD desteklemeyen bilgisayarın CD-ROM'unı çıkartıp ssd takmak
Herkese merhaba,
Asus k541UV model laptop'a ssd eklemek istiyordum. En doğru bilgiyi almak için asus çağrı merkezini aradım ve cihazın ssd desteği bulunmadığını söylediler.
"Bilgisayarcılar, cd-rom'u çıkartıp yerine ssd takma işlemini size önerebilirler ama bu sağlıklı değil, anakarta fazladan yük bindirir ve ömrünü kısaltır" şeklinde dönüş verdiler. (Bu arada ram vs anakartın altında.)
Gerçekten bu işlem sağlıksız mıdır? Anakartın ömrünü kısaltır mı yoksa fazladan ürün satışı yapmak için müşterinin gözünü korkutmak mı istiyorlar?
Donanımdan çok anlamayan biri olarak beni aydınlatırsanız sevinirim dostlar.
RAM frekans hızı değişir mi? Ayarı nasıl yapılır?
Selamlar,
Asus marka K541U(V) model laptop kullanmaktayım.
Ben pcye, garantisi dolmadan ram eklemek istiyordum geçen sene. Bunun için geçen sene asus'u aradığımda, cihazın fazladan slotu olduğunu, 2400 mhz hızı olduğunu, 12 gb'ye kadar ram eklemesi yapabileceğimi söylediler. Fakat araya farklı olaylar girdi yapamadım.
Bu olaydan bir süre sonra (garanti dolmuştu) pcye format attım. Formattan sonra ise, yine ram'i değiştirmek istediğim için çağrı merkezini aradım. Bu sefer ise, pcnin ram ekleme için fazladan slotu olmağını, ram hızımın 2133 olduğunu söylediler. Ben geçen sene yaşadğım durumu anlattım, ek slot olduğunu söylediniz ve hızı 2400 idi vs dedim. "Bilemiyoruz, sistemde böyle görünüyor" cevabını aldım. Birkaç kez farklı temsilci ile görüşüp yine aynı cevapları aldım.
Şu anda görev yöneticisinde ve cpuid uygulamasında baktığımda, 2133 mhz ram ve 4 adet slot gözükmekte. Ben cihazın içini açmadım. Şimdi arkadaşlar sorun şurada:
Ben ram eklemek istiyorum fakat 2133 mhz mi eklemem gerekiyor yoksa 2400 mhz mi?
Ram hızı değişebilir mi? Değişirse nasıl yapılır, artısı eksisi nedir? Bir diğer sorum ise, ikinci el ram mi mantıklı sıfır ram mi?
Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Ram yükseltmek mi yoksa SSD takmak mı?
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 24
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.418 (Bu ay: 26)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware