Şimdi Ara

SSD desteklemeyen bilgisayarın CD-ROM'unı çıkartıp ssd takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus k541UV model laptop'a ssd eklemek istiyordum. En doğru bilgiyi almak için asus çağrı merkezini aradım ve cihazın ssd desteği bulunmadığını söylediler.

"Bilgisayarcılar, cd-rom'u çıkartıp yerine ssd takma işlemini size önerebilirler ama bu sağlıklı değil, anakarta fazladan yük bindirir ve ömrünü kısaltır" şeklinde dönüş verdiler. (Bu arada ram vs anakartın altında.)

Gerçekten bu işlem sağlıksız mıdır? Anakartın ömrünü kısaltır mı yoksa fazladan ürün satışı yapmak için müşterinin gözünü korkutmak mı istiyorlar?

Donanımdan çok anlamayan biri olarak beni aydınlatırsanız sevinirim dostlar.

• tam tersi daha yararlıdır...

sistem hdd sini bile ssd ye çevirmekte fayda vardır...

güç sarfiyatı düşüktür...

daha hızlıdır...

motorlu olmadığından sarsıntıdan etkilenmez...

veri kaybı riski daha düşüktür...

cd romunuzun yüksekliğine göre iki tipi vardır...

ince veya kalın tip...

9,5mm. veya 11,5mm..

• ssd yi desteklemez diyerek saçmalamışlar ben şirkette pentium 3 makina vardı pls programlarını yüklediğimiz ona dahi ssd taktım pci dönüştürücü ile hatta benim sana önerim laptoptaki hdd yi sök yerine ssd tak içindeki hdd yide harici hdd kutusuna tak harici diskin olmuş olur şu anda hesaplamasını yaptıpındada sdd dah ucuza gelmiş olur bilgisayara ssd takmayı düşünüyorsan normal hdd bulundurma sonra içinden bir şey kullanmak istediğinde yavaşlama oluyor

• DVDrom yerine SSD kullanmanın uygun olmadığından bahsetmişlerdir belki. Ama zaten şu anda laptoplarda en sık yapılan işlem sistem harddiskini çıkarıp ssd takmak. Boyutları deseniz aynı. Herhangi bir prblem yaşayan duymadım şu ana kadar.

• lord276 kullanıcısına yanıt

öncelikle teşekkür ederim, ssd takmayı düşünüyorum evet. ama hddyi bulundurma demenizi anlayamadım.

hdd yerine ssd takarsam, hddyi cdrom yerine takma, yavaşlatır mı demek istediniz?

• Belirttiğiniz model ismini aratınca 7. nesil U işlemci modeller çıkıyor, hatta bu kasalarda servis kapağı da mevcut kullanıcının kendi değişim yapabilmesi için.

Model adını tam olarak yazarsanız belki istisna durumlar olaiblir fakat genel olarak destekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGroN -- 22 Mayıs 2021; 19:58:20 >
  • teşekkür ederim bilgilendirme için

• rica ederim...

başarılı bir operasyon diliyorum...

• Bilgisayarım Asus marka K541UV (k541U diye de geçiyor) model.

Nvidia geforce 920mx ekran kartı var, intel core i5 7200 işlemciye sahip.

ram özellikleri 2133 mhz 4 gb.

• quote:

Orijinalden alıntı: puhahaa

Bilgisayarım Asus marka K541UV (k541U diye de geçiyor) model.

Nvidia geforce 920mx ekran kartı var, intel core i5 7200 işlemciye sahip.

ram özellikleri 2133 mhz 4 gb.

Sizin bilgisayarınızdan daha eski bir hp kullanıyorken içini açıp kendim ssd takmıştım. Ssd takmak cihazı sanki yeniden canlandırıyormuş etkisi yaratıyor. Hdd dvd romda kullanarak oyunları da o kısma atmıştım. 1 yıl kullanıp satmadan önce sıkıntı yaşamadım. Eğer arkasında hdd için ayrı kapağı varsa zaten işiniz çok kolay.

• teşekkür ederim bilgilendirme için, umarım sorunsuz şekilde hallederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: puhahaa

öncelikle teşekkür ederim, ssd takmayı düşünüyorum evet. ama hddyi bulundurma demenizi anlayamadım.

hdd yerine ssd takarsam, hddyi cdrom yerine takma, yavaşlatır mı demek istediniz?

aynen ssd taktığın bilgisayar sisteminde hdd kullanma yani onu demek istedim ya ikisinide ssd yap yada tek sdd kullan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.