Şimdi Ara

Ram yükseltmek mi yoksa SSD takmak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar herkese. Asus marka ddr4 4gb ram'e sahip bir laptopum var. Ekran kartı geforce 920mx, işlemci intel i5 7.nesil. Cihazda zaman zaman donmalar oluyor ve genel olarak yavaş çalışıyor. Bilgisayarda normal kullanımda ve oyun performansı açısından performans iyileştirmesi yapmak istiyorum fakat ram eklemek mi uygun olur yoksa ssd almak mı karar veremedim.

Oyun olarak cities skylines ve fifa 20 oynamak istiyorum fakat cities'te aşırı donma yaşanıyor. onu bile açmayınca fifa indirmeye yemedi açıkçası :D . Sizin tavsiyeniz ne olur? Ram mi eklemem gerekir yoksa ssd mi takmak gerekir? 8 gb dd4 ram ile 240 gb ssd arasındaki fiyat farkı çok az. Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi puhahaa -- 9 Eylül 2020; 16:32:33 >

• Bahsi geçen oyunlara dair bilgim olmamakla birlikte:

Sistem RAM'iniz 8 ya da 12 GB olsa bile diskiniz çok yavaş ise genel olarak çok fark olmayacaktır. Çünkü RAM işleyeceği veriyi diskten transfer etmekte.

- Öncelikle SSD,
    - 8 GB olmasa bile bütçe yaratıp 4 GB RAM de alınabilir. İşletim sisteminiz Win7 ise aciliyeti olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 9 Eylül 2020; 18:17:35 >
  • 4 Gb ram Cities Skylines oyununa hayatta yetmez.8 ile idare eder..
  • Epirus kullanıcısına yanıt
    Aslında ram yükseltmeyi sadece oyun için değil de, genel performans arttırma açısından da eklemek istiyorum. Gündelik kullanımda performans artışı olmaz mı sizce?
  • Açılış ekranında donup kalıyor zaten :D
  • Cities: Skylines (2015) [ANA KONU]

https://forum.donanimhaber.com/cities-skylines-2015-ana-konu--96936993

Buraya mesaj yazıp bilgi alabilirsiniz.

Oyunun minimum donanım ihtiyaçları şöyleymiş:

CPU: Intel Core 2 Duo, 3.0GHz or AMD Athlon 64 X2 6400+, 3.2GHz
    CPU Speed: Info
    RAM: 4 GB
    Video Card: nVIDIA GeForce GTX 260, 512 MB or ATI Radeon HD 5670, 512 MB (Does not support Intel Integrated Graphics Cards)
    Pixel Shader: 4.0
    Vertex Shader: 4.0
    Free Disk Space: 4 GB
    Dedicated Video RAM: 512 MB

www.systemrequirementslab.com
    Cities: Skylines system requirements
    https://www.systemrequirementslab.com/cyri/requirements/cities-skylines/12489/amp

O konudaki kişiler zaten biliyordur.

• Ben 8 Gb ile oynarken dayanamadım.16 GB'a yükseltmiştim.Şimdi çok daha akıcı
  • Ben Ram i yukseltirdim.SSD de 480GB altı bence alınmaz.
  • Epirus kullanıcısına yanıt
    hocam buradaki problemim, ssd almak mı ram eklettirmek mi oldu. hala daha kararsızım :D
  • huso kullanıcısına yanıt
    hocam ram eklettirince günlük kullanımda da performans artışı oldu mu? nasıl etkisi oldu pcye?
  • quote:

Orijinalden alıntı: puhahaa

hocam ram eklettirince günlük kullanımda da performans artışı oldu mu? nasıl etkisi oldu pcye?
    Hocam "bence" artik ideal Ram 16GB oldu.Sizdeki 4GB asiri dusuk Rami 8Gb yapmaniz en azindan Bilg. Nefes almasini saglar diye düşünüyorum.

İdeali ise tabii ki 8Gb Ram,480GB Ssd olur.
  • desteklediği kadar ram takın ssd yi mutlaka takın yavaşlığın ve donmaların bir başka sebebi ise ısınmadır yapabiliyorsanız fan temizliği ve termal macunu yenileyin ısı artışı hala varsa extra soğutucu alın
  • huso kullanıcısına yanıt
    sağolasın hocam
  • minimum gereksinim düzeyinde ram ile ssd takviyesi işinizi görecektir.

• Hocam ben ram diyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.