türknet altyapısından sürekli kopukluk
Türktelekom altyapısında TurkNet fiberim var. verilen modemi kullanırsam, bağlantımın günlerce devam ettiğini online portalda görebiliyorum. eğer verilen modemi köprü moduna alıp linksys modemimi kullanırsam, modemim birkaç saatte bir sürekli olarak internetten kopuyor. TurkNet online portalında online süreyi görebiliyorum ve ne zaman bağlantı kesildiğini görebiliyorum. 3 farklı modem denedim aynı sorun. Açıkçası, verilen Türktelekom modemi iyi çalıştığı için bir hat sorunu değildir. bunu nasıl düzeltirim? neden sürekli bağlantısının kesildiği hakkında bir fikriniz var mı? TurkNet'in yaptığı bir sistem kontrolü var mı ve modemini bulamazsa bağlantımı kesiyor mu?
—-
i have TurkNet fiber on turktelekom infrastructure. if I use the modem that was provided, I can see in the online portal that my connection is maintained for days and days. if I put the provided modem in bridge mode and use my linksys modem, my modem constantly disconnects from internet every few hours. I can see on the TurkNet online portal the online time and I can see whenever it has disconnected. I have tried 3 different modems with the same issue. obviously it is not a line issue as the supplied turktelekom modem works fine. how do I fix this ? any idea why it keeps getting disconnected ? is there some system check TurkNet does and if it doesn’t find its modem it disconnects me ?
dubai'de satın alınan telefonu kaydettirme sorunu
Geçen yıl dubai'de bir iphone 13 pro satın aldım. Türkiye'ye çok girip çıkıyorum. Dün geldiğimde vodafonum ve dubai esims çalışmıyordu (sinyal yok). Sanırım imei'ye kaydolmam gerekiyordu. Vergi dairesine gidip vergiyi ödedim. sonra e-devlete girdim ve 2 imei'mi kaydettirdim ve daha sonra imei'lerimin kayıtlı olduğunu gördüm. Birkaç saat sonra hem vodafonumdan hem de dubai e-sim'den sinyal aldım. Ama bugün yine ikisinde de sinyali kaybettim. imei'ler hala e-devlette kayıtlı. Fakat numara eşleştirme kısmına baktığımda her iki imei'de de bana ait olmayan bir vodafone numarası görüyorum. "Hat Eşleştir" butonuna tıklıyorum ama "Aynı bilgiler ile kayıt mevcuttur." mesajını alıyorum.
Neler olup bittiğinden ve bu sayıların nasıl eşleştirileceğinden ve neden yanlış numaranın ortaya çıktığından emin değilim.
Başka bir soru: Türkiye'de kayıtlı yabancı satın alınmış bir telefon sadece benim adıma sim kartlara izin verdiğine göre, dubai sim kartım ne olacak? türkiye'de çalışmaya devam edecek mi?
fiber model köprü modunda nasıl bağlanı
TurkNet fiber aldım ve her şey bağlı. TurkNet modeli wifi kullanmıyorum ama kendi linksys mesh sistemim var. TurkNet model ayarlarına girip bridge modunu açarsam interneti kaybediyorum. Linksys sistemimde dhcp, static ip veya ppoe'dan internet alma seçeneğine sahibim. Dhcp'yi denedim ve internetim yok. ppoe'yi denersem, oturum açma şifresi ister. fiber internet için ihtiyacım olan bir giriş şifresi var mı? Bridge modunu etkinleştirmenin bir yolu var mı?
TurkNet fiber bağlantısı hakkında iki soru
iki soru: 1) TurkNet fiber alırsam, binadaki Türk Telekom kutusuna fiber bağlantı ve ardından daireme koaksiyel kablo mu? veya modeminiz/yönlendiriciniz ile kullanmak için daireme fiber bağlantı getiriyor musunuz? 2) TurkNet'in sağladığı modem/yönlendirici, ayrıca wifi'si var mı yoksa kendi wifi yönlendiricimi ayrıca mı tedarik ediyorum?
vdsl'den fiber'e geçmek için iletişime geçin
Güncel bir turknet vdsl abonesiyim. turknet'in şu anda binamda mevcut olan fiber altyapısına geçmek için benimle iletişime geçmeye çalıştığına dair birden fazla mesaj aldım. Şu anda seyahat ediyorum, bu yüzden telefon aramalarına cevap veremiyorum. farklı bir zaman dilimindeyim. yükseltmeyi yapabilmemin başka bir yolu var mı? arayabileceğim bir numara var mı? ya da benim yerime değişiklik yapması için buradan birine mesaj atabilir miyim?
VDSL'den fibere geçiş
Şu anda evimde turknet 75mbps vdsl bağlantım var. Turknet sitesine baktım ve artık evimde 100mbps'de fiber alabiliyorum. vdsl'den fiber'e nasıl geçebilirim?
Turknet sitesine girdim ve fibere abone olmaya çalıştım. Daireme koyduğumda dairede zaten turknet hizmeti var diyor (turknet vdsl'm olduğu için doğru)
Internetten sistemde 50 mbps'ye yükseltemiyorum
|
Does turknet have english customer service here?
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 29
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.112 (Bu ay: 49)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İnternet Servis Sağlayıcılar