KOÇ???
Koç daha önce başka bir üniversiteye kayıt yaptırmış öğrencileri burslu olarak kazansa bile almıyormuş doğru mu bu, bilen birisi bilgilendirebilir mi ?
BOUN ECON GÜNLÜĞÜM
Geçenlerde bir konu açmıştım belki denk gelenleriniz vardır, bu sene İstinye’de %50 burslu tıp kazandım şu an hazırlık okuyorum. Boun ekonomi için sınava gireceğim, kırıktan da kurtulmak adına bu yıl sadece Tyt’ye girmeyi planlıyorum. Ayrıca iki senenin sonunda ilk 100 hedefim de var. Yani kısacası eşit ağırlıkta ilk 100’e girip boun ekonomi kazanmak istiyorum.
Pazartesi günü çalışmalara başlıyorum. Türkçe, fizik, mat1 ve geo çalışarak işe başlayacağım. YouTube üzerinden ilerlemeye karar verdim. Takip edeceğim hocalar Rüştü hoca, laptü matematik, Kenan Kara ve Altuğ Güneş. 3D Geometri hariç soru bankası çözmeyi düşünmüyorum, fen adına daha çok fizikte sorun yaşıyordum Altuğ hocanın 9 ve 10. sınıf kitaplarını alacağım bu yüzden. Diğer dersler için sadece YouTube’un yeteceğini düşünüyorum konular bitmeye yakın da önce branş sonra bol bol genel deneme çözmeyi planlıyorum. Fizikte bayağı yol kat edince kimya biyoloji başlayacağım, Tyt adına onlarda kendime daha çok güveniyorum bu yüzden biraz sonraya bıraktım. Şimdilik sosyal çalışmayı düşünmüyorum mayıs haziran gibi bir 20-25 günlük sosyal kampı yapacağım. Her hafta pazar buraya yaptıklarımı eklemeyi düşünüyorum. Bu seneki sınav sonucumu da bırakacağım, tavsiyesi ya da eleştirisi olan varsa ve yazarsa çok sevinirim. Herkese iyi çalışmalar.
BİR DERDİM VAR
Herkese merhabalar biraz uzun olacak umarım okursunuz diyerek başlayayım ,öncelikle kendimi tanıtmak istiyorum. Fen lisesi çıkışlı bir sayısal öğrencisi ve 2019 mezunuyum. Lisede hedefsiz bir öğrenciydim herhangi bir amacım yoktu bu yüzden de ders çalışacak motivasyonu kendimde bir türlü bulamıyordum bunlara ek olarak irade sorunum olduğunu da söyleyebilirim. 9-10-11 tamamen boş geçti 12’de okulun ittirmesiyle biraz harekete geçer gibi oldum ama o dediğim hedefsizlik motive olmamı engelliyordu, şu an bunları böyle yazıyorum ama o zaman farkında değildim hiçbir şeyin. Neden böyle olduğuna dair kafa yormuyordum hiç. İşte uzatmayayım sınava girdim bir sürü bilgi eksiği vs var özellikle ayt tarafında, 68K geldi. İlkokuldan beri iyi bir öğrenci olarak bilinirim hem okul hem de aile ortamında, sen çalışarak yaparsın aslansın kaplansın nidaları eşliğinde tabiri caizse mahalle baskısıyla mezuna kaldım. Tabii yine sayısaldan devam eşit ağırlık falan böyle bana çok uzak ütopik bir şey olarak geliyor arkadaş ortamında fen yapamayanların alanı ehehe diye kötü şakalar vs yapıyorum, bilinçsiz bir gerizekalıyım da denilenebilir o zamanlar. Mezun senesi dershaneye falan gitmedim kendime akademik olarak güvenen bir tipim, başladım çalışmaya tabii motivasyon yine yok hiçbir hedef yok çünkü ne doktor ne de mühendis olmak istiyorum sadece çalışıyorum öyle sınavda iyi yapayım da rezil olmayayım kafasındayım. Başlarda iyi gidiyordu sonra bir kız vardı 11’den beri hoşlandığım başta yüz vermemişti sonra mezun senesinde bir anda çark etti herhalde yakın davranmaya başladı bayağı, flört etmeye başladık biz. Çalışmalarıma biraz engel oluyordu ama onla çok mutlu olduğum için pek önemsemiyordum, sonra böyle devam ederken bir şeyler falan oldu ayrıldık biz kendimi bayağı bir kötü hissettim çünkü hayattaki tek hedefim onla mutlu olmaktı. Sınav da ertelenince depresyonun tam sırası deyip saldım bayağı. Sınav tekrar öne alınınca başladım biraz çalışmaya ama o baştaki çalışmam yine yok hedefsizlik ve mutsuzluk çok etkiliyordu beni, sınav geldi çok bir şey yapamadım 25K geldi. Tercih dönemi başlayınca ne yazacağımı bilemedim tabii ki :). Annem ve babam doktor, özellikle annem garanti meslek olduğu için doktor olmamı istiyordu hep. Bir şey istemiyorsun bari istanbulda özel tıpa gönderelim bir şekil bitirirsin garanti işin olur dediler ben de bir şey demedim kabul ettim. Sonuç olarak %50 burslu İngilizce tıpa yerleştim şu an hazırlıktayım. Hazırlık senesinde yani bu sene zihnim açıldı fikirlerim çoğu açıdan değişmeye başladı ve bir birey olduğumu ilk kez hissetmeye başladım. Türkiye ekonomisinin kötü gidişinin de etkisiyle ekonomiye merak saldım Daron Acemoğlu’nu falan tanıdım ve bu ekonomi mevzusu bana çok hoş gelmeye başladı. Ondan sonra iktisat bölümünü araştırmaya başladım. Boğaziçi iktisat dikkatimi çekti, YouTube’dan bir sürü videolar izledim oradaki öğrencilerin anlatımı beni Boğaziçi’ne o kadar çekti ki ben burada olmalıyım ve iktisat okumalıyım diye ilk kez hayatımda akademik olarak ciddi bir şekilde istek duydum. Son olarak da bu sene Tyt seneye de tıp1’deyken okulla eş zamanlı olarak ayt çalışmaya karar verdim hem puanım da kırılmasın diye. Tabii bunu aileme söylemeyeceğim başaramazsam istemeyerek orada devam edeceğim ama ben başarabileceğime inanıyorum çünkü gerçekten inanılmaz bir şekilde Boğaziçi İktisat öğrencisi olmak istiyorum. Bu istek başladığından beri kendimi çok mutlu hissediyorum. Ertan hocanın hesaplama robotuna baktım bu seneye göre yaklaşık 97 TYT- 71 AYT civarı ile almış en son. Benim 91 Tyt netim vardı, hemen yarın çalışmaya başlamayı düşünüyorum İngilizce’yle de paralel götüreceğim. 105-110 net hedefim var onu yaparsam seneye bana ayt’de bir avans sağlayabilir diye düşünüyorum çünkü okulu bırakmayacağım daha doğrusu bırakamam. Yaş konusu biraz beni tedirgin ediyor ama hazırlık okumayacağım eğer kazanırsam, ilk senesinde kazanmış ama hazırlık okuyan biriyle aramda 2 sene olacak çok önemli değil diye kendimi avutuyorum. Aileme asla bir şey söylemeyeceğim çünkü verecekleri tepkiyi ölçemiyorum. Buraya bunları yazmamın nedeni tavsiye almak sizce bu çıktığım yol nasıl bir yol çok zorlu mu, şahsen ben başarabileceğimi düşünüyorum çünkü ilk kez çok aşırı bir şekilde başarmak istiyorum. Her türlü yorum ve eleştiriye açığım.
İNGİLİZCE HAZIRLIK SINAVI
|
1+1 EV vs TEK KİŞİLİK YURT
|
GTÜ CENG
|
ERDOĞAN MALAZGİRT
|
BURAK KILANÇ’IN DEDİĞİ
|
BU SENE KAÇ OLUR
|
Boşuna Beklemeyin
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 303
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.760 (Bu ay: 73)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 171 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar