Şimdi Ara

BOUN ECON GÜNLÜĞÜM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçenlerde bir konu açmıştım belki denk gelenleriniz vardır, bu sene İstinye’de %50 burslu tıp kazandım şu an hazırlık okuyorum. Boun ekonomi için sınava gireceğim, kırıktan da kurtulmak adına bu yıl sadece Tyt’ye girmeyi planlıyorum. Ayrıca iki senenin sonunda ilk 100 hedefim de var. Yani kısacası eşit ağırlıkta ilk 100’e girip boun ekonomi kazanmak istiyorum.

Pazartesi günü çalışmalara başlıyorum. Türkçe, fizik, mat1 ve geo çalışarak işe başlayacağım. YouTube üzerinden ilerlemeye karar verdim. Takip edeceğim hocalar Rüştü hoca, laptü matematik, Kenan Kara ve Altuğ Güneş. 3D Geometri hariç soru bankası çözmeyi düşünmüyorum, fen adına daha çok fizikte sorun yaşıyordum Altuğ hocanın 9 ve 10. sınıf kitaplarını alacağım bu yüzden. Diğer dersler için sadece YouTube’un yeteceğini düşünüyorum konular bitmeye yakın da önce branş sonra bol bol genel deneme çözmeyi planlıyorum. Fizikte bayağı yol kat edince kimya biyoloji başlayacağım, Tyt adına onlarda kendime daha çok güveniyorum bu yüzden biraz sonraya bıraktım. Şimdilik sosyal çalışmayı düşünmüyorum mayıs haziran gibi bir 20-25 günlük sosyal kampı yapacağım. Her hafta pazar buraya yaptıklarımı eklemeyi düşünüyorum. Bu seneki sınav sonucumu da bırakacağım, tavsiyesi ya da eleştirisi olan varsa ve yazarsa çok sevinirim. Herkese iyi çalışmalar.

BOUN ECON GÜNLÜĞÜM

• Bu sene tıp kazanıp 2 sene sonra boun econ için çalışmanızın sebebi nedir ? İlgi alanınız mı değişti ?
    Sıralamnızın yettiği endüstri mühendisliklerine bakmanızı da tavsiye ederim
  • saçma.

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

Birkaç ay öncesine kadar hiçbir bölüm hedefim vs yoktu, ailemin telkinleriyle gönülsüz bir şekilde tıp yazmıştım. Ekonomiyle hep ilgiliydim ama hiç bölümünü okumak vs aklıma gelmemişti birkaç aydır düşünüyorum ve en son bu yola başvurmayı tercih ettim. Endüstri de düşünülebilir tabii evet ama zirve bir okul olmadığı sürece tıpı bırakmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum. İibf ve endüstride okul ve network son derece önemli. O yüzden Boun econ için çalışmaya başlayacağım başaracağıma inanıyorum ama olmazsa da tıpa devam edeceğim.

• Neden ?

• Konuyu görmüştüm oraya yazıcaktım da buraya yazayım artık.Parasal sıkıntın yoksa tıpa devam et bence ekonomiden daha iyidir ne olursa olsun.Ha tıp okumak istemiyorum diyosan da 2 sene tm den çalışma, zaten şu anki netlerin iyi 1 sene tyt 1 sene ayt çalışırsan mf de derece yaparsın

• hocam aileniz %50 tipi karsilayabiliyorsa bosuna 2 senenizi daha heba etmeyin puaninin yettigi burssuz endustri muh.e gec bosuna yorulma
  • Parasal durumum iyi ama tıp okumak istemiyorum. Tek hedefim Boun ekonomi, ha endüstri de olabilirdi ama 1000 küsürle alıyor, 2 bin civarı say yapsam çok yıkıcı olur benim adıma. Ekonomide iyi bir ortalama yapıp üzerine mba yapan insanlar çok çok iyi yerlerde benim de şahsen öyle bir kariyer hedefim var ve bu hedef bana tıptan daha cazip geliyor.

• cscolt1 C kullanıcısına yanıt

Sınavı yapabileceğimi biliyorum bu yüzden burssuz endüstri okumayı bazen istesem de kabullenemiyorum. Yine de tavsiyeniz için teşekkürler.

• cscolt1 C kullanıcısına yanıt
    +1 Bilkent endüstri bakılabilir mesela para varsa. Belki İTÜ işletme mühendisliğine de bakabilirsin hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Shepard- -- 13 Kasım 2020; 20:26:59 >
  • -Shepard- kullanıcısına yanıt

İTÜ işletmeye puanım yetmiyor. Bilkent’i tercih zamanı da düşündüm ailemin durumu iyi karşılarlar ama ben ful ücretli bir okulda okumak istemiyorum %50’yi bile zor yazmıştım. Genel olarak böyle düşünmenizin nedeni ekonomi için 2 sene yakılmasının saçma olduğunu mu düşünmeniz, Boun olsa bile.

• flu__ F kullanıcısına yanıt

Hocam istinye %50 burslu zaten yıllık 50k. Bilkent bursuz ise 54k. Yani ailenize öyle aman aman yük bindirmiyorsunuz.

Elinde iyi bir puan varken onu efektif bir şekilde değerlendirmen öncelikli amacın olmalı hocam. Sonuçta mühendislikte Bilkent Boğaziçinden aşağı kalır değil. Belki fazlası vardır. Sizi anlıyorum. Mezuna bıraksam Boğaziçi’ni kazanırım diyorsunuz. Kazanma ihtimaliniz var ama iki yılınızı bir sınava harcamaya değer mi Bilkent ya da başka bir okulda okuyup iki sene önde olmaktansa Boğaziçi’nde okumak gibi bir soruyu yöneltin bence kendinize. Bu sene deneyecem deseydin bir ihtimal Boğaziçi fikri mantıklı gelirdi ama iki sene harcamak fazla olabilir gibime geliyor böyle seçenekler varken. Önemli olan içinize sinen ve mutlu hissedeceğiniz şeyi yapmanız. Umarım en doğru kararı verirsiniz kendi adınıza
  • rabego R kullanıcısına yanıt
    Hatta İstanbul ankara farkından dolayı daha uyguna bile gelebilir Bilkent
  • rabego R kullanıcısına yanıt

Hocam sorun para değil. Ücretli okumak kötü hissettiriyor beni. Yapabilirdim niye yapmadım kafasına giriyorum. Bu sene elimden geleni yapacağım, Tyt sonucuma göre de Boun econ ya da boun endüstriden birine karar verip devam edeceğim. Yoksa hayatım boyunca huzursuz hissedip pişman olacakmış gibi hissediyorum.

Hocam dediğim gibi ücretli okuyor olmak bana kötü hissettiriyor. Bundan 15-20 sene sonra çocuklarıma ben babamın parasıyla okudum demek istemiyorum. Ayrıca extra bir rahatsız eden nokta da yapabilecek kapasitem olduğunu biliyorum. 12 senelik sıra arkadaşım ilk 1000’e girip odtü ee kazandı sürekli sen benden daha iyisin der bana, şu an bile. Bu yüzden 2 sene falan neyse gözden çıkardım iyi bir okulda iyi bir bölüm kazanmak istiyorum yoksa psikolojik olarak tatmin olamıyorum ve bu beni yıpratıyor. Olmazsa da kısmet değilmiş deyip tıpa devam edeceğim ama şimdi kısmet değilmiş demek istemiyorum hala bir şansım olduğunu düşünüyorum daha doğrusu düşünmek istiyorum :)

• Ben şunu merak ediyorum:Bu konuyu ailenizle paylaştınız mı?Yani siz istinyeyi tamamen bırakıp 2 yıl sınava hazirlanacaksaniz neyse ama bir yandan okuyorum diyip ailenize 2 yıllık okul ücreti ödetmek onları aptal yerine koymak olur.Ayrıca mf olsa kırıkla imkansız derdim ama tmde Boğaziçi econ kazanılabilir,olmazsa bile iyi bir okul tercih edilir.Sonra memnun olmazsanız yine yatay geçişle Boğaziçi'ne geçebilirsiniz ama Boğaziçi düşündüğünüz gibi bir yer değil,sizde takıntı seviyesine ulaşmış galiba.
    Benzer yapılardayız hocam. Ben de Bilkent işletmeye gidiyordum az kalsın aynı mantaliteyle es geçtim bu sene. Hem pandemi olayı araya girince tuzu biberi oldu bunun. Bu sene elinizden gelenin en iyisini yaparsınız umarım. Sene kaybınız olmadan istediğiniz yerde devam edersiniz. Başarılar diliyorum şimdiden:)
  • Helbram kullanıcısına yanıt

Bu sene zaten hazırlıktayım. Tyt sonucuna göre konuşacağım okulu dondururum büyük ihtimalle. Ekonomiyi sıradan bir okulda okumaktansa tıpa devam ederim , Boğaziçi olduğu için bu riski göze alıyorum. Abarttığımı da düşünmüyorum hem endüstri hem de iibf’de Boğaziçi Türkiye’nin en iyi okulu.

Sene kaybı olmadan biraz zor gibi :) ama pek umurumda değil açıkçası. Teşekkür ederim hocam iyi dilekleriniz için size de başarılar dilerim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.