Şimdi Ara

BOUN ECON GÜNLÜĞÜM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

• legal tender kullanıcısına yanıt

Hocam garantici davransam tıpı bırakıp ekonomi için 2 yılımı harcamazdım diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cortana12 kullanıcısına yanıt

Şu an tıptayım zaten, okumak istemiyorum ama

• flu__ F kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ben de ciddi bir kayıp olarak görmüyorum ama yapım gereği küçük şeyleri çok abartıyorum. Düşündükçe daha da büyüyorlar. Yoksa dediğiniz gibi çok büyük bir kayıp değil. Zaten ülkenin çoğu en az 1 sene hazırlıkta harcıyor. 1.5 2 sene harcayanlar da az değil. Bizim bölümde neredeyse bu sene girenler kadar hazırlıktan gelenler var mesela. Bazıları 2 sene kalmışlar ama mutlular. Öyle olmak gerek sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

sanırım :)

• Boun Ekonomiyi bitirip türkiye de x firmasında 3500 tl ye haftada 6 gün sabah 8 akşam 6 çalışman da düşük bi olasılık değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-270A60C93 -- 14 Kasım 2020; 1:11:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bence bu sene bir şeyler yapmaya çalış. EA'da kırıkla bir şeyler yapmak imkansız değil. Boun ekonomi olmazsa, boun siyaset-ut vs bakabilirsin mesela veya bilkent-özyeğin. Daha düşük sıralamalar için İTÜ,ODTÜ olabilir. Yani bu psikoloji kaldırabilecek misin gerçekten? 2 sene bir bilinmezin içinde ilerlemeyi. Benim sana tavsiyem hedef aralığını daha geniş tutup bu sene halletmen bu işi.

Ancak "ekonomiye ilgim var iktisata geçeyim" bakış açısı da pek doğru değil.Önce araştır derim(tabi araştırmış da olabilirsin) mezunları nerelerde çalışıyor,ne tarz işler yapıyor,ne kadar kazanıyorlar vs.

Bir de ailenden saklama derim.Hemen şimdi söyle böyle bir niyetin olduğunu.

• Kal tıpta, mis gibi.

• neden herkes adam durumunu açıklamasına rağmen para,gurur,tıp olaylarına girmiş anlamadım adam parasal yönden sıkıntısının olmadığını yani yapacağı mesleği para için yapmadığını gayet açık belirtmiş yukarıda adam x firması 3500 tl maaş diyor adam matematiğim gayet iyi diyor yukarıda biri matematik dersleri çok yoğunmuş diyor brom bence ailenle oturup konuşmak tanımadığın kişilerden fikir almaktan daha iyi olabilir ama bana üstte bir arkadaşın tıp okuyup ekonomiyi hobi olarak yapıyorum demesi çok mantıklı geldi sende aynı işi matematiğe dayalı bir mühendisliğin üzerine veya direk kafandaki şeyleri gerçekleştirerek yapabilirsin kendini nerede görmek istiyorsan ona göre hareket et kimsenin desteklemesine gerek yok

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt

Hocam ben saf sayısalcıyım, siyaset ya da uluslararası ilişkiler falan bana göre değil. İibf için alt segment okulları düşünmememin nedeni de çevreme ve aileme açıklayamama korkusu, ekonomiyi de oldukça araştırdım ve başarılı olabileceğimi düşünüyorum ama dediğiniz gibi ea için iki sene yakmak biraz saçma da gelmiyor değil. O yüzden Boun endüstri hedefiyle yola çıkıp en kötü İtü endüstri mi gitsem diye düşünmeye başladım. Say da ilk 1000 çok zor ama iki senede 3-4K falan rahat yaparım gibime geliyor zaten temelim iyi. Eşit ağırlığı kırıkla denemeyi düşünmememin nedeni de edebiyat tarih coğrafyam sıfır. Geometrim de çok süper değil o yüzden kırıkla boun econ gelmez. Tıpı bırakıp da vasat bir iibf'ye gitmeye razı olamıyorum, Boun'a bu yüzden takmış durumdayım. Biraz karışık ama genel olarak durumum böyle.

• 13trance kullanıcısına yanıt

İTÜ Endüstri üzerine ekonomi yüksek lisansını düşünmeye başladım hocam. Tıpı kesin bırakacağım, kendimi ileride doktor olarak hayal edemiyorum keşke yazmasaydım ama kendimi 3 ay önce bu kadar oturaklı ve olgun hissedip sağlıklı düşünemiyordum. Sene kaybı da çok umurumda değil artık, 2-3 sene için mutsuz bir hayat geçirmek istemiyorum ve evet dediğiniz gibi önceliğim para değil. İşimi iyi yaparsam zaten para kazanırım.

• Çok yüksek bir olasılık da değil. Giriş maaşı olarak olabilir evet ama kısa sürede çift hanelere yaklaşan ya da ulaşan da bir sürü insan var.

ki zaten ekonomi salt birinin yanında çalışıp memurluğa benzeyen bir iş değil anlattığına göre kişisel özelliklerin matematik-analiz-istatistik alanına zaten yatkın kısacası seni zaten mesleği ekonomist olan kişilerden ayıran temel farkların olacak

şimdiden tebrik ederim başarılar 

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.