< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
BOUN ECON GÜNLÜĞÜM (2. sayfa)
-
-
Senin düşündüğünle gerçekteki uyuşmayabilir.Youtube da bi video izlemiştim boğaziçi ekonomi yazdım gelmeyince siyaset bilimine gittim diyodu adam,iyiki de gitmemişim ekonomi bölümünü bambaşka zannediyodum falan diyodu.Zaten tercihlerde bi hata yapmışsın başka bi hata yapma bence,ailen o kadar para verip özele gönderdiğine göre ilgililer diye düşünüyorum durumunu anlatırsan mantıklı bi karar verirsiniz
-
aga dgs varken böyle sapık işlerle uğraşmanın ne mantığı var :D yerinde olsam bilkent endüstri burssuz yazardım 2 sene sonra dgsden boun econ'a yks'nin yüzde 1 emeğiyle geçerdim ha diyelim bir şey oldu geçemedim o zaman da bilkent endüstride paşa paşa devam ederdim. şu burslu burssuz mevzusunu cidden anlamıyorum aga aileniz size imkan tanıyorsa niye bu kadar kafaya takıyorsunuz kendinizi ezik hissediyorsunuz ki misal ben 6k yaptım ailem bilkent yüzde 50 işletme okumama onay verse tereddüt etmeden listemin en başına yazacaktım şunu hiç düşünmezdim 50k yapanla niye aynı parayı veriyorum falan ne bileyim saçma bence ya aileniz imkan tanıyorsa böyle triplere girmeniz keşke ailem bana bu imkanı sunsaydı da kaçırmasaydım fırsatı.sadece şuna katılırım yüzde 100 burslu kazananlardan pek farkının olmadığına inanırsın o da normal zamanla geçecek bir şey zaten bir düşünürsün iki düşünürsün sonra onları akademik başarı olarak geçmeye çalışırsın olur biter
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 13 Kasım 2020; 21:46:35 >
-
Siyaseti ekonomiye göre neden daha iyi bulmuş hocam video sahibi? Kişisel ilgi olarak mı?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Daha iyi demiyodu,çok yoğun matematik varmış
-
Hocam çok büyük beklentilerim yok. Türkiye standartlarında iyi bir ekonomi eğitimi alacağımı düşünüyorum, derslerle ilgili olup yüksek bir ortalamayla yurt dışında yüksek lisans yapmak istiyorum. Ondan sonra da Türkiye’de ortalama bir maaşla çalışır mutlu bir hayat sürerim diye umut ediyorum. Çok ütopik hayallerim yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam verdiğiniz örnek biraz saçma olmuş bence. Ekonomiye gidip mutlu bir üniversite hayatı geçirmiş üzerine yüksek lisans yapmış şu an iyi paralara çalışan mutlu bir sürü insan var. Çok bilgim yok ama kazanamadığı için bok atma durumu olmuş olabilir. Ailemle şu durumda konuşmak istemiyorum okula devam et falan diyecekler çünkü.
Haklı olabilirsiniz hatta haklısınız da bence ama iç sesimi bir türlü bastıramıyorum.
ee tamam da bu tamamen kişisel ilgi ve yeteneklerle ilgili bir şey. Ben zaten matematik ağırlıklı olduğu için ekonomi istiyorum, yani bölümü yücelten ya da alçaltan bir durum değil.
Şu ana kadar yazan herkes olumsuz yorumlarda bulundu. Olumlu bir şey düşünen hiç kimse yok mu gerçekten
Ekonomi kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın,1 tane çok başarılı olmuş insana bakarak bölüm hakkında genel bi değerlendirme yapma onu kast ediyorum.Üstteki arkadaşa katılıyorum dgs falan da var hem 2019 mezunusun 2 sene daha harcasan 4 yıl bu işle uğraşmış olucaksın,ailenin durumu iyi zaten 4 sene harcamaya gerek var mı bilmiyorum ama tercih senin tabiki
-
Bilkent endüstriye burssuz girip iyi not ortalamasıyla burslu olabilirsiniz. Baba parasıyla da okumamış olursunuz.
Hocam Ankara’ya biraz soğuğum. Bilkent’i yazmamamdaki önemli bir etken de bu.
Sabancı'da falan da not ortalamasını yüksek tutarak burslu okuyabilirsin . Hem istediğin bölümü sonradan seçtiğin için avantajlı olur.
Demek istediğim illa saydığım üniversiteler değil. Sabancı olmaz başka üniversite olur. Burslu okumuş olursun istediğin bölüm olur. İlk 100'e girmek çok sıkıntı. Elin titrese giremezsin.
Yanlış anlama ama zaten baba parasıyla okuyorsun. En azından istediğin bölümü baba parasıyla oku. Not ortalamasını yüksek tutarsan da burslu olacaksın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persenk -- 13 Kasım 2020; 22:43:59 >
Hocam kendimi anlatamıyorum galiba, ücretli okumak istemiyorum. Ki ücretli tıp okumak daha mantıklı iş garantisi var ücretli mühendislik okumak daha büyük kumar. Not ortalaması falan da garanti şeyler değil o yüzden onu düşünüp bir tercih yapmak pek mantıklı olmaz.
Destekliyorum kardeşim. Yolun açık olsun..
Kararına aptallık ya da cesaret diyemem ama sağlam psikoloji gerektiriyor. Ben mezuna kaldım, bu sene seçtiğim bölümün de bana uygun bir bölüm olmadığını anladım, yüksek ihtimalle de myp yle geçeceğim başka bölüme. Çok strese girdim sırf 1 sene boşu boşuna kaybettiğim için.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok sağ olun hocam
Hocam ortalama yaşamın 80-85’e çıktığı bir dönemde 2-3 sene bana ciddi bir kayıp gibi gelmiyor ama sizin gibi düşünenler çoğunlukta tabii orası da ayrı bir mesele
Baba parasıyla okumak istemiyorumu ben anlamadım. Neden eğitimi alma isteğini gurur meselesi haline getiriyorsun? İşletme ekonomi okumak istiyorsan, garantici tarafını bir kenarı atmam gerek çünkü bu bölümlerde çabalamak gerekiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X