Şimdi Ara

İşletme Rehberi:Boun_Econn

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
9
Favori
1.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendimi tanıtmakla işe başlayacak olursam ben 4 senedir okulları ve bölümleri araştıran 3 senedir de iibf hakkında bilgi toplayan birisiyim.Söylediklerimin dayanağı bu süre zarfında konuştuğum insanlar,okulların bize sunduğu bilgiler ve izlediğim/okuduğum şeylerdir.Söylediklerimde yanıldığım noktalar olabilir ama o durumda da değerli arkadaşlar düzeltme yapmam gereken şeyleri söylerse konuyu tam bir rehber haline getirebiliriz bu yüzden bu okullarda okuyan arkadaşlar lütfen bilgilerinden bizi mahrum bırakmasın.

Kendim Bilkent tam burslu işletme öğrencisi oldum.Söyleyeceklerim genel anlamda İİBF özelinden ziyade aslında işletme iktisat lakin temel bazı sorular var onların cevaplarını da bulabileceğiniz linkleri buraya ekleyeceğim.

İşletme Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli:

Bu bölümü seçecek kişiler içini kendilerinin dolduracağını bilerek gelmeliler.Hukuk okursun mesela sadece derslerini takip eder çalışırsın ve bir uzmanlığın olur.Mühendisliklerin çoğu için de bu durum geçerliyken işletme bölümünde birden fazla alan vardır ve hangisinde olacağınızı siz belirleyeceksiniz.

Bu bölüm içini biraz senin doldurduğun bir bölüm olduğu için bence gelişime açık bireyler bu bölümü tercih etmeli.

İyi bir okul kazanınca bu işin bittiğini ben düşünmüyorum bu iyi bir liseye geçtiğin an iyi bir üniversite kazanacağın garanti demek gibi bir şey.

Bölüm derslerine bakın birkaç da video izleyin,yazılıdan daha etkili olacağını düşünüyorum ama bu 2 madde bile yeterli.

Burada tam bir matematik var falan diyemeyiz genel olarak sözel bir bölüm denebilir ancak matematik iktisata göre çok az da olsa var.Finans alanına falan yönelirseniz durum değişiyor,mat oranı artıyor.

Girişken bir yapı dediğim gibi önemli.

Ben nasıl işletme seçtim?

Genel anlamda işletme iktisat ve hukuk arasındaydım.İktisat biraz fazla matematiksel bir bölüm ve bana sıcak gelse de aslında belirli noktalarının sıcak geldiğini fark ettim ve bütün olarak çok fazla mat vs içerdiği için biraz uzaktım.Siyaset,ui gibi bölümler ise yönelmek istediğim alan özel sektörde belirliydi(elbette nokta atışı değil ama ne iş yapabileceğim ve ne istediğimi biliyordum.) haliyle ui ve siyaset kültürel anlamda ilgimi çekiyor olsa da bununla sınırlı olmadığını bunun da çok fazla sözel olduğunu ve net bir uzmanlık vermediğini bildiğim için uzaklaştım.Hukuk ise sözel evet ama ceza hukuku vs ilgimi çeken kısımlar lakin bu bölümü seçseydim ben yapı itibariyle başladığı işi yarım bırakmayan,her zaman kazanmak için sahaya çıkan(kaybetsem dahi) biriyim haliyle bir dosya alsaydım ve o dosyanın seyri negatif tarafta olsaydı onu pozitife döndürmek için ailemden hatta uykumdan feragat edecek bir yapım var.Birde hukuk okusaydım basit işlerle uğraşmazdım muhtemelen ağır davalara bakardım.

Burada tek bir seçenek kalıyor o da işletme.Bu bölümün içini doldurmamız ilgimi çekti ayrıca ağzım iyi laf yapıyordu ve girişken bir insandım(şu an biraz geri duruyorum denebilir ama değeceğini düşündüğüm iş için yine önde olurum.) haliyle kendimi hayal ederken bir şirkette iyi bir konumda veya bir projeyi yönetirken vs hayal edebildim.Ben şu an için en azından bölümü yarı sözel yarı sayısal yapmayı düşünüyorum.Finans alanı şu an cazip geliyor ama bunlar için çok erken,net kararı alabilmek için bolca staj yapmayı düşünüyorum ve bunların neticesinde severek yaptığım alanı keşfedip ilerlemeyi düşünüyorum.

İktisat vs İşletme:

Arada kaldıysanız şu videoyu bir atayım eğer iktisat ilgini çekmezse işletme muhtemelen senin için daha uygun

Refet S. Gürkaynakyoutube
    İktsatçı ne iş yapar? İktisat eğitimi neye benzer? Bilkent İktisat'ta nasıl bir iş yapıyoruz? Teorik mi? Matematiksel mi? İktisat mı okumalı, işletme mi? Mezunlar ne işle meşgul? Bölüm seçmeye çalışan arkadaşlara faydası olacağını umuyorum. Soru sormak, canlı bir online seminere katılmak isterseniz, kayıt için: http://meslekseminerleri.bilkent.edu.tr/index.php/events/kategori/econ/
    https://www.youtube.com/watch?v=auIwkIcW2QA

Biraz reklam gibi oluyor sürekli Bilkent Bilkent ama yorumlara inerseniz Almanyalıdoktor'un bile bunu izlediğini görürsünüz,bu hoca bayağı popüler.Hoca sorularınıza yanıt olacaktır.

Uİ-Siyaset seçsek ne olur:

49Wyoutube
    Bu hafta ODTÜ Uluslararası İlişkiler öğrencisi İbrahim ve Boğaziçi Siyaset Bilimi mezunu Ömer eşit ağırlık bölümlerini değerlendirdi. Hangi eşit ağırlık bölümü daha iyi? Eşit ağırlık mezunlarının iş olanakları neler? Hukuk mu okunur yoksa iibf mi? Hukuk okumanın avantajları nelerdir? İibf'de hangi bölüm okunur? İşletme, ekonomi mi daha iyi yoksa Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mi? Ekonomi okumanın avantajları nelerdir? İşletme okumanın avantajları nelerdir? Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okumanın avantajları nelerdir? Hukuk okumanın avantajları nelerdir? Önemli not: Videonun mutlak doğruluk iddiası yoktur. Katılımcılar kendi tecrübeleri üzerinden bugünkü durumu yorumluyorlar. Üniversite tercihlerinde tek bir doğru yok. Her vaka kendine özgüdür. Sosyal Medya: https://twitter.com/kirkdokuzw https://instagram.com/kirkdokuzw https://facebook.com/kirkdokuzw
    https://www.youtube.com/watch?v=Q0wWTxt1pnE

Bu video biraz karamsar mod'a sokabilir(kesme işareti anlam karışıklığı yaratacak durumda böyle kullanılabiliyor.)o yüzden sınav dönemin bitince izle bence :)

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ:

Yazıya belki de ülkenin en gözde üniversitesi olan Boğaziçi ile başlıyorum.

mgmt.boun.edu.tr
    Öğretim Üyeleri | İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü
    https://mgmt.boun.edu.tr/tr/faculty-members

Buradan bakılacağı üzere güçlü bir akademik kadroya sahip,elbette hocaların iyi yerde doktora yapmaları o dersi mükemmel anlattıları anlamına gelmiyor lakin nasıl bir eğitim gördükleri hakkında bize yardımcı olur.Bocconi ve LSE gözüme çarptı.

mgmt.boun.edu.tr
    Ders Programı | İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü
    https://mgmt.boun.edu.tr/tr/content/ders-program%C4%B1

Ders programına buradan bakabilirsiniz

Okulun Artıları:

Bence ilk ve en önemli artısı öğrenci ortamı,bence Boğaziçi Üniversitesini kendisi yapan öğrencileridir.İlk 600 içine girmiş sadece bölümüzde 100 tane adamla okuyorsunuz yan tarafta da iktisatçılar var.

Kampüsü güzel bir artı ama bölüm özelinde konuştuğumuz için ben Güney'i gidip görmüş birisi olarak hayran kalmıştım.Kampüs hayatı bence güzel ama ne aradığınıza göre değişir.

Rekabetin yüksek olduğu duyumlarını aldım ve rekabet bence iyidir insanı diri tutar burada da zaten iyi profilde çok öğrenci olduğu için hanesine artı olarak yazılır.

Mezunlarının büyük kısmı çok iyi konumdadır ve bu güzel bir avantaj sağlar.Bize sunum yapan Naci Başerdem şu an Marmara Otellerin Ceo'su oldu.

Okulun değil ama şehir olarak İstanbul'un artısı çok fazla şirket olması.Birçok imkan,konferans vs önünüzdedir ve katılmak tamamen size bağlıdır.

Okulun kulüpleri artı olarak yazılır özellikle BUIK çok ciddi çalışmalarda bulunuyor,sene içinde takip etmiştim.Kulüplerin önemi konuştuğum kişilerden aldığım duyuma göre çok çok fazla.

Devlet üniversitesi olduğu için yemek vs vakıflara göre ucuz en azından.Okul biraz pahalı bir yerde ama çevredeki kafelerin durumu nedir bilmiyorum.

Merkezi bir yerdesiniz ve metro ayağınızın dibinde zaten durağı var.Şehir içinde ulaşım konusunda çok iyi

Okulun Eksileri:

Bence göze çarpan ilk eksisi burs ve yurt.Yurtlarının kötü olduğunu duydum ve bursları da sitesinde yazan gibiyse oldukça az.İlk 15-20'de falan olmanız lazım ki anca öyle adam gibi bir şeyler veriyor hatta bu da ham değil yerleştirme.İlk 100 içineyse benim bildiğim sadece yurt var(normal yurtları).İnsanlar o kadar çalışıp etmiş ve bu başarı bence bir karşılığı hak ediyor.Ben cb falan olsam ilk işim bu başarılı insanların daha refah şartlarda yaşamasını sağlamak olurdu.

Devlet üniversitesi olmasının eksileri var,dersler çabucak dolabiliyor ama devlet üniversitesinde okuyorsanız bence bunları biliyorsunuzdur.ODTÜ'de okuyanlara da sordum onlar da aynı sorunu yaşıyorlarmış.

Okulun çevresi biraz pahalı haliyle eve çıkayım vs derseniz okul zaten İstanbul'un pahalı yerlerinden birinde bu yüzden sorun olabilir.

BİLGİLENDİRME:Burada olan arkadaşlar katılmadıkları noktayı veya şunu da ekler misiniz dedikleri şeyleri söyleyebilirler ben de direkt gerekli işlemleri yaparım.

Bilkent Üniversitesi:

Okulun ders programını şöyle bırakayım

Bölüm dersleri Boğaziçi ile hemen hemen aynı sadece gözüme çarpan şey Boğaziçi 2.sınıfta mikro makro veriyorken bizde bu durum yok ama seçmeliyle eklemek istersen eklersin de doğruyu söylemek gerekirse birçok kişinin bununla uğraşacağını düşünmüyorum.

Akademik kadromuzu atacak olursam

işletme fakültesi
    Akademik Kadro
    http://isletme.bilkent.edu.tr/akademik-kad/

Bu listeden daha fazlası var aslında ama nedense biraz eski kalmış.Nazlı Sönmez var mesela London Business School'dan bu sene katıldı.Benim elimdeki listede 26 akademisyen var.

Okulun Artıları:

Okulun bana göre en büyük artısı yurt ve burs imkanı.2 kişilik oda verdi seneliği 13.500 liraydı sanırsam ve 1400 tl burs veriyor.Eğer yurtta kalmazsan da 1800 tl(yuvarladım) haliyle yurt+burs+kyk alan birisi neredeyse ilk 100'e girmiş gibi oluyor ve bir öğrenci için bu para bence çok rahatlatıcı,kimseye muhtaç kalmıyorsun.

Akademik kadromuz bence bayağı güçlü yani çoğu okulu qs üzerinden aratırsanız sağlam okullardan doktoralı hocaları göreceksinizdir ama ilk başta dediğim gibi doktora iyi yerden dersi mükemmel kesin anlatıyordur olayı yok.

Öğrenci kalitesi hakkında en azından şu an yorum yapmak istemiyorum,bölüm grubuna bile daha giremedim.Telefonum serviste.

Ankara sistemli bir şehir ve bence çok pahalı bir yer değil ama bir eksisi var aşağıda geliyor.Düz şehir diyebiliriz.

Okul seçtiğin bölümde uzmanlaşmanı istiyor bu yüzden de bölüm işletme dahi olsa (en azından bana göre)ciddi çalışma sergilemen gereken bir yer ama bu tarz sosyal bölümlerde bence en azından yan dal gibi imkanlar geniş olabilirdi.İktisat yan dalını göremedim mesela.

Erasmus vb imkanları çok iyi bu arada Boun'un da bayağı iyi ona yazmayı unuttum da bölüm özelinde ciddi anlaşmalı okullar var elbette eskiden çok daha iyiydi(Boun en azından)ama hala iyi.

Tam bir vakıf değil Bilkent (bana göre) bu bir artı.Okula züppe diyebileceğimiz tipler gelse dahi benim gördüğüm çalışamadan geçemezler bu yüzden bu tiplerin törpülendiğini duydum.

Yarı burslu fiyatı bence çok büyük avantaj.Ben 3 sene önce 1 yıl özelde okudum ve 23k para ödedim şu an okulun yarı burslu hali 30k ve hiçbir şey değil.Koç-Sabancı-Özyeğin bir bakın derim ücretlerine vs.Benim ailemin durumu yoktu akrabalar git oku yardımcı oluruz vs demişti valla güvenemedim iyi ki de güvenmemişim.

Kütüphane ve sosyal imkanlar geniş hatta kütüphanesi yanlış değilsem en çok bütçeye sahip kütüphane mi neydi,izlediğim videolarda okuyan kişiler çoğu kitabın olduğunu olmayanların da temin edilip verildiğini söylüyor

Ben sigara ve alkol tüketen birisi değilim okulda da sigara vs içebileceğiniz yerler sınırlı hatta bana sözleşme okuttular bununla ilgili(e kayıt sırasında) seneye de okulun hiçbir yerinde sigara içilemeyecek diye biliyorum.Dumansız kampüs projesi var.Ben bıraktım kullanmıyorum ancak kullanan adama da saygım var onun için negatif bir durum olabilir,içki zaten yasak da sigara olayı içenler açısından biraz kötü gibi.Kampüsün her yerinde yaya önceliği olması güzel bir şey,eğer uymayan birisi olursa şikayet ediyormuşsunuz o kişi de bir sosyal sorumluluk projesinde mi yer alıyordu ya da bu sigarada mıydı bilmiyorum ama ikisinden birindeydi ve güzel bir şey.Mama bile aldırtsa olur(hayvanları seviyorum ve soğukta falan üzülüyom ama bazıları var ulan hayvan benden iyi şartlarda yaşıyor abartıyor da abartıyor,Boun'da kediciler ODTÜ'de köpekçiler diye biliyorum.)

Okula apolitik bir okul diyorlar(Apolitizm, tüm siyasi bağlantılara karşı insanların tarafsız görünmeleri durumudur.)bence bu iyi bir şey.Bence çoğu kişi aynı doğrultuda bakıyor zaten ama konuşarak veya kavga ederek vs ben çözüme ulaştığını pek görmedim.Genelde de zaten sağ sol gibi durumlardan ziyade daha farklı çatışmalar var.Ben siyasi bir düşünceye sahipsem bunu ulu orta her yerde açmam,karşıdakinin üslubuna göre de dinler bir şeyler almaya çalışırım ama bizde genelde beton kafalık olduğu için sadece konuştuğunla kalıyorsun,tavrımı da seçim sandığında gösteririm.ODTÜ'de mesela 21 girişliler grubunun admini bize geçen sene bazı kişilerin wp grubundan numarasının alınıp gece arayarak siyasi oluşumlara davet edildiğini söyledi.Ne yalan söyleyeyim bundan biraz rahatsız oldum.Bu sene ise öyle bir şey olmayacağını vs söyledi umarım başarılı olurlar

Bilkent'in Ekonomi ve İşletme Kulübü de etkin.

Okulun Eksileri:

Resmen okul senden sadece derslere gelmeni istiyor öyle diyim.Bak bana bir ton şey verdi ona rağmen isterse notum falan düşük olsun adam pek takılmıyor ama derslerin tamamına en kötü ihtimalle %90'ına katılmak zorundasın ve istersen raporun falan olsun sınırı geçtiğin an hiçbir şey seni kurtarmaz.

Ağır bir okul,ben zoru seven bir insanım ancak yapısal olarak sevmem bu kadar olmalı mı sorusunu aklıma getiriyor.Mesela hazırlık sınıfında kur atlama sınavına gireceksiniz değil mi,o sınava sadece ders çalışarak değil mutlaka ödev sunum vs gibi ek şeyler yaparak ve devamsızlık sınırını aşmayarak girebiliyorsunuz.Bence bu bir artı ama yerine göre eksi olabiliyor mesela bir çocuk gerçekliği bilinmez ama devamsızlığı doldurmuş ve bir rahatsızlıktan ötürü ameliyat sonrası dahi olsa mecburen online dönemde derse katılmış(valla normalde abartı gelirdi ama adamlar bayağı üstünde durmuşlar bu konunun,3-5 kez okudum)

Yemek dışarıya göre pahalı ama ne devlet kadar ucuz ne de diğer vakıflar kadar pahalı.9 liraya çorba ana yemek salata ve tatlı diye duydum(fiyattan eminim geçen sene 7.75 mi neydi zam gelmiş ama menüden emin olamadım)birde serbest menü varmış işte onda da sen seçiyon ne alacağını o da 13 mü 15 mi bunu tam hatırlayamadım.

Ankara'da olması bence en büyük dezavantajı.Ankara diyince de millet köy sanmaya başlayacak bu gidişle ama şuna bir bakın lütfen:

https://www.cnnturk.com/ekonomi/korona-salgini-yilinda-sirket-sayisi-artti#:~:text=Bu%20toplam%20say%C4%B1%20da%202019,22'ye%20varan%20art%C4%B1%C5%9F%20kaydetti.&text=%C4%B0stanbul%2C%20kurulan%20%C5%9Firketlerde%20her%20y%C4%B1l,bin%20274%20%C5%9Firketle%20%C4%B0zmir%20izledi.

İstanbul'da 40k şirket var Ankara ise 10k yani şirket bakımından İstanbul çok daha avantajlı lakin burada da şöyle bir durum var.Eğer imkan varsa yaz stajını İstanbul'da yapabiliyorsun lakin uzun dönemde Ankara'ya bağlısın.Burada da Odtü'de okuyan kişiye sorduğum zaman eğer biraz erkenci davranır ve kovalamaya başlarsan rahat bulursun demişti

Sigara olayı içen kişi için dediğim gibi bir dezavantaj.

ODTÜ:

ba.metu.edu.tr
    Tam Zamanlı Öğretim Elemanları | İşletme Bölümü
    https://ba.metu.edu.tr/tr/personel/tam-zamanli-ogretim-elemanlari

Akademik kadroya buradan ulaşabiliriz ve derli toplu bir site yapmışlar.Hocalar nereden mezun ne alanında uzman vs bunları güzel yazmışlar,hedefi burası olan arkadaşlar bence incelemeli.

ba.metu.edu.tr
    Lisans Müfredatı | İşletme Bölümü
    https://ba.metu.edu.tr/tr/programlar/lisans-programi/mufredat

Ders programı olarak diğer okullara nazaran bir fark var.BOUN ve Bilkent ilk sene diğer alanlardan dersleri verirken ODTÜ işletmede direkt bölüme başlıyorsun gibi bir şey olmuş yani direkt ben istediğim alana gitmek istiyorum kültürü farklı yollardan katarım vs diyen için güzel ama diğer alanlardan da bir şey görseydik diyenler için kötü.Bunu artı veya eksi olarak yazmayacağım,kişinin kendisi karar verir.

Okulun Artıları:

Okulun bence ilk avantajı size bir ruh katıyor olması.Doğruyu söyleyeyim ben ODTÜ'yü seven birisi değilim ama bu araştırma neticesi vs olmuş bir şey değil tamamen kişisel ancak burayı seven çok fazla insan var.

Akademik kadroya baktığınız zaman hani artı mı bölüme giden arkadaşlar karar verir ancak akademisyenlerin neredeyse hepsinin yolu bir şekilde ODTÜ'den geçmiş haliyle bu hocaların okula bağlı olduklarını düşünüyorum.

Mezunları epey iyi yerlerde özellikle eski mezunlardan bayağı yönetici konumuna gelenler var bir ara ceo fabrikası mı ne diyorlarmış.ODTÜ'nün en erken açılan bölümlerinden bir tanesi

https://forum.donanimhaber.com/odtu-iibf-mezunlarinin-calistiklari-yerler-ve-istatistikler-detayli--150001081

Artık o işler eskisi kadar kolay olmadığı için insanlar kariyer basamaklarını tırmanmak durumunda kalıyor,çalıştıkları yerler de bu konuda verilmiş.

Devlet okulu olmasından dolayı yemeklerin fiyatı vakıf kadar pahalı değil,yurtların ODTÜ'ye bağlı olması da bir artı.

Kampüsü güzel bence,Ankara içinde farklı bir şehir gibi.Ben tam gezemedim ama gezen herkesin yorumu benimle aynı,gölü vs var.

Okulda bu bölümde okuyan birisi bana kulüplerin iyi iş yaptığını söyledi ve bunu epey vurguladı eğer doğruysa bence çok iyi bir artı.

Okulun Eksileri:

İlk eksi dediğim gibi Ankara'da olması.

Genelde işletme seçenler 1-2.5k arasından girdiği için ne yazık ki herhangi bir yurt vs önceliği alamıyorlar ancak şehir dışından geliyorsanız çok sorun olacağını düşünmüyorum.Burs konusunda da yani bu bölüm özelinde cebinize para girmez kyk var ek burs kovalamanız lazım.

Duyduğum kadarıyla pazarlama alanında okul çok iyi değil ancak finans tarafında bayağı iyi olduğunu söylediler.

Okulda siyasi olaylar eskisi kadar olmasa da var ama bu büyük bir eksi değil yani kimse gelip seni zorla gel lan şu partiyi tut vs demez ama aldığım duyumlara göre sağ görüşlü insanlar pek yokmuş veya kendilerini belli etmiyorlarmış.

Ders seçim vb klasikleşen devlet okulundaki muhabbetleri kısa kesiyorum.

Belki yanılıyor olabilirim ama neredeyse çoğu hocanın kariyeri birbirinin aynısı çok bir çeşitlilik göremedim bak BOUN konuştuk Bilkent konuştuk oralarda skala epey geniş ama burada çok da başarılı bir okul olmayan Texas-Tech esir almış(sıralamada geri diye hatırlıyorum.)

Okulun ortamı hakkında bir şey diyemem çünkü ben 2 kişiyi tanıdım işletme bölümünden ama bölüm 93 kişi haliyle kalan 90 kişiyi görmem lazımdı bu yüzden atıp tutmak çok saçma olur ancak ekonomi bölümünde okuyan bir çocuk bayağı bu konferans staj mtaj vs işlerini iyi kovalıyordu bence boş tip de dolu tipler de vardır

Galatasaray Üniversitesi:

ects.gsu.edu.tr
    Öğretim Programı - İşletme Lisans Programı | GSÜ - AKTS Bilgilendirme Sistemi
    https://ects.gsu.edu.tr/tr/program/programmedetails/15

Ders programına baktığımız zaman ODTÜ ile benzer kafada duruyor yani sosyoloji ve iktisada giriş var ama Boun ve Bilkent ilk seneden bölüme sokmak yerine her şey hakkında seni giriş seviyesi de olsa bilgilendiriyor.

Burada hocaların çoğu tr çıkışlı garip geldi

Artıları:

İstanbul'da olması güzel bir avantaj ama artık buna yeteri kadar değindik yazıp geçiyorum.

Çift dil imkanı güzel(eksi tarafı var bence)

Boğazın yanında olması kampüs açısından iyi ama dersleri bildiğim kadarıyla arkada alıyorsunuz.

Okulda az kişi olmasının hocalarla irtibat kurmada kolaylık sağlayacağını düşünüyorum.

İşletme de değil sanırsam ama iktisatta çift diploma veriyor olması çok iyi bir artı.

Eksileri:

Hepimize bir dil öğrenme hakkı verselerdi kaçımız Fransızca seçerdik,açıkçası işletme bölümü özelinde hiçbir gerekliliği olduğunu düşünmüyorum.Elbette Kanada'ya göç ederken veya daha farklı alanlarda işinize yarayabilir ama çok elzem bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Okulun en büyük sorunu direkt yurt şimdi sınava hazırlanan arkadaşlara kolay gelebilir ama şu dönemde bakın valla millet harıl harıl acaba yurt ne olacak vs derdinde.Okul İstanbul'un pahalı semtlerinden birinde.

Okulun küçük olması bence bizim bölüm özelinde dezavantaj.90 kişi ODTÜ'de 100 kişi BOUN'da burada ise 30 Türk 30 özel kontenjan diye biliyorum.Öğrenci sayısı okula göre ideal ama daha fazla olabilirdi

Okul butik bir okul kime sorsanız söyler yani köklü bir kurum vs ama kampüs yok avunmak istersen kafanı kaldırınca Boğazı görürsün.

Akademik kadro kağıt üstünde bana yetersiz geldi,kusura bakmasın okuyan kişiler ama İstanbul Marmara doktoralı vs hocalar var.Yukarıda ne okulların adı geçti ama burada Sorbonne hariç bir şey beni tatmin etmedi.

Eksileri bence bu kadar yeterli çünkü vuracağımız nokta belli hep aynı cümlelerden gitmek istemiyorum.

Şimdi yazacağım okullardan ise sadece bildiğim kadarını yazacağım ancak ilk 3'ü kadar vakıf olduğumu söyleyemem.Koç'u bir nebze diğerlerinden iyi biliyorum.

KOÇ Üniversitesi:

https://case.ku.edu.tr/akademik/isletme/ders-plani-2//

Ders programı burada

akademik.yok.gov.tr
    YÜKSEKÖĞRETİM KURULU
    https://akademik.yok.gov.tr/AkademikArama/view/viewAuthor.jsp

Akademik kadrosu burada.Bu okulda sosyoloji artı işletme veya ekon çapı düşünüyordum o yüzden derinlemesine baktığım yerleri var ama bölüm içinden birilerini bulmak epey zor.

Artıları:

Ders programına bir bakın,kodlama dersi vermiş okul ve ilk kez burada karşılaştık bence dijitali yakalayan bu dönemde ve dijitalleşecek olan dünyada okulun bunu kendiliğinden veriyor olması muazzam bir şey.

Okulun en önemli artısı çap imkanı,burslu giren çoğu insan çap yapıyor ve alakalı alakasız bir şey ile de yapabiliyorsun muazzam bir şey.Tıp galiba olmuyor ama geri kalan çoğunda rahatlıkla yapıyorsun.

Akademik kadrosu güçlü İNSEAD gözüme çarptı.Fransa'da olan bu okul Dünya 2.si olması lazım bayağı sağlam bir yer diğer hocalar da Texas Austin galiba sıralamada 54. birçok iyi okul da var hocaların böyle olması iyi.

Vakıf artısı olarak hocalara ulaşımın kolay olacağını düşünüyorum.

Çok serbest bırakmış okul yani ne istiyorsan onu ekliyorsun ve bu muazzam iyi bir şey çünkü 6.döneme gelene kadar ne istediğini stajla vs bulursan kalan 1.5 dönemi tamamen sen inşa ediyorsun.Bomboş program.İlk senede mikroyu da ucundan koklatmış.

Erasmus imkanlarının daha geniş ve daha rahat olduğunu duydum.

Okul çok prestijli bir okul ve birçok program vs ayağınıza geliyor.

Eksileri:

En büyük eksisi kudeb.Bilader adam iyi bir sıralama yapmış yetmemiş daha inatla bu adamdan 13 küsür belge istiyorsun sonra biraz daha bekletip sana yurt ve burs çıktı mı çıkmadı söylüyor.Ulan zaten verdiğin para 920 lira mı ne o da yemeğe gidecek hala tatava yapıyon.Yurt konusunda da aynı şekilde çıkmazsa bu ikisi zaten yarı burslu bilkent parasını ödemiş oluyon tek senede.

Vakıf olmasının eksisi olarak okul içi biraz pahalı.İnternette 20 yılı için 10.75 demiş eğer böyleyse çok pahalı diyemem dışarıda 15 liraya tavuk döneri zor buluyon zaten.

Şehire biraz uzak kalıyor yani servis kalkıyor ama biraz uzak Boun GSÜ İTÜ gibi şehrin içinde değil ama İstanbul'a giden zaten yoldaki süreyi pek dert etmeyecektir lakin yine de ufaktan da olsa bir eksi.

Koç Anadolu Bursiyerliği Programı'na da kesinlikle ama kesinlikle 12.sınıf arkadaşlar baksın,belki çok farklı kapılar açılabilir

Özyeğin hakkında yeterli bilgim yok bu yüzden sallamasyon bir şeyler yazmak istemedim.Sabancı için de aynı şekilde orada zaten yönetim bilimleri adı altında geçiyor ama sağlam olduğunu biliyoruz zaten de 2-3 cümle hariç çok bir şey diyemem

Son olarak ben bir kademeye koyacak olsaydım bu okulları Sabancı-Koç-Bilkent-Boğaziçi bence biraz farklı gibi.Bu okulları sıralamaya kalkmazdım sadece kişisel istek ve ihtiyaçlarımı ön plana alırdım.Koç cimri olmasa muhtemelen ilk tercihim Koç olurdu daha sonrasında benim gibi manyakların fazlalığından dolayı Boun seçerdim ardından ise Bilkent'ten yana tercihimi kullanırdım verdiği imkanlardan ötürü.Sabancı ise bölüm seçme özgürlüğü konusunda çok iyi ama orayı kazanıp da açıkçası işletme okumak yerine bilgisayar veya endüstri okurdum.

Bir alt kademeye gelecek olursak burada GSÜ-ODTÜ benim gözümde yer aldı ama Özyeğin buraya girebilir mi onu bilmiyorum muhtemelen yeri burası olur ancak daha net bilgilere ihtiyacım var.

Bunlar tamamen benim fikirlerimdir yani herhangi bir sıralama ölçütü vs yok.Sadece akademik kadro ve kişisel çıkarlarıma verdiği yanıta göre sıraladım ve düşündüm.

Elbette yanıldığımız birçok nokta olabilir sonuçta en net kararı aslında her okulun işletme bölümünde aynı sınıfı bir sene geçirerek alabiliriz ancak 10 kişiden 9 tanesi de bir şeyi diyorsa kuvvetle muhtemel o şey doğrudur.Üniversite sınavına hazırlanırken her okuldan 1 sene geçirme gibi bir şansımız vs söz konusu değil.Ben artı ve eksileri gördüğüm kadarıyla hatta aklıma gelen kadarıyla sıraladım.Bu bölümü okumak isteyen arkadaşlar kararlarını kendi durumlarına göre alacaklardır.Bir günde konuyu bitirdik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05FCD1E67 -- 8 Eylül 2021; 0:28:20 >

• Bölümden birileri okuyorsa ilk sorum bu okullarda güçlü olan alanlar nedir?

Mesela ODTÜ hakkında konuştuğum kişi bana finans alanında iyiyiz ama pazarlama hocalarımız ayrıldı tarzı bir cümle kurmuştu (3 hocadan 2'si gitti dedim doğruluğunu bilmiyorum.) diğer okullarda da bunlar hakkında yardımcı olan olursa iyi olur

• Faydalı upp

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Up

• gelecek nesiller için faydalı eline sağlık

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

ODTÜ konusunda bilgim var dediysem,yarısı senin konulardan hocam.Linklerle beraber eklemeleri yapacağım 

• uphone

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •   

•     

• Faydalı konu , up.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ODTÜ bekleniyor hocam  

• Realistimaga R kullanıcısına yanıt

ODTÜ'yü yazıp aradan çıkardım hocam,araştırmaların sonucunda katılmadığın yer olursa yazabilirsin

• Hocam çok faydalı bir yazı olmuş, emeğinize sağlık; up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • way boun_econn ve gene yararlı bir konu şaşırtmadı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gece GSÜ'de patlar yarın okul kartımızı alıyoz .Güzel bir rehber olacak bence,telefonumu almama da böyleliyle 2-3 gün kaldı

• UPenn   

• < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Faydalı konu up

• Faydalı konu up ist.bilgi uniyi bilenler varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.