Şimdi Ara

Bilkent Siyaset vs Boun Ybs vs ODTU işletme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
3
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    (Çok farklı bölümler olduğunu biliyorum.Hepsine eşit uzaklıkta biri için cevaplarsanız sevinirim.)

• 1-odtü işletme

2-bilkent siyaset

3-boun ybs

arkadaşlar ybs bir anda çıkmadı piyasaya,zaten uzun süredir var ve çok iyi bi bölüm olmadığı belli(en azından işletmeye göre)

son 1 2 senedir milletin boun fetişi arttı diye sıralaması artan boun ybs,arkasındaki ybslere de etki etti ve böylelikle ybs popüler oldu

kanmayın bu geçici trende,3 4 sene sonra eski ihtişamı kalmayacak, bu üniversitelerin her zaman demirbaşlarından olan diğer iibf bölümleri(işletme iktisat siyaset) yine her zaman yüksek sıralamalarda olacak

yüksekokulda ve bounun endüstri meslek lisesi kıvamındaki kampüsü olan hisar kampüsünde okumak isteyen buyursun okusun
    İİBF bölümleri arasinda mezun olunca ozel sektorde yapilacak isler arasinda fazla farkliliklar yok(Uİ ve siyaset icin kaymakamlik,disislerinde diplomatlik gibi bazi kamu pozisyonlari var extra). Yani isletme mezunu da bankalar,big4, sirketlerde cesitli pozisyonlarda gorev aliyor.Kisa bir linkedin arastirmasi ile bu sonuca ulasmak zor degil. Ben garanti bankadinda ise alim surecinde onemli bir gorevi olan birisiyle konustum.Kendisi bilkent uluslararasi iliskiler mezunu. İse alimlarda İİBF'de bölüm ayrimi yapmadiklarini soyledi.Yani isletme,siyaset,iktisat ui fark etmez. Niteliklere ve ise alim surecindeki basariya baktiklarini söyledi. Linkedinde ayni sirkette ayni pozisyonda bogazici isletme,odtu siyaset,bilkent iktisat mezunu olmasi gibi durumlarda bu dedigini kanitlar nitelikte.

O nedenle ben bu bolumler arasindan öğrencilik yasamimi en rahat gecirecegim yeri secerdim. Bilkent 1200 tl+yurt(yurtta kalmazsan 1600) veriyor. Belli bir yastan sonra ozellikle de ailenin durumu cok iyi degilse aileden para almak zor olur. Bilkente gidersen 18-19 yasinda ekonomik ozgurlugunu almis olursun.Eger kirik obp 1500den 4100e atmasa ben de bilkent uluslararasi iliskiler dusunuyordum saydigim sebeplerle.
  • 1)odtu isletme
    2)bilkent siyaset
    3)boun ybs
  • 1) Boun YBS
    2) ODTÜ İşletme
    3) Bilkent Siyaset
  • Eğer yurtdışına çıkacak paran varsa önünü açacak iki bölüm var bu istediklerin içinde: YBS ve işletme
  • 1-odtü işletme

2-bilkent siyaset

3-boun ybs

arkadaşlar ybs bir anda çıkmadı piyasaya,zaten uzun süredir var ve çok iyi bi bölüm olmadığı belli(en azından işletmeye göre)

son 1 2 senedir milletin boun fetişi arttı diye sıralaması artan boun ybs,arkasındaki ybslere de etki etti ve böylelikle ybs popüler oldu

kanmayın bu geçici trende,3 4 sene sonra eski ihtişamı kalmayacak, bu üniversitelerin her zaman demirbaşlarından olan diğer iibf bölümleri(işletme iktisat siyaset) yine her zaman yüksek sıralamalarda olacak

yüksekokulda ve bounun endüstri meslek lisesi kıvamındaki kampüsü olan hisar kampüsünde okumak isteyen buyursun okusun
  • Cevaplarınız için teşekkürler.Sıralamam 1692.Peki başka öneriniz var mı?
    Ve son olarak geçen sene 1044 ile alan Boğaziçi siyaset nasıl bir sıralama edinir kendine bu sene?
  • İİBF bölümleri arasinda mezun olunca ozel sektorde yapilacak isler arasinda fazla farkliliklar yok(Uİ ve siyaset icin kaymakamlik,disislerinde diplomatlik gibi bazi kamu pozisyonlari var extra). Yani isletme mezunu da bankalar,big4, sirketlerde cesitli pozisyonlarda gorev aliyor.Kisa bir linkedin arastirmasi ile bu sonuca ulasmak zor degil. Ben garanti bankadinda ise alim surecinde onemli bir gorevi olan birisiyle konustum.Kendisi bilkent uluslararasi iliskiler mezunu. İse alimlarda İİBF'de bölüm ayrimi yapmadiklarini soyledi.Yani isletme,siyaset,iktisat ui fark etmez. Niteliklere ve ise alim surecindeki basariya baktiklarini söyledi. Linkedinde ayni sirkette ayni pozisyonda bogazici isletme,odtu siyaset,bilkent iktisat mezunu olmasi gibi durumlarda bu dedigini kanitlar nitelikte.

O nedenle ben bu bolumler arasindan öğrencilik yasamimi en rahat gecirecegim yeri secerdim. Bilkent 1200 tl+yurt(yurtta kalmazsan 1600) veriyor. Belli bir yastan sonra ozellikle de ailenin durumu cok iyi degilse aileden para almak zor olur. Bilkente gidersen 18-19 yasinda ekonomik ozgurlugunu almis olursun.Eger kirik obp 1500den 4100e atmasa ben de bilkent uluslararasi iliskiler dusunuyordum saydigim sebeplerle.

• Çok teşekkür ederim hocam.Bilkent uluslararası ilişkiler tutmaz gibi görünüyor ama. Geri atar mı sizce?
  • Up
  • Birincisi bence ui de siyaset de geri gelecek. Geçen sene artmaması gerektiği kadar arttılar. İkincisi uluslarası ilişkiler ile siyaset bilimi arasında fark yok desem biraz abartmış olurum. Ama ui, sb’nin daha özelleşmiş birimi benim gözümde. Ayrı lisans programına sahip olmaması lazım bence. Örneğin boğaziçinde beraberler. O nedenle ui ve sb arasında hangisini seçersen seç çok benzer eğitim alırsın.
  • bilkent daha mantıklı
  • kontenjan artislariyla size gelir bence.ama siyaset de gelse cok fark etmez.
  • 1-ODTÜ işletme
    2-Boun ybs
    3-Bilkent siyaset
    İşletme ve ybs'nin iş imkanlarıı siyasete göre daha iyi
  • 1-boun ybs(keşke benim de gelse)
    2-odtü işletme
    3-bilkent siyasal

tamamen kendime göre yaptım.gerçekten bilkentin maddi imkanı ve hoca kalitesi 1e bile yazdırabilir.ben siyaset okuyamayacağım için sona yazdım.ama sen okurum diyosan 1-2 bilkent boun yapabilirsin
  • bilkentte siyaset bilimi ve kamu yönetimi okuyan bir arkadaşım var, pek de memnun değil.

Sıralamalara bakıp sıralamayın arkadaşlar.
  • Herkese cevapları için teşekkürler
  • Up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.