|
Bildirim
|
1-odtü işletme
2-bilkent siyaset 3-boun ybs arkadaşlar ybs bir anda çıkmadı piyasaya,zaten uzun süredir var ve çok iyi bi bölüm olmadığı belli(en azından işletmeye göre) son 1 2 senedir milletin boun fetişi arttı diye sıralaması artan boun ybs,arkasındaki ybslere de etki etti ve böylelikle ybs popüler oldu kanmayın bu geçici trende,3 4 sene sonra eski ihtişamı kalmayacak, bu üniversitelerin her zaman demirbaşlarından olan diğer iibf bölümleri(işletme iktisat siyaset) yine her zaman yüksek sıralamalarda olacak yüksekokulda ve bounun endüstri meslek lisesi kıvamındaki kampüsü olan hisar kampüsünde okumak isteyen buyursun okusun |
1) Boun YBS
2) ODTÜ İşletme 3) Bilkent Siyaset |
1)odtu isletme
2)bilkent siyaset 3)boun ybs |
İİBF bölümleri arasinda mezun olunca ozel sektorde yapilacak isler arasinda fazla farkliliklar yok(Uİ ve siyaset icin kaymakamlik,disislerinde diplomatlik gibi bazi kamu pozisyonlari var extra). Yani isletme mezunu da bankalar,big4, sirketlerde cesitli pozisyonlarda gorev aliyor.Kisa bir linkedin arastirmasi ile bu sonuca ulasmak zor degil. Ben garanti bankadinda ise alim surecinde onemli bir gorevi olan birisiyle konustum.Kendisi bilkent uluslararasi iliskiler mezunu. İse alimlarda İİBF'de bölüm ayrimi yapmadiklarini soyledi.Yani isletme,siyaset,iktisat ui fark etmez. Niteliklere ve ise alim surecindeki basariya baktiklarini söyledi. Linkedinde ayni sirkette ayni pozisyonda bogazici isletme,odtu siyaset,bilkent iktisat mezunu olmasi gibi durumlarda bu dedigini kanitlar nitelikte.
O nedenle ben bu bolumler arasindan öğrencilik yasamimi en rahat gecirecegim yeri secerdim. Bilkent 1200 tl+yurt(yurtta kalmazsan 1600) veriyor. Belli bir yastan sonra ozellikle de ailenin durumu cok iyi degilse aileden para almak zor olur. Bilkente gidersen 18-19 yasinda ekonomik ozgurlugunu almis olursun.Eger kirik obp 1500den 4100e atmasa ben de bilkent uluslararasi iliskiler dusunuyordum saydigim sebeplerle. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|