Araba kullanmayı öğrenmeye çalışıyorum, direksiyon derslerim yeni başladı sayılır. 3.kez derse girdim bugün. Video izliyorum dikkat etmem gereken noktaları iyice öğrenmek için, ancak direksiyon başına geçince bırakın videodakileri hatırlamayı adımı bile unutacak raddeye geliyorum neredeyse. Üstelik otomatik ehliyeti aldığım halde zorlanıyorum. Güzergahı bile defalarca videosunu izlediğim halde unutuyorum bazen, ön koltuktayken süren kişinin tüm hatalarını görebiliyorum ama kendim oturunca işler değişiyor.
Kavşaklardan ve keskin virajlardan dönmek, direksiyon hakimiyetini sağlamak,frene ve gaza yumuşak basmak bir türlü oturtamadığım şeyler.
Daha bu işin parkı var.. Eğitim aldığımız yol da biraz dar ve benim ders saatimde trafik iyice artıyor(Kullanmayı bilen biri için çok zorlayıcı bir yol olmayabilir ama benim için gerçekten zor)
Kimler kimler alıyor, ne magandalar var trafikte diyorlar ama araba sürmek zeka ve ahlakla ilgili bir iş değil. O yüzden haklı bile olsalar çok da öz güven getirmiyor.
Heyecan deseniz, aslında heyecanla alakalı bir şey hissetmiyorum. Elim ayağım titremiyor kalbim sıkışmıyor nefes alışverişim artmıyor. Heyecandan daha farklı bir duygu hissediyorum, tedirginlik gibi bir şey. Sürekli bir tetikte olma hali, artık adına her ne denir bilmiyorum. Ama bu duygu benim hafızayı ve çalıştıklarımı da sıfırlıyor. Ayrıca mentalimi de yoruyor, yarım saatlik sürüş bile üstümden kamyon geçmiş gibi yorulmama sebebiyet veriyor. 3 saat ev işi yapsam bu kadar anca yorulurum.
Üstelik performans anksiyetem var, bu da benim için ekstra bir yük.
En ufak da olsa (Bu işten vazgeçmek dışında, çünkü sonuna kadar gitmeden bırakmak da içime sinmiyor) bir tavsiyesi olan varsa, benimle paylaşırsa çok sevinirim. Kendimi nasıl geliştirebilirim daha az facia nasıl olabilirim bir fikri olan varsa lütfen belirtsin.
Toplam 10 ders verecek kurs bu arada, her biri bir turdan oluşuyor. Yarım saat falan sürüyor ortalama. Ben 3 tanesine girdim kaldı 7.