THH eksik belge nedeniyle red.
Merhaba, ürünün iade edildiğine dair kargo fişi eksik olduğu için karar red edilmiş. Halbuki eksik belgenin istenmesi için 1 hafta süre tanınması ile ilgili bir değişiklik olmuş 2022 yılında. Fakat benden THH belge istemedi, ne aradı ne mail attı ne de e-devlet panelinde böyle bir istek mesajı yok. Bu durum haksızlık değil midir ?
Kısacası sipariş ettiğim ürün ile gelen ürün farklı olduğu için iade edip, para iadesi istedim. 1 aydır para gönderilmeyince hakem heyetine verdim onlarda 3 ay sonra karara bağlayıp red etti. Paranın zaten yarısı eridi enflasyondan dolayı şimdi bir daha 3 bekleyeceğim. Tüketiciyi nasıl savunuyorlarmış öğrenmiş oldum.
Alıntı
metni:1 Ekim 2022"de getirilen diğer güzel değişiklikler de, belge eksiği olması durumuna ve kararda eksik bulunması durumunda kararın tamamlanmasına dair yapılmıştır. Tüketici hakem heyetine yapılan bir başvuruda bulunması gereken zorunlu bilgilerde eksiklik ya da tutarsızlık bulunması durumunda, heyet tarafından hemen red kararı verilemeyecek, önce 7 gün süre verilmek suretiyle başvuru sahibinden ek bilgi veya belge istenecek, sunulmaz ise red kararı verilebilecektir.
a101 eksik ürün teslim etti fakat kabul etmiyor.
Merhaba a101'den 5 adet ürün almıştım fakat 4 adet teslim edilmiş. Siparişi şehir dışında olduğum için arkadaşımın dükkanına vermiştim. Kendisi de ürünü bana ait olduğu için açmamış, dolayısıyla bir kaç gün sonra paket açıldı ve ürün eksik olduğu ortaya çıktı.
A101 kamera kaydına baktık biz tam olarak gönderdik diyor, kargo firmasına tutatak tutturduysanız tekrar şikayet kaydı açın diyor.
Kargo firması ise, tutanağın aynı gün içerinde tutulabileceğini birşey yapılamayacağını söylüyor.
Sonuçta mağdur olan ben oluyorum aynı gün açıp kontrol etmediğim için.
Tüketici Hakem Heyeti'ne versem olumlu bir karar çıkar mı acaba ?
Kombi gaz bağlantı borusu güvenliği
Merhaba, normalde avrupa da çalışan bir komşumuz doğal gaz tesisatından çıkıp kombiye bağlanan çelik hortumun bükülüp esneklik payı bırakılmadan bağlanması nedeniyle çok güvensiz bir bağlantı olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi. Zamanla sert yapısından dolayı bir kenarından patlayıp tüm binayı yakabilir, avrupa da böyle bir şeye izin vermezler gibi birşey söyledi.
Aşağıdaki fotoğrafta bahsedilen çelik boru görülebir, bir alttaki fotoğrafta da google'dan bulduğum kadarıyla daha esnek gibi görünen dışı plastik boru kullanılmış. Acaba bahsedildiği gibi bir tehlikesi var mı ? varsa bunu değiştirmek için gaz iadaresine mi başvurmak lazım malum tesisatta kendi bildiğimiz gibi değişiklik yapamayız ?
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 232
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.108 (Bu ay: 80)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.125 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware