İmax ve i0
Her zaman hiç kimsenin takılmadığı yerlere takılıyorum şu imax ve i0 ayrımını yapabilecek birisi var mı bir türlü çözemedim neylerin bunları etkilediğini?
Hidatot sorunsalı
Şu bitkilerde hangisinin canlı hangisinin cansız olduğunu bir türlü anlayamıyorum. Mesela hidatotlar için selin hoca cansız demiş 2019daki videosunda, Apotemi modern biyoloji canlı almış geçen seneki meb kitabında ise bulamadım. Yardımcı olur musunuz? Bir de kolay akılda tutma yolu var mıdır acaba salak saçma ezberlemek istemiyorum.
Sınav konusunun twitterda coşması
Öncelikle bu yazdıklarımın herhangi bir şeyi değiştirmeyeceğini biliyorum fakat düşündükçe içim içimi yiyor ve kendimi düşünmekten alıkoyamıyorum.
Eski sisteme baktığımızda LYS sınavındaki soru sayısının fen derslerinde ders başı 30 soru olması konuyu çok iyi bilenlerin, 4-5 kitaptan tarayanların daha avantajlı olmasını sağlıyormuş fakat şimdiki sisteme baktığımızda ders başı 14 soru olması ve bu soruların da oldukça detaysız yerden olması haksızlık doğuruyor diye düşünüyorum. sınava çok sağlam hazırlanmış bir öğrenci bir soruyu sınav anında yanlış okuyup 1k-2k geriye düşebiliyor fakat stres yönetimi daha iyi olan bir öğrenci kendisine göre önde olan öğrenciyi eleyebiliyor. Ki 3 saat süre olan ve meslek hayatı için bu denli önemli olan sınavda şans etkisinin bu denli önemli olması bana çok saçma geliyor.
Apotemi fasikülleri
|
Yks 2021 Konular
|
Ders kitapları
|
345 AYT Fizik itme momentum sorusu
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 75
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 14.587 (Bu ay: 53)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 139 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar