Lamba Tavsiyesi ve Güvenilir NOS Lamba
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle forum ortamları her ne kadar hi-fi konusunda ölü durumda olsa da yine de eski üstatlardan birine denk gelir umuduyla sorayım dedim.
Kullanmakta olduğum Lab12 dac1se model lambalı dac için uygun bir lamba yükseltmesi düşünüyorum. Mevcuttaki lamba 6922 tipi Genalex Gold Lion.
Yükseltme ihtiyacı tamamen mecburiyetten kaynaklı, mevcut dacı kullanırken tamamen hışırtılı, parazitli bazen biraz düzelen ama genelde bu şekilde bir ses alıyorum. İşin ilginci ilk başta ses normaldi. Zamanla bu sorunları yaşamaya başladım. Cihazı sıfır aldım ve kullanalı daha 7 ay oldu. Lambadan olabileceği ihtimali üzerinde duruyorum. Lambadan olmasa bile elimde kaliteli bir yükseltme seçeneğim olsun.
Sıfır alım için çok fazla seçenek yok biliyorum ama NOS 6922 veya NOS tipte, cihazda direk kullanılabilecek diğer lamba önerilerinizi almak istiyorum.
Bu kapsamda, Ayon S3 ve ATC SCM20A pro hoparlörlerle nispeten sıcak tarafta ama yine de basları tok, kolay dağılmayan; havadar ve tizleri sert olmayan, detaylı, dinamik bir ses alabileceğim hangi seçenekler var?
Bir de Türkiye de bu sağlam durumda NOS lambaları bulabileceğim üstadlar, satıcılar hakkında önerileriniz olabilir mi?
Not: Bu arada konuya bakan üstadlardan ricam wp grupları vb. artık bu konuların nabzının attığı yer önerileri verirlerse memnun olurum.
Saygılarımla.
Samsung Odyssey G7 27-DP 1.4 kablo hakkında
Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda bu mönitörden satın aldım. Monitörün kutusundan gelen dp kaplo ile bağlantı yapıp kullanmaktayım. İnternette kaliteli dp 1.4 kablo ararken başka bir sitede yayınlanan piyasada kalitesi ile ün yapmış "pau..e" markalı kabloların mini incelemesinde dp1.4 vesa onaylı kabloda "glorymark 20276 vw-1" şeklinde bir ifade gördüm.
Görür görmez zihnimde monitörün kutusundan çıkan kablo üzerindeki yazılar belirdi. Kontrol ettiğimde monitörle birlikte gelen gelen kablonun çok büyük ihtimalle "pau..e" markası ile satılan aynı kablo olduğunu farkettim. Zaten firma da "gm-dp-1701" kodu ile vesanın sitesinden kontrol edebilirsiniz diyor. Kontrol edildiğinde aynı üretici karşımıza çıkıyor: Glorymark.
Sonuç olarak, bu model monitör kullananların kablo yükseltmesine pek ihtiyaçları olmadığı kanısına vardım. Muhtemelen, kablo aynı uçların üretiminde ufak farklar olabilir. Buna karşın, çok daha yüksek fiyatlı AV-Hi fi grubu kablolarla işiniz varsa o başka ve çok tartışmalı bir konu.
Saygılarımla.
WD Gold HDD 4-6-8TB İndirim
Arkadaşlar Merhaba,
Uzun süredir genellikle arşiv amaçlı kullanabileceğim ama bir yandan da uzun süre bozulmayacak hdd arayışındaydım.
Bu sebeple hayli zamandır Seagate, WD arasında Red, Red Pro, Blue ve Ironwolf, Ironwolf Pro diye gittim geldim. Hatta bir ara Toshiba N ve X serisi bile düşündüm, ki X300 den almak üzereydim.
Sonrasında WD Gold model dikkatimi çekti. Öğrendim ki eski HGST Ultrastar tabanlı meşhur disklerin WD çatısı altında yenilerini kullanmaktaymış. Bu diskler sanırım HDD dünyasında en güvenilir diskler olarak kabul görüyor. Ancak, disklerin fiyatı düşündürüyordu. Herşeye rağmen 4TB modelinden almak için en ufak bir sebep daha beklerken amazon dan indirim geldi. Evet, artık disk 1399 TL ye inmişti ben de bastım siparişi.
Disk bir ev kullanıcısı için çok pahalı, fakat bu diskin veritabanı ve yüksek kapasiteli sunucular gibi iş alanlarında écold storage" amaçlı da kullanılabileceğini öğrenmem satın alma kararımda etkili oldu. Hem güvenli hem performanslı bir depolama diski olsun kaygılarıyla hareket eden çok kişi gördüğümden paylaşayım istedim.
Diskin 6 ve 8 TB lık modellerinin amazon fiyatları şu şekilde 1699 ve 2249 TL. Ayrıca satıcı amazon.com.tr
Bu fiyatlar (en azından 4 TB için) nette gördüğüm en düşük fiyatlar sanırım. Bütçesi uygun olan arkadaşlarımız yararlansın istedim.
Saygılarımla.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 651 (Bu ay: 6)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware