Drop Sorunu
Merhaba,
Sistemimi sıfır olarak 1 sene önce aldım fakat son 2-3 haftadır böyle bir sorun yaşıyorum. Video da olduğu gibi sadece oyunlarda değil video izlerken internette gezinirken de
anlık olarak takılmalar oluyor.
Windows Bellek tanıma ile ramleri kontrol ettim.
Furmark ile ekran kartı testi yaptım.
İşlemci termal macun yeniledim.
Sistemimi bu sorun sonrasında 2 kere formatladım fakat sorun devam etmekte.
Görev yöneticisinden de cpu kullanımını anlık sürekli kontrol ediyorum ama farklı bir durum göremedim.
Sistem;
Videolarda Siyah Ekran Sorunu
Merhabalar,
Videoda gördüğünüz gibi bilgisayarımda hangi tarayıcı olursa olsun bir video açıksa ekranda tarayıcıyı alta attığımda siyah ekran oluyor ama video yokken ekranımda bu sorunu yaşamıyorum. Aynı sorunu tarayıcı üzerinden değil netflixin uygulaması üzerinden de yaşıyorum. Kritik bir sorun mudur? İleri de sorun yaşatır mı?
Sistemi Şubat 2022 tarihinde sıfır olarak topladım ve windows 10-11 ikisinde de aynı sorunu yaşıyordum.
INTEL 11400F
ZOTAC RTX 3050 TWIN EDGE
GIGABYTE B510M-H-WD
Valorant Grafik Sorunu
Merhabalar,
Valorant oynarken bu skinde işaretlediğim gibi siyah çizikler bulunuyor, bazen oynadığım karakterin kolunda da beliriyor bu siyah kalın çizgiler. Bu benim ekran kartım ile ilgili bir sorun olabilir mi? Youtube'da skin videosunu izlediğimde videoda böyle bir görüntü bulunmuyor. Oyunun tüm grafikleri en yüksek ayarlarda, ekran kartı RTX 3050.
Sistemim henüz 1.5 aylık ve ben küçük detaylara fazlasıyla takılıyorum eğer bi sorun ise garantiye göndermek isterim.
Anakart Fan Girişi
Merhabalar,
Bilgisayarım da Gigabyte H510M H anakart bulunmakta. Sisteme 2 adet daha fan takmak istiyorum fakat anakartta 1 tane system fan girişi görebildim. Benim mi yanlışım var yardımcı olabilir misiniz?
Eğer tek fan girişi var ise linkteki ürünü alsam işe yarar mı? tam olarak bilgim yok.
"İnput signal not found" hatası
Merhabalar, bilgisayarımı sorunsuz bir şekilde kullanıyorum fakat haftada 2-3 kere bu sorun ile karşılaşıyorum. Ekran kartımın fanları bir anda çok hızlı dönmeye başlıyor, kasadan gelen ses bayağı fazla oluyor ve bu sırada monitöre giden görüntü kesiliyor, monitörde başlıkta bulunan hatayı görüyorum fakat bir yandan kasa çalışıyor, fanları dönüyor. Bilgisayarı kapatıp açtığımda sorunsuz açılıyor kullanabiliyorum tekrar. Bu sorunu bugün yaşadığımda daha bilgisayar 2-3 saattir çalışıyordu fakat 30-35 saat kadar da açık olduğu oluyor bilgisayarın ama böyle bir hata hiç almıyorum. Bu durum ilerleyen zamanlarda bilgisayarım da sıkıntı çıkarır mı?
Sistemim;
Ekran kartı: MSI Armor RX 580 4 GB.
İşlemci: Ryzen 5 1600 AF.
RAM: HyperX 2x8 3000MHz.
Anakart: ASUS Prime A320M-F
Online oyun fps sorunu ( Valorant ) RX 580
Merhabalar,
Singleplayer oyunlar oynarken fpsim sabit bir şekilde ilerliyor çok rahat oynuyorum fakat online olan VALORANT oyununu oynarken ise fpsim 230'lardan 110'lara düşüp duruyor ve bunu hissettiriyor. Ekran kartım RX 580 4 GB, eski ekran kartım olan GTX 1060 3GB ' da bu sorunla karşılamamıştım çok stabil fps alıyordum 150-200 arasında oynayabiliyordum. Bunun sebebi nedir merak etmekteyim ve çözümü var ise yardımınızı rica etmekteyim.
Sistemim:
MSI ARMOR RX 580 4 GB
RYZEN 5 1600 AF
HYPERX 2X8 3000MHZ
ASUS PRİME A320M-F
Manli Ekran Kartı Alınır mı?
Merhabalar, ikinci el bir bilgisayar alacağım fakat içinde Manli Gallardo GTX 1060 3 GB var, Manli Gallardo markasını ilk defa duyuyorum. Güvenebilir miyim bu markaya bilgisi olan var mı?
HDD Bad Sector yok fakat Harddisk çok yavaş
Merhabalar, 1.5 ay olmadı bir Toshiba 1 TB harddisk satın aldım ve 2. gece indirmeye bıraktığımda sabah kalkınca farkettim ki yazdırma hızı 1-2 mb. dı, pc yi kapatıp hddyi çıkarıp taktım ve sorun düzeldi fakat bi kaç kere daha böyle yaptı yani çıkarıp takınca düzeliyor, bu aralar ise bi anda pc donuyor 25-40 saniye sonra kendine geliyor. Hdd takılı iken SSD'de bulunan oyunum kasıyor çıkarınca kasmıyor. Bundan önce kullandığım harddisklerdede aynı problem oldu HDD takınca pc açılmıyor sata kablolarını çıkarıp takınca bazen açılıyor ama sadece SSD varken sorunsuz çalışıyor bilgisayar. HD Tune ile tarama yaptım fakat Bad Sector çıkmadı, yardımlarınızı bekliyorum.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 25
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.862 (Bu ay: 62)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun