Cyberpunk 1.5 Patch Sonrası İşlemci Darboğazı
Merhabalar öncelikle daha önceki patchlerde 1.31 patch'i , 1.23 patch'i gibi patchlerde bilgisayarımda 1080p'de full ultra ayarlarda dlss kalite modunda 60-70 fps alıyordum yer yer 50lere'de düşüyordu ancak bu patchten sonra ise şuan ne 2k çözünürlükte ne 1080p low 'da ne 1080p rtx açık bir şekilde hiç bir şekilde farketmez hangi ayar olduğu işlemci ekran kartına öyle bir darboğaz yapıyor ki fps'im 37-38'in üstünü imkansız göremiyor olmaya basladı ancak internette araştırdığımda 1.5 patch'in insanlar gtx 1080'i bile benim işlemcim ile %100 kullanımda hiç darboğaz yemeden besleyebiliyor bu sorun neyden kaynaklıyor olabilir oyunu silipte yükledim ama sorun düzelmedi bir türlü ne yapacağımıda bilmiyorum.
Ekran Kartı: Asus Rog Strix RTX 2060 OC
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max
İşlemci: Ryzen 5 1600 AF (Stock fan)
Ram : Hyper x fury black 2933 mhz cl 16 ram
PSU: 600 Watt Silverstone 80+
1080p low dlss kapalı
1080p Ultra Dlss kapalı
1080P ULTRA RT TÜM AYARLAR AÇIK IŞIKLANDIRMA ORTA DLSS KALİTE
Rtx 2060 Ray Tracing Düşük Güç Kullanımı
Merhabalar doğru yere mi açtım tam emin değilim ancak sizlere bir sorum olacaktı Asus Rog Strix 2060 OC ekran kartım var ve ray tracing açtığım her oyunda güç kullanımı sabit 170 wattlardan 110 100 wattlara kadar düşüyor ve fps'im sabit 20 25 lerde dolaşıyor normal şartlar altında fps düşmesi normal evet ancak ben dlss i kapatsamda ultra performans'a çeksemde ray tracing'i en düşüktede tutsam en yükseğede çeksem güç kullanımı her zaman sabit ve fps 25 küsürlerde bununla alakalı asus'a başvurdum hatta youtube'a videolar çektim yolladım ve bana verdikleri cevap şaka yapar gibi ray tracing açtığınızda fpsinizin düşmesi normaldir. 3D Mark Ta Port Royal benchmarkını yaptım benchmarkta güç kullanımı sabit 80W ve fps sabit 2'ydi evet doğru duydunuz sabit 2 fps veriyordu ve hala ne yaparsam yapayım sorunu çözemedim format attım sürücüleri baştan kurdum hatta windows 11'e bile geçtim eskiden böyle bir sorun yokken bir anda gerçekleşti bu durum ne yapabilirim internet üzerinde 1 allahın kulu böyle bir sorunla karşılaşmamış ve bazende ne kerametse kendi kendine düzelip tekrar bozuluyor.
Youtube Linkleri: https://www.youtube.com/watch?v=FyG6oE5yGWo Bu Normalde stress testinde güç kullanımı.
https://www.youtube.com/watch?v=7Ha-x0bajJE&t=1s Buda Ray tracing açıldığındaki hali
Artık lütfen birileri yardımcı olsun bana.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 11
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 545 (Bu ay: 8)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ekran kartı