Şimdi Ara

Cyberpunk 1.5 Patch Sonrası İşlemci Darboğazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar öncelikle daha önceki patchlerde 1.31 patch'i , 1.23 patch'i gibi patchlerde bilgisayarımda 1080p'de full ultra ayarlarda dlss kalite modunda 60-70 fps alıyordum yer yer 50lere'de düşüyordu ancak bu patchten sonra ise şuan ne 2k çözünürlükte ne 1080p low 'da ne 1080p rtx açık bir şekilde hiç bir şekilde farketmez hangi ayar olduğu işlemci ekran kartına öyle bir darboğaz yapıyor ki fps'im 37-38'in üstünü imkansız göremiyor olmaya basladı ancak internette araştırdığımda 1.5 patch'in insanlar gtx 1080'i bile benim işlemcim ile %100 kullanımda hiç darboğaz yemeden besleyebiliyor bu sorun neyden kaynaklıyor olabilir oyunu silipte yükledim ama sorun düzelmedi bir türlü ne yapacağımıda bilmiyorum.

Ekran Kartı: Asus Rog Strix RTX 2060 OC

Anakart: MSI B450 Tomahawk Max

İşlemci: Ryzen 5 1600 AF (Stock fan)

Ram : Hyper x fury black 2933 mhz cl 16 ram

PSU: 600 Watt Silverstone 80+

1080p low dlss kapalı

1080p Ultra Dlss kapalı

1080P ULTRA RT TÜM AYARLAR AÇIK IŞIKLANDIRMA ORTA DLSS KALİTE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaciaow -- 23 Şubat 2022; 15:31:59 >

• vsync aç

• Ortada darboğaz yok fakat ekran kartı kullanımı düşük gözüküyor.

• Red_devil33 kullanıcısına yanıt

Ekranım G-Sync zaten v-sync kullanmıyorum normaldede ve denediğimdede sorun düzelmedi maalesef

• cato16 kullanıcısına yanıt

İnternette videolara falanda bakıyorum insanlar ryzen 5 1600 af ile rtx 3060ti besleyen var 1080p full ultra rtx ultrada bende hiç bir şekilde fps yükselmiyor hani herşeyi arttırıp 2k full ultra dlss kapatıp açtığımı varsaysak ekran kartı %100'e geliyor evet ama fps bu sefer ekran kartı yetersiz geldiği için 20'lere düşüyor ben işlemciden şüpheleniyorum ama düzeltemiyorumda anlayamadım bir türlü.

• kaciaow K kullanıcısına yanıt

Başka oyunlarda durum nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyunda amd işlemcileri sıkıntıya sokan bir durum vardı ve en performanslı versiyon 1.3 diye hatırlıyorum.

https://www.donanimhaber.com/cyberpunk-2077-amd-nin-smt-teknolojisinden-faydalanamiyor-gecici-cozum--127824

Bir ara şu konuyu incelersin : https://forum.donanimhaber.com/cyberpunk-2077-performans-arttirma-ve-sorun-cozumu--146985959

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1080p darboğaz denen şeyin tamamen yazılımsal olduğunun bir başka kanıtı daha :)

• Bu ara başka hiç bir oyunda sorun yoktu ancak son birkaç gündür bilgisayardada sorun çıkmaya başlamıştı bilgisayarı formatladım ve sorun düzeldi galiba tamamen yazılımsal bir sorundu hatta şöyle diyeyim optimized settings'te dlss kalitede 80 90 fps alıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.