Son sistemini 2015'de toplamış bir Y kuşağına sistem tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,
Hemen sistem bilgilerimi vereyim.
- İşlemci: FX 8350
- Anakart: MSI 970a
- Ekran kartı: R9 380 2 GB
- RAM: 12 GB DDR3 1600 MHz
- Kasa: Aerocool high Tower
- PSU: 600
Ekran ve Kasa mevcut. Kasa değişmeli derseniz, ona da okayim.
Yukarıdaki ürünleri düşük bütçemle 2015-16 yıllarında toplamıştım. Ama takdir edersiniz ki artık oyunlardan gerekli verimi alamıyorum. Dönemin en iyi ürünleri değildi, şimdi de öyle 2080'ler falan düşünmüyorum.
İnanın şu anda donanıma, bottlenecklere vb. çok uzağım.
Önümüzde iki yol var:
1- bu sistemi tutup (anakart, RAM ve işlemci) 2. el bir ekran kartı almak. Bu noktada GTX 960, GTX 1050 gibi kartlar olabilir.
2- vereceğiniz sistem önerisiyle her 2-3 ayda bir tek parça alıp, 6-7 ayda sistemi toplamak, sonrasında benim halihazırda kullandığım sistemi 2. el olarak satmak. Toplayacağımız sistemde sadece iki isteğim var:
- Parçaların tamamen fiyat performans ürünü olması (performanstan ödün verilebilir) ve
- Giriş / Orta seviye olması.
Derdim oyunları high/v.high ve gölgeler kapalı 1080P'de 60 FPS ile oynamak. Öyle Ultra'da falan gözüm yok.
Ryzen 5 3600, i5 10400 gibi işlemcilere okeyim, tabii oyun için hangisini tavsiye ediyorsunuz, bilemiyorum.
Bütçe soracaksınız muhtemelen, her ay tek tek alacağım için ve giriş-orta seviye bir sistem istediğim için çok uçmadan öneride bulunursanız çok sevinirim. Ekran, klavye vb. her şey mevcut, bütçemi de toplamda 5000 TL olarak belirleyebiliriz böylelikle.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Sevgiler
IC Flaren Stream
|
Orta Koridor - Takım Aranıyor - IC Flaren
|
Dell Inspiron N4050 - ATI ekran kartı kullanamama sorunsalı
|
HDD Veri kurtarma
|
Acer aspire izmir en iyi teknik servis
|
Sistem tavsiyesi - 2000 - 2500 TL
|
Donanım özellikleri ve Ekran Kartı yardımı
|
HD 4850 Autofanspeed ve problemler
|
SAPPHIRE ATI HD 4830 vs Sapphire HD 4770 512MB
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 42
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 1.623 (Bu ay: 22)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware