Arkadaşlar İzmir'de memur olarak ailemle birlikte yaşayan 23 yaşında birisiyim. Yaklaşık 2 yıldır devam eden bir uzak mesafe ilişkim var. Dededen kalma 40-50 yıllık 3 katlı bir evimiz var. Niyetim babamla birlikte birikim + kredi ile evlilik öncesi benim için bir ev almaktı.
Kız arkadaşımın İstanbul'da üniversitesi 2 yıla bitince evlenip birlikte İzmir'de yaşamayı planlıyordum. Ama o son zamanlarda nükseden annesinin sağlık sorunları nedeniyle ailesinden uzak kalamayacağını ve bana mümkünse İstanbul'da hayat kurmamızı teklif ediyor. Ben binbir gerekçe sunarak İstanbul'da yaşamanın zor, maliyetli ve güvensiz olduğunu söylesem de ikna edemedim. 2 yıldır güzel bir şekilde süren ve evliliğe dönüştürmek istediğim ilişkiyi de kestirip atmak kolay değil.
Evlenince tayin hakkım ile İstanbul'da direkt işime başlayabilirim o işin en kolay kısmı ama İstanbul'da ömür boyu kirada yaşayacak olmak, maaşın yarısını hep kiraya verip sadece karın tokluğuna yaşayacak olmak biraz zor geliyor.
İzmir'de kalırsak dediğim gibi evim olacağı için KİRA gibi maaşın yarısını elinden alan bir masrafı birikim, tatil vb. şeyler için rahatça harcayabilirim. Kız arkadaşım da kendi açısından haklı. Ailenin 2 kız çocuğu var ve diğeri daha ufak.
İçinden çıkamadığım, yapsam mı yapmasam mı dediğim bir karar aşamasındayım. Babama da daha durumu anlatamadım yıllardır İzmir'de bana bir ev almayı planlıyorduk. Şimdi her şey tam tersine döndü.
İKİ YÜZLÜ TÜRK TELEKOM
|
SUPERONLINE’DAN İLGİNÇ ALTYAPI PLANLAMASI
|
Türk Telekom Tip-1 Saha Dolabı
Arkadaşlar merhabalar İzmir Bayraklı Gümüşpala Mahallesinde oturuyorum. Oturduğum mahallenin büyük bir kısmı 13 Numaralı denilen gorseldeki saha dolabından besleniyor. Yakından baktığımda ise Tip-1 Saha dolabı olduğunu gördüm. 2010 yılında inşa edildiğine göre bayağı eski bir saha dolabı olduğunu düşünüyorum. İnternette araştırdığımda ise hiç Tip-1 saha dolabı göremedim. Evime 250 metre uzaklıkta ve su an 12 Mbps hız anca alabiliyorum. İlçe müdürlüğüne gittiğimde 13 numaralı saha dolabının çok şiştiğinin farkında olduklarını ve çalışma yapacaklarını söylediler. (Hala VDSL olarak) Sizce ne gibi bir çözüm yapabilirler? Ve Tip-1 kabinler hakkında bildikleriniz nelerdir? Şimdiden tesekkurler
Herkese Merhabalar Öncelikle...
Oturduğum lokasyonda alabildiğim maksimum hız her yeni kiracı taşındıkça azalıyor. Geçen sene maksimum 65 Mbps hız alabiliyorken bu sene 40 Mbps'ye kadar gerilemiş durumda. Yakında 35 Mbps'lik paketimi bile kullanamayacak hale geleceğim. Fakat sokaktaki her binanın saha dolabına uzaklığını kontrol ederken bir şey fark ettim. No:1'deki yani sokağın başındaki binanın saha dolabına uzaklığı 48 metreydi. Benim ve sokaktaki diğer binaların saha dolabına olan uzaklığı 200-300 metre civarı. Türk Telekom İlçe Genel Müdürlüğüne gidip bir dilekçe vs versem acaba 48 metre yakınımdaki saha dolabına hattımı vs geçirme gibi bir durum olabilir mi acaba? Çünkü madem bu kadar yakınımda bir saha dolabına sahibim kullanmak isterim. Hem 100 MBPS'ye kadar da desteklediğini gördüm.
Son Giriş: 21 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 121
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.296 (Bu ay: 483)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 189 (Bu hafta: 80)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar