Şimdi Ara

Bu Kablolar Havai Fiber’in Habercisi Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar oturduğum mahallede müstakil bölgelerin hiçbirinde Havai Fiber yok. Fakat eve giderken 2 yan sokakta bu kabloları gördüm. Bunlar Havai Fiber altyapısı için mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• evet öyle görünüyor. gri kablolar çevredeki evlere dağıtmak için.

• Evet. 6 core FO-H kablo.

Sondaki "H" harfi "havai"yi temsil eder.

Birde FO-Y var, sondaki "Y" "Yeraltı"yı temsil eder.

Fotoğrafta görülen kablo, 6 core Havai f/o.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu da benim FTTH kutusunun yanında asılı duran kart hocam.

Sırası ile

Kablo kapasitesi: 6 FO-Y

Güzergah adı: Burada güzergah tarifi yapmışlar. (kablonun güzergahı)

Tesis yılı: Yapıldığı günün tarihini yazmışlar.

Firma adı: Burada da taşeron firmanın adı yazıyor.

Binanın önünde kapak var, bu kapağa kadar yeraltı geliyor kablo. Sonra duvarın üzerindeki Ftth kutusuna ulaşıp oradan bize ve çevre binalara dağılıyor. Yani dağıtım kutusu dışarıda.

Foruma daha evvel yüklediğim kutu fotoğrafı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 13 Temmuz 2024; 22:57:17 >

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 sokak yanımda havai fiber için projelendirme başlamış. Kendi sokağım için gitsem il müdürlüğü mü daha etkili olur ilçe müdürlüğü mu? Talep ve bilgi alma adına

• Doğukan Kaya SLNAU D kullanıcısına yanıt

Bağlı olduğunuz müdürlük hangisi ise onunla görüşmelisiniz hocam

İlçe diyorsunuz yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Kablo hangi İSS’nin?
    3 yıl önce açıldı
    Bu kabin FTTH'mi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Bizim mahalle de mesela çok garip, bana da 6 core FO Y (Yeraltı) olarak geliyor.

Fakat Üst sokakta türknet 6 core FO H (Havai) olarak var.

Bana yakın mahalle tamamen FO H. bize neden yeraltında geliyor orası meçhul 

İlçenizde Telekom Müdürlüğü var ise evet, yok ise ilçenizin bağlı olduğu Telekom Müdürlüğü hocam.

• Bizim burada da yeraltı ve havai karışık hocam  

Yalnız benim görseldeki kutudan yeni yerlere takmıyorlar artık, foruma eklenen yeni fiber kutu fotoğraflarındaki kutuların tasarımları farklı dış olarak. İç kutular birbirine benziyor tasarımları değişse de.

• Evet. Sendeki dağıtım kutularını en son 3 yıl önce gördüm :D Şimdiki dağıtım kutuları böyle değil, bendeki de böyle değil.

Düşündüğüm diğer durum; Eski ve yeni dağıtım kutuları arasında suya karşı dayanıklı olup olmadıkları.

İpx derece farkları vardır belki.

@mustifb

• Yaşlanıyoruz be hocam baksana kutudan bile ortaya çıkıyor Bu Kablolar Havai Fiber’in Habercisi Mi? Bu Kablolar Havai Fiber’in Habercisi Mi? Bu Kablolar Havai Fiber’in Habercisi Mi? 

• MUTLU SONA YAKLAŞIYORUM!

Bugün bu kabloların akıbetini merak edip İlçe müdürlüğüne gittim fakat masabaşı memurlar baştan savma iş yaptığı için bölge müdürlüğüne gittim. Bölge müdürlüğü de ilçe müdürlüğünde bu konu hakkında bilgi alabileceğimi söyleyip bana ilçe müdürünün ve sahadan sorumlu yöneticinin ismini verdi. Neyse yine ilçe müdürlüğüne gittim direkt güvenliğe gidip “X bey ile görüşmek istiyorum” dedim. Müdür de kabul etti gittim görüştüm. Bu kabloların 2 sokak öteme geldiğini ve benim sokağıma ne zaman geleceği hakkında bilgi almak istediğimi söyledim. Kendisi de oldukça kibar bir tutum ile hemen baktı ve 2024 yılı yatırım planı içerisinde yer aldığını söyledi. Ekstra olarak adresimi ve numaramı not aldı. Ekipleri yönlendireceğini ve gerekli geri dönüşü yapacağını iletti. Bu sene kamuda tasarruf ayağına olmazsa bile 2025 yılı içerisinde Havai Fiber İnternet’e kavusuyorum gibi… Darısı herkesin başına. Çok çile çektim. BTK, Acık Kapı, Facebook, Twitter, LinkedIn denemediğim şey kalmadı bugün ilk defa bizzat birinci ağızdan ilçe müdüründen 2024 yili yatırım programına sokağınız dahil deyince içimde 9 yaşındaki bir çocuk sevinci oluştu.

Hayırlı olsun hocam Bu Kablolar Havai Fiber’in Habercisi Mi? 

Aynı durumu bende yaşıyorum. Ama Telekom içinde çok fena bir karmaşa var. 3 blok 25 dairelik site için başvurduk red verdiler. Her 2 ayda bir düzenli başvuruya devam ediyorum en son 2024 yılı yatırım planına dahil edildiniz, imza toplayın süreci hızlandıralım dediler 2 gün sonra başvuruyu tekrar yaptım Türk Telekom Pendik Bölge Müdürlüğüne gelen cevap beni yine yıktı. (Görsel Ekte)

Kapının önünden hem sol hem TT fiber geçiyor binalara çektiremiyoruz durum bana artık çok saçma geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patron12 -- 22 Temmuz 2024; 11:26:13 >

• Patron12 P kullanıcısına yanıt

16 ₺ için reddedilen proje biliyorum.

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

Geçen seferki gibi karşılamayı talep edeceğim. Port yok bahanesi ile ilk taşındığımda internet vermiyorlar idi 3 binaya, port masrafını karşılayıp yaptırmıştım.

Tabi gerekli prosedürleri karşılayan firmam olmasından ötürü yoksa bireysele gık yok

• bilmem kaç milyar lira net kar açıklayan şirket bütçe kaynaklı zaman veremiyor. yersen. çift maaşlara devam.

• Telekom'un kendi içinde de cidden karmaşa var. Çiftlik gibi herkes ayrı telden çalıyor. Mesela Turkcell'in yönetimi ile Türk Telekom'un ekip, bütçe gücü, ekipman bolluğu vs. olsa işler daha farklı olabilirdi. Düşünsenize her il ilçede sürekli gezen meşhur ford connect'ler. Her fibercide fujikura füzyon cihazı, bir araba dolusu router vs. Sayısız beyaz yaka eleman. Bu konuda SOL çok hoşuma gidiyor. Bir kere planlıyorlar ve mahalle bazında çalışma yapıyorlar genelde. Bi girip çıkıyorlar, tüm mahallede ayırt etmeksizin herkese altyapı götürüyorlar.

• Farklı bir sokakta gezerken yine atılıp bırakılmış kablolara denk geldim. Neredeyse hepsi siyahken bir tanesinin turuncu olması dikkatimi çekti. Farkı nedir? Ve bunlar yıl sonuna kadar biter mi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.