Şimdi Ara

Evlilik Sebebiyle İzmir'den İstanbul'a Taşınmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar İzmir'de memur olarak ailemle birlikte yaşayan 23 yaşında birisiyim. Yaklaşık 2 yıldır devam eden bir uzak mesafe ilişkim var. Dededen kalma 40-50 yıllık 3 katlı bir evimiz var. Niyetim babamla birlikte birikim + kredi ile evlilik öncesi benim için bir ev almaktı.

Kız arkadaşımın İstanbul'da üniversitesi 2 yıla bitince evlenip birlikte İzmir'de yaşamayı planlıyordum. Ama o son zamanlarda nükseden annesinin sağlık sorunları nedeniyle ailesinden uzak kalamayacağını ve bana mümkünse İstanbul'da hayat kurmamızı teklif ediyor. Ben binbir gerekçe sunarak İstanbul'da yaşamanın zor, maliyetli ve güvensiz olduğunu söylesem de ikna edemedim. 2 yıldır güzel bir şekilde süren ve evliliğe dönüştürmek istediğim ilişkiyi de kestirip atmak kolay değil.

Evlenince tayin hakkım ile İstanbul'da direkt işime başlayabilirim o işin en kolay kısmı ama İstanbul'da ömür boyu kirada yaşayacak olmak, maaşın yarısını hep kiraya verip sadece karın tokluğuna yaşayacak olmak biraz zor geliyor.

İzmir'de kalırsak dediğim gibi evim olacağı için KİRA gibi maaşın yarısını elinden alan bir masrafı birikim, tatil vb. şeyler için rahatça harcayabilirim. Kız arkadaşım da kendi açısından haklı. Ailenin 2 kız çocuğu var ve diğeri daha ufak.

İçinden çıkamadığım, yapsam mı yapmasam mı dediğim bir karar aşamasındayım. Babama da daha durumu anlatamadım yıllardır İzmir'de bana bir ev almayı planlıyorduk. Şimdi her şey tam tersine döndü.

• Kadını dinlersen ne kaybediyorsun ne kazanırsın

Mantığını dinlersen ne kaybedersin ne kazanırsın

Yaz bakalım bunları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir yuvayı inşa eden birlikteliğin ortaya çıkardığı huzurdur.

Kadını dinlersen huzurlu bir gelecek seni beklemiyor

• 23 yaşında nasıl memur oluyon ulan diş hekimi olduk atanamadık benden çok maaş alıyordur kesin bu böyle ülkenin allah ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi William0 -- 3 Ocak 2025; 23:31:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • William0 kullanıcısına yanıt
    atanınca farkı kapatırsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    O zamana kadar kafaya sıkmazsak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Birikim önemli kız bulunur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzmir'de ev almak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İzmir istanbul yakin degil mi gidip gelinir

• n201 kullanıcısına yanıt

Her gün?

• quote:

Orijinalden alıntı: _Teddy_

Kadını dinlersen ne kaybediyorsun ne kazanırsın

Mantığını dinlersen ne kaybedersin ne kazanırsın

Yaz bakalım bunları

Şimdi eğer İstanbul'da yaşarsam;

1. Sevdiğim kadın ile maddi açıdan biraz zorlasa da mutlu olacağına inandığım bir yuva kurucam.
    2. Doğma büyüme İzmirli olsam da arkadaşlarımın %90'ı İstanbul'da. İzmir'de sosyal bir hayatım yok. Arkadaş çevremin genişlemesi açısından da güzel bir fırsat olacak.

Kızın dediğini kabul etmeyip İzmir'de yaşarsak;

1. Kira derdim olmadan bir evim olmuş olacak.
    2. Sıfırdan bir düzen kurma derdim olmayacak.

Dürüst olmak gerekirse İstanbul'un kalabalığını sevmiyorum ama arkadaşlarım diyebileceğim insanların hepsi ve sevdiğim kadın orada. Yaşarsam daha sosyal ve canlı bir hayatım olacak. Doğma büyüme İzmirli olsam da burada arkadaşım 1 elin parmağını geçmeyecek kadar az ve zaten adam akıllı görüşmüyorüm. Evden işe sap gibi yaşıyorum desem yalan olmaz. Benim canımı sıkan ve gözümü korkutan tek şey maddiyat. İstanbul'da şuanki şartlarda 45K maaş ile kaygı yaşamadan geçinilir mi ondan emin değilim. Ha İzmir'de kiraya bile çıksam çok rahat yaşarım o paraya da İstanbul'da kötünün iyisi evler 25 bin liradan başlıyor. Bir de ailem bu duruma ne diyecek onu da hiç bilmiyorum. Her zaman kadın evlenince erkeğin evine gelir ama bu sefer tam tersi olup ben kızın yaşadığı şehirde düzen kurucam işin bir de bu boyutu var. Kafam karışık

• William0 kullanıcısına yanıt

KPSS Lisans 84 puan ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'na memur olarak atandım 2023 Aralık'ta

• Kiz arkadasin calisacak mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GenelKültürAbidesi

Kiz arkadasin calisacak mi?

İlahiyattan mezun olucak. O alana uygun işlerde çalışmak istiyor ama bulabilir mi onu çok bilmiyorum.

• Hocam bende istanbulda kpss liseyle memur oldum. Hatta 3. yilimi doldurdum. Eger kiz arkadasin calismayacaksa yasam zor olur. Daha borc harc olacak huzurun vb. kacar. Ha gecinirsin ama maasin yarisi kiraya gider. Ortalama bi yerde ev tutayim desen kafadan 20-25 gider. Maddi olarak zorlanmayacaksan olur ama.

• GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt

Valla kendisine de söyledim. Maaşın yarısı kiraya yarısı evin ihtiyaçlarına gider gezemeyiz tozamayız pek birikim yapamayız dedim. Her şey maddiyat değil ondan daha düşük paralara geçinip giden arkadaşlarım var dedi. Ama bir yandan mezun olup çalışmak istediğini de söyledi. Evde sıkılırım napıcam akşama kadar kafasında biraz. Zaten o da çalışıp en kötü asgari ücret alsa rahat rahat geçiniriz diye ümit ediyorum inşallah.

• Doğukan Kaya SLNAU D kullanıcısına yanıt
    Hocam soyleme bakma. Bence olaya duygu karistirmadan mantik cercevesinde bak. Umarim her sey gonlunce olur.

• Konu sahibi sakin oltaya gelme.

Kafan nerede rahatsa orada yuvanı kur. İzmir'de dertsiz, tasasız, rahatça yaşamak varken İstanbul gibi bir cehenneme gitmek akıllı insan işi değil.

Kız eğer sana gerçekten değer veriyorsa sabreder, annesinin sağlığı düzelir veya düzenli bir hale gelir, o zaman yuvanızı kurarsınız. Kız çalışmıyor, bir geliri yok, ama istekler oh ne ala.

İatanbul'a gidersen bir ayağın o ailenin içinde olacak, bunu da unutma. Oğlum gel, oğlum git, kız diyecek hadi annemlere gidelim vs. Sen de eğer kendi ailene değer veren bir tipsen vicdan yaşayacaksın kendi annem babamı bu kadar görmüyorum diye vs. Sıkılacak, yine huzursuz olacaksın.

Sözün özü, aklını başına devşir, kendine gel, ve sakın her şeye kanma. Ağırlığı olan sensin. Senin tavır koyman lazım. Parayı sen kazanıyorsun, o değil.

Benim için bu ilişkiyi bitirme sebebi olur.

Benzer bir konu da ben açacağım ilerleyen zamanlarda.

Ekleme: Arkadaş sosyallik demiş, olum yok öyle bir dünya. İstanbul'da arkadaşların olabilir ancak her birinin kendi dünyası, kendi ailesi, kendi sıkıntıları vs. olur, her gün biriyle görüşürüm diye düşünüyorsan aldanmış olursun. İkincisi sosyal adam her yerde sosyal olur, orada veya burada değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 4 Ocak 2025; 12:56:12 >

• @Leon FR çok güzel söylemiş noktasına kadar katılıyorum.

“Sevdiğim kadın ile maddi açıdan biraz zorlasa da mutlu olacağına inandığım bir yuva kurucam.”

sana bu cümlenin teminatını veren ney beslediğin duyguların ve hislerin mi ? İnsanlar değişir 3 yıl önceki sen ile bugünkü sen aynı değilsindir.

İzmir’de hayatına devam edip babanla birlikte ev alman senin için uzun vadede daha karlı olacaktır.

O ev ölene kadar seninle kalması senin elinde

Ama kadının ölene kadar senin yanında olması senin kontrolün dışında olan bir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Teddy_ -- 4 Ocak 2025; 13:37:47 >
  • Elyesa541997 E kullanıcısına yanıt
    Hergun gitmesin ,
    Kendi anasi babasi hasta olsa nolacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 4 Ocak 2025; 14:6:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.