|
Mi 14 güncellemesi - Widget sorunu
Herkese merhaba. Redmi Note Pro 10 kullanıyorum. Geçen hafta telefonumu Mi 14 ile güncelledim. Sonrasında severek kullandığım başta hava durumu ile ilgili uygulamalara ait widgetlar tamamen kayboldu. Ekrana basılı tutunca da widget seçenekleri artık çıkmıyor. Benle aynı sıkıntıyı yaşayan ve çözüm önerisi olan arkadaşımız var mı ? diye merak ettim. Herkese saygılar sunarım .
Akü bitmesi ile ilgili
Değerli üyeler. Bildiğimiz gibi akünün en temel görevi aracın çalışması için ilk elektrik enerjisini sağlamak. Sonrasında ise giden araçta işlevi aracın dinamosu devralıyor. Bu durumda çalışan bir araçta akü sökülürse teorik olarak çalışmaya devam etmekte. Ancak benim aracım Ford Focus dizel 2010 model. İlk akü 7 sene sonra değişti, 2.si ise dün bitti. İlk akü bitiş aşaması park ettikten sonra sabah çalışmaması şeklinde oldu. Değiştirdim ve sorun bitti. Dün ise yaklaşık 500 km , klima ile yüksek tüketim şartları ile yoldan geldik. Hiçbir belirti yokken park ettim, eşyaları indirdim ve araba tamamen fişi çekti. İstenmemesine rağmen çok sıkıntılı bir durumda kalınca aracı ittirerek çalıştırdık. Çalıştı. Kullanmaya başlayınca , açık yer ararken araç arada bir öksürerek,elektrik arızası vererek, ancak stop etmeden gitti.Ateşleme sistemi tam olarak çalışmadı. Açık yer bulamayınca aynen geri döndüm ve aracı park ettim. Bilen arkadaşlara sorularım şunlar.
-- Akü böyle birden bire biter mi?
-- Bir şekilde çalıştırdıktan sonra tamamen sorunsuz yola devam etmesi gerekmez mi? Eğer akü sadece ilk andaki hareket için var ise, neden çalıştıktan sonra aracın elektrik ihtiyacını dinemo sağlamıyor? ya da sağlasa da yetersiz kalıyor ?Araştırdığım ve sorduğum arkadaşların çoğu yeni nesil araç ve akülerde dinemo sağlam olmasına rağmen artık hiçbir emarenin olmadan direkt akünün bittiğini ve sürüş esnasında da bitik bir akü ile arabanın sorunsuz bir şekilde gitmediği mutlaka akünün sağlam olması gerektiğini söylediler. Bundan dolayı mutlaka aralıklı olarak akü için ölçüm yapılması gerekiyormuş.
Bunun bilimsel bir temeli var mıdır?
|
Bosch No Frost Buzdolabı soğutma sorunu
Budva - Karadağ'a karayolu ile gidiş.
|
Powerline problemi
|
Powerline problemi
|
Lastik tavsiyesi
|
|
Son Giriş: 7 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 66
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 28.056 (Bu ay: 725)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware