Bilgisayarımda kendi kendine ses yükseltme sorunu var bunu bu tarz çubuk olan her yerde yapıyor. Kendi kendine artırıyor videodaki gibi, ayrıca bunu bazı video programlarında da (VLC) ileri sarıyor bu şekilde hızlı hızlı. Mouse topum bozuk değil, sayfalar yukarı aşağı gayet normal çıkıyor mouse topu ile alakalı bir problem yok mouse topu takılı kalmış olsa her arayüzde aşağı yukarı yapması gerek. Klavye ok tuşlarımda bozuk değil kendi kendine basan veya takılan hiçbir şey yok bu problemin sebebi nedir?
Farklı klavye ve mouse ile denendi, sorun hala devam ediyor, sağa doğru kayabilen her şey sağa gidiyor bunun sebebi nedir?
Stres Testinde Görüntü Gidiyor
Herkese selam.
Bilgisayarımı toplayalı 2 hafta civarı oldu, ekran kartım ve kasam eski bilgisayarımdan kalma. Bilgisayarımda bir problem mevcut ancak nedendir anlayamadım. Normal bir şekilde kullanımda hiçbir problem yaşamıyorum. Ancak kasayı çok hafif hareket ettirsem veya ayağımla çok azıcık çarpsam Ethernet bağlantısı ve kasanın arkasındaki 2 USB portu işlevsiz hale geliyor, yeniden başlatmadan düzelmiyor ve stok fan yerine kule tipi bir fan takınca ekrana görüntü gelmiyor (3-4 defa tekrar montaj yapıldı bu arada, montajdan kaynaklı bir problem değil yani), işlemciyi yerinden çıkartıp takıp stok fanı takınca görüntü gelmeye başlıyor. Ayrıca bir problemde işlemcime stres testi yaparken 20. dakikaya gelince görüntü gidiyor, monitör no signal yazıyor, PC arkada çalışmaya devam ediyor ancak görüntü gidiyor onu da yine yeniden başlatmadan düzelmiyor bu sorunlar niye olur acaba? Tüm parçalarımın garantisi devam etmekte tamire göndermem gereken bir parça mı var acaba?
İşlemci: Ryzen 5 5600
Ekran Kartı: GTX 1650 Super
Anakart: ASUS B450M-A II
Kasa+PSU: Rampage 600W 80+ Bronze
RAM: Kingston Fury Beast 8x2 16 GB 3200MHz CL16
Depolama: Kingston M.2 SSD 500GB + 250GB normal SSD.
İşlemci Fanı Takınca PC Donuyor
Herkese selamlar, forumdan tavsiyeler üstüne Performax Perfan-120-H fan aldım. Ciddi manada soğuttu 25 derecelere kadar stok fan ile arasında fark oldu. Ancak şöyle bir problem yaşadım rgb lerini takmadan sadece cpu fan slotunu bağladım ilk 1 saat kullandım bir problem yoktu. Daha sonra ilk internet kesildi, daha sonra mouse bağlantısı koptu. Bilgisayarı yeniden başlattım ancak görüntü gelmedi hiçbir şekilde. İşlemciyi yerinden çıkarttım tekrar taktım fanı tekrar oturttum açıldı 30dk sonra tekrar aynı problemi yaşadım. Şimdi stok soğutucumu geri taktım 3 saattir kullanıyorum bir problem yok. Zaten 3-4 gündür stok fanla sorun yaşamadan kullanıyordum. Bunun sebebi yeni aldığım fan mıdır? Anakartıma mı uyumlu değil pek anlayamadım açıkçası. Ya da anakartımda bir arıza mı vardır onuda alalı 1 hafta oldu bilemedim cevap verirseniz sevinirim.
Anakartım: Asus B450M-A II
PSU: 600W 80+
Birde fana ihtiyacım var ancak bu marka dandik midir yoksa şansıma mı böyle geldi anlayamadım bana böyle çok iyi birşey olmasına gerek yok maksimum 500-600 tl civarlarında bir cpu kule tipi fan önerirseniz sevinirim işlemcim Ryzen 5 5600. ID Cool 214-XT iyi midir bütçeme uyuyor ya da 224-xt modeli mevcut burda 600tl kırmızı renk olduğu için sanırım. Zaten rgb sini kullanmayacağım ışıksız takacağım için rengin bir önemi yok bu linkteki alınır mı ?
Ryzen 5 5600 Fan Tavsiyesi
Herkese merhaba, Ryzen 5 5600 işlemcim mevcut 3 adet kule tipi fan buldum. Bunlardan hangisinin montajı daha rahattır, hangisi daha kalitelidir, hepsi kasama uyumlu mudur? Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim. Bütçem 600 civarı çok geçmezse iyi olur başka tavsiyeleriniz varsa alabilirim. Özellikle 3 numara olan fan kasama uyumlu mudur, montajı çok zor mudur kullanan varsa yazabilirse sevinirim.
Kasa: Rampage Victory (Ben üst kısma 2 adet daha fan ekledim.)
Anakart: Asus PRIME B450M-A II
İŞLEMCİ FANLARI
1- ID Cooling se-214-xt
2- ID Cooling se-224-xt
3- Performax Fan Gamıng Perfan-120-h (Bu fanın se-224-xt ile aynı ürün sadece marka baskısının farklı olduğu söyleniyor fiyatı da çok uygun bunu almayı düşünüyorum.)
Ryzen 5 5600 Isınma Sorunu
Herkese merhabalar, Ryzen 5 5600 işlemcim mevcut dün montajını gerçekleştirdim, stok fan ile kullanıyorum. Termal macun stok fanın üzerinde gelen orjinal macun.
Boşta iken 45-55 derece arası, 1 saat oyun oynadım, oyun oynarken 92 leri gördü bu normal midir? Stok fan mı yetersiz kalıyor, şuan için fan alamam 1-2 ay içersinde alabilirim ancak bu sıcaklıklar işlemcime zarar verir mi ? Ne yapabilirim
M2-SSD Tavsiyesi
Herkese merhaba, 800 TL'ye kadar bütçe mevcut 500 GB M.2 SSD almak istiyorum. 2 model buldum hangisi daha iyidir? Veya tavsiyeniz varsa yazarsanız memnun olurum.
Anakartım: ASUS Prime B450M-A II
Bilgisayar Donanım
Herkese iyi günler, bilgisayar topluyorum bilgisayarımın parçaları 3-4 ay içinde gelecek yurt dışından gelecek parçalarda mevcut. Ancak işlemcimi Türkiyeden aldım bir kaç gün önce Ryzen 5 5600 aldım. İşlemcim geldi ancak test edebileceğim bir sistemim maalesef yok, kutusunda hiç açılmadan duracak 3-4 ay kadar. 2 Sorum var
1- Ürün arızalı çıkarsa aldığı yere iade edemeyeceğim için garantiye göndermek durumunda kalacağım, bu durumda benden para isteme gibi bir şey yaşanır mı? Aldığım firmaya sordum bu konu hakkında bilgimiz bulunmamakta dediler bende size danışmak istedim.
2- Anakart olarak Gigabyte b450m s2h almayı düşünüyorum ama sanırım bu anakartlar bios update yapmadan ryzen 5 5600 desteklemiyor, elimde eski bir ryzen işlemcim de yok bunu nasıl çözerim direkt destekleyen bu fiyatlarda bi anakart var mıdır tavsiye edebileceğiniz veya işlemci olmadan bios update yapabilen anakartlar varmış sanırım onlardan mı kullanmalıyım?
FPS 'im Neden Düşüyor ?
Herkese hayırlı forumlar , sistemimi vatandan aldım oem hazır sistem , valorantta aşırı derece fps düşmeleri yaşıyorum ekran kartı 1650 super , işlemci i3 9100f ,ram 16gb değerler fotoğraflarda görüldüğü gibi ,işlemci 3.9 ghzlerde geziyor.Drivlerın hepsi güncel son sürüm.Windows orjinal key. İşlemci ısınmıyor , macun 1 hafta önce değiştirildi kule tipi fan takıldı. Sebebi nedir bu fps düşmesinin ? Darboğaz yapıyor desem internetten araştırıyorum bakıyorum hiç darboğaz olmaz yazıyorlar. Fps 200 lerden aniden 75 65 civarlarına düşüyor , FPS yi kitlediğimde 100e yine düşüş yaşıyorum.Ekteki değerler valorant oynarken çektiğim bir fotoğraf , fps düşüşü sebebini söyleyebilir misiniz ?
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 37
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 5.490 (Bu ay: 79)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware