Şimdi Ara

İşlemci Fanı Takınca PC Donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar, forumdan tavsiyeler üstüne Performax Perfan-120-H fan aldım. Ciddi manada soğuttu 25 derecelere kadar stok fan ile arasında fark oldu. Ancak şöyle bir problem yaşadım rgb lerini takmadan sadece cpu fan slotunu bağladım ilk 1 saat kullandım bir problem yoktu. Daha sonra ilk internet kesildi, daha sonra mouse bağlantısı koptu. Bilgisayarı yeniden başlattım ancak görüntü gelmedi hiçbir şekilde. İşlemciyi yerinden çıkarttım tekrar taktım fanı tekrar oturttum açıldı 30dk sonra tekrar aynı problemi yaşadım. Şimdi stok soğutucumu geri taktım 3 saattir kullanıyorum bir problem yok. Zaten 3-4 gündür stok fanla sorun yaşamadan kullanıyordum. Bunun sebebi yeni aldığım fan mıdır? Anakartıma mı uyumlu değil pek anlayamadım açıkçası. Ya da anakartımda bir arıza mı vardır onuda alalı 1 hafta oldu bilemedim cevap verirseniz sevinirim.

Anakartım: Asus B450M-A II

PSU: 600W 80+

Birde fana ihtiyacım var ancak bu marka dandik midir yoksa şansıma mı böyle geldi anlayamadım bana böyle çok iyi birşey olmasına gerek yok maksimum 500-600 tl civarlarında bir cpu kule tipi fan önerirseniz sevinirim işlemcim Ryzen 5 5600. ID Cool 214-XT iyi midir bütçeme uyuyor ya da 224-xt modeli mevcut burda 600tl kırmızı renk olduğu için sanırım. Zaten rgb sini kullanmayacağım ışıksız takacağım için rengin bir önemi yok bu linkteki alınır mı ?

• Sorun olduktan sonra , stok soğutucu ile tekrar denendiğin de sıkntı yoksa muhtemelen anakartta bir sorun yoktur. Sonradan alınan soğutucunun montajının doğru yapılıp yapılmadığı önemlidir.

Bazen milim hata bile olsa sorunlar olabilir, fazla ısınma veya donma kasma gibi. İlk önce o soğutucunun montajının doğru olduğundan emin olun. İşlemciyi her defasında takıp çıkartmayın

ryzenleri tak çıkar yaparken pinlerini eğriltebilirsiniz veya kırabilirsiniz istemeden. Sorduğunuz ıd cooling 214 bnde de var fiyatına göre iyi soğutucudur. Başka bir şey alacaksanız bile ilk söyledim

şeyden emin olun, ona göre farklı bir soğutucu alın. Sistemde sıkntı varmı diye emin olmak istiyorsanız, biraz yüke sokun stok soğutucu ile, oyun oynayın veya stres testi yapın.

O ilk söylediğinizde 25 derece civarı düşürdü denmiş yeni soğutucu için, skıntı olmayabilirde soğutucuda ( tabi olabilirde ) onu tekrar doğru bir şekilde takıp denemek lazım , denemeler yapılmadan

anlaşılmaz bu işte. Onda sıkntı olup olmadığına kanaat getirirseniz ona göre yeni bir şey alırsınız veya almazsınız.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
    Hocam stok soğutucu ile 3 4 gün kullandım 1 saat stres testi yaptım, dün problem yaşandığı anda ne yapıyorsam kule tipi fanla stok fanla aynısını 3 4 saate yakın yaptım hiçbir problem çıkmadı. Kule tipi fanı 2 defa çıkarıp taktım oturttum tekrar ikisindede maks 65 dereceyi gördü montajda problem olacağını sanmıyorum
  • qwertyklave Q kullanıcısına yanıt

Anladım , kule tipi olanla en fazla 65 derece görmüş iyi bir değer aslında. Peki kule tipi ile bu değeri alırken yine aynı sıkntılar oldumu . Yani montaj doğru olduğunda bile sorunlar devam ediyor mu hala ?

Evet hocam 2 defa söküp taktım bu problemi yaşadım. Ama normal stok fanda şuan hala bir problem yok
    O zaman anladm kadaryla kule tipi soğutucuyu sıfır aldnız , onu geri iade edin, id cooling i falan alabilirsiniz . Fakat montaj yaparken bu kule tipi soğutucuları yukardan işlemci soketinin üzerinden vidaları sıkarken çok skmayın kastrmayın , sağlam olacak diye .

Bazen çok sıkıp kastrmak, güç denemesi yapmak iyi olmuyor sorunlar oluyor , geçen bnm anakartmda böyle bir sorun oluştu çünkü.
    Çok sıktım sanırım ben 🤣🤣 , iade ettim hocam bu arada kargoda. Sizin sorununuz neydi tam olarak hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwertyklave -- 28 Aralık 2022; 12:16:9 >
    Neyse gitmiş zaten 🙂 bndeki sorun kule tipi soğutucuyu işte çok sıkp sağlam otursun diye yapnca :) anakartı arkadan braketle kastrnca işlemci soketi altnda sorun oluşturup , sistemi açmyordu .

O şeylerden vazgeçince düzeldi :) dikkat etmek lazım .
    Benimde aynı sorun olabilir hocam 🤣 çünkü kazık gibi sıktım valla bastıra bastıra
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Stok fanı taktım hocam zaten şuanda , kule tipini çıkarttım
    Anakart kule tipi fanı çok sert sıktığım için kısa devre yapar mı hocam? Bende isterdim de fan 400 tl bilgisayarcı 200 tl istiyor yapacak bişey yok 🤣
    Ama yamulsa şuan da yapması lazım değil mi ? Şuan bir problem yok stok fanla kullanıyorum
    Yani şuan düzgün çalıştığına göre anakartı bozmadım değil mi 😂
    Yani ben acaba bağlantı ayaklarını mı çok sıktım arka plakayla birleşen, yoksa soğutucu bloğu bağlantı ayaklarına montajlarken mi çok sıktım anlamadım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.