< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
İşlemci Fanı Takınca PC Donuyor (2. sayfa)
-
-
Hahahahahahahaha hocam güldürdünüz beni
-
Hahahaha sanki sıkmazsam işlemci ısınacakmış yerine oturmayacakmış gibi hissettim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yine kalıcı bir sıkıntı olmaması sevidirici olmuş. Geriye kalan tecrübede size kar kalmış.
-
Evet bundan sonra kesinlikle zorlamayacağım. Ama ne derecede sıkmam gerektiğini hala anlamadım 😂 Bu üretilen malzeme buna göre değil mi sonuna kadar sıkmam gerekmiyor mu yani?
Sonuna kadar sıkmalısınız tabi ki. Ancak arkadaki plakaya elinizle destek verip sıkmanıza gerek yok :). Zaten bir yerden sonra vidalar dönmeyi bırakacaktır. Bu sürece geldiğinde, sıkmayı bırakmanız gereken nokta.
-
Arkadaki plakalara takılan platform için mi söylüyorsunuz yoksa o platforma oturtup montajlanan soğutucu bloğun vidalarını mı 😂
Ben yukarda yazdığınız mesaj için yazmıştım. Dönmeyi bıraktıktan sonra plakaya destek vererek sıkmaya devam ettim demiştiniz ya. İkisi içinde öyle bir şeye gerek olmaması lazım normal ve doğru montajda. Ürün ile gelen vida yuvasına düzgün bir şekilde oturuyor ve tutması gereken şeyi tutuyor ise sıkıntı yoktur. Bazen bana rica edip montajını yaptıran arkadaşlarım oluyor. Farklı farklı model soğutucular olduğu için hepsinin montajını ezbere bilemiyorum. Bazen üşenip montaj videolarını izlemeden yorumlayarak yapıyorum. Eğer tam temas yok ise zaten, bu durum direk idle sıcaklıklarda ortaya çıkıyor. Yine o kadar çok vida sıkıp parçalara zarar verme riski almamak lazım. Gevşeklik kaynaklı temas etmeme durumu var ise zaten en fazla işlmeci çok ısınır ve anında fark edemezseniz sistem kendini korumaya alıp kapatır. Risk yine daha düşük bence.
-
Doğru diyorsunuz hocam hem platformu hem bloğu çok sıkmamak gerek o halde.
Yeniden soğutucu alacak mısınız?
-
Evet hocam çünkü yükte 87 derece oluyor stok fan ile
Evet yüksek baya. Bana amd nin 3000 serisindeki stealth ve spire bile yetersiz gibi geliyordu. 5000 serisinde kesinlikle hoş değil.
-
Evet alacağım bir tane daha ama içimde bir fobi oluştu kule tipi fanlara karşı :D Bugün özellikle bilgisayarı dibine kadar kullandım saatlerce her şeyi açtım bir problem yaşamadım.
-
Ooo konu benden sonra baya uzamış :) ama arkdaşlar da doğru şeyler demiş . O sıkma konusuna dikkat edelim lastik sıkma konusu gibi olmasın yukarda dendiği gibi.
O id coolıng 214 model alıncaksa onda da üstten iki vida var onları çok sıkmayın ! asıl sıkntıyı nasıl görürsünüz biliyormusunuz, anakartın braketli montajını yani soğutucuyu
masada anakartı kasadan sökerek montaj yapın kastırdınız zaman işlemci altının ankartın nasıl yamulduğunu orda görürsünüz !!!
İşte o zaman o bölüm yamulunca devreler pcb esneyince işini yapamıyor. İşlemci, ram her şeyin alışverişi duruyor saçmalamalar başlıyor sistem de. Dikkat etmek lazım. Kasanın içinde montaj yapılırsa
çok kastırılırsa , kasanın içinde anlaşılmıyor pek. En iyi anakartı kaldırıp bakınca çevirince anlaşılıyor yamukluk.
Onun için başta yapmamak lazım fazla güç denemesini falan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 29 Aralık 2022; 19:22:1 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X