BEN ŞİMDİ NE YAPAYIM
leydiz end centılmıns bu sene sayısalda 27k ya girdim ve şu anda ne tercih etsem bilemiyorum. maatyalayım ve şu ek kontenjan olayından yararlanabiliyorum. malatyada iki tane tıp fakültesi var bir tanesi kesin gelir diğeri de gelirse şaşırmam. bir diğer seçenek olarak da eskişehir ankara vs. diş hekimliği yazmayı düşünüyorum. nedense bu sıralmaya mühendislik okunmaz diye beynime işledi herkes o yüzden çok soğudum mühendislikten.
şimdi asıl sıkıntılara geleyim. tıp yazarsam malatyada kalmış olacağım (aile evi) ve tıpı okuması gerçekten çok zor babam doktor oradan az çok bilgim var. diş yazarsam tıp kadar garanti bir meslek değil ama yine de diş hekimliğini başarabileceğimi düşünüyorum. diyelim ülke iyiyce naneyi yedi ve artık yurtdışı düşünmek farz oldu tıpta dışarı çıkmak daha kolaymış.
şöyle söyleyeyim diş fakültesi de kolay bir yer değil ama bir tıp kadar zor olamaz. ve ben çalışkan bir öğrenci değilim gezmem tozmam lazım bir yandan. çalışır mıyım çalışırım ama sanırım tıp benim ruh sağlığımı bozar.
kafam çok karışık yorumlarınızı bekliyorum.
SABAH 5 TE KALKIP DERS ÇALIŞMAK
hacılar ben küçüklükten beri erken kalkmaya alışığım geç kalkınca kendimden tiksinirim. şöyle izah edeyim erken kalkayım da boş boş şeyler yapsam bile benim için daha iyi oluyo. yazın 6.5 ta kalkıp cs atarım genelde kimse olmaz türklerden ruslarla takılırız. neyse ben bu alışkanlığımın üstüne 2 saat falan çekerek 4.5 ta kalkıp 5 te dersçalışmaya başladım bu sene şuana kadar iyi. tyt yi denemelerle götüreceğim için gün içindeki zamanımdan binevi tasarruf ediyorum. kalkıp tyt denemesi (genelde türkçe ve mat oluyo feni de yetiştirmeye çalışıyorum ama yanlışlara bakmaktan süre kalmıo) çözüyorum ve bende olabilir sadece ama bunu yapınca o günüm diğer günlere nazaran biraz daha motivasyonlu geçiriyorum. siz deniyor musunuz saat kaçta başlıyosunuz veya başlıodunuz?
bu arada sabah kalkınca uyanma rutinim sabit. banyo yapıyorum yine eskiden gelen bi alışkanlık bu da eğer o da yetmeszse kahveyi direkt ağzıma atıp su içerim üstüne ama genelde kahveyi içmemeyi yeğliyorum çünkü dayanıklılığım çok arttı kahveye karşı. özel günlere saklıyorum
YKS ÇALIŞMA GRUBU KURALIM
olm ders çalışan varsa gelsin kuralım bi grup. diyelim ben çalışmıyom ama gruptan birinin çalıştığını görürsem vicdan azabından yine zorlarım kendimi bence herkes için geçerli ne diyosunuz ?
tyt fen deneme önerisi
agalar şimdi toprak ve bilgi sarmalını çözdüm şimdi ne çözeyim? böyle kaliteli beni zorlayacak bir şey olsun sorularından bir şeyler öğrenelim.
agalar nasıl gidio dersler
reisler dershnanein sınıf belirleme sınavına girdim geçen dün ve ondan önceki gün fena geçmedi bakalım ne olcak. aq dershanede 17 tane mezun sınıfı var sayısal ilk üçe düşsem müq olur ama sanmıyorum. bir de yazdan sonra tyt fen netlerim düşmüştü onun için gittim bilgi sarmalının denmesini aldım bir günde 500 soru fen çözdüm ve harika işe yaradı. yapamadıklarımı not aldım falan filan derken baya katkısı oldu. ayt başlayacaktım bugün başlayamadım bugün yine o rezil günlerdendi ama yine de çalıştım biraz. yarın ayt fizikle ayt basmaya başlıyorum. sizde durumlar nasıl ? ( bir de bir grup mu kursak ders için birbirlerimizi itekleriz)
YKS 2022 'Yİ BATIRMA SERÜVENİM.
agalar şimdi elimden geldiği kadar sene boyunca buraya yazcam gelişmeleri canım öyle istioyr çünkü.
şimdi öğrenci profili olarak gayet başarılı bir öğrenciyim aslında sayısal zekam iyidir kendime de güvenirim sadece ayt fizik sevmiyorum ilgimi çekmiyor o yüzden onunla biraz aramız bozuk.
geçen senemi anlatıcak olursam eğer ağustos civarlarıydı ben başladım ders çalışmaya. tyt ile başladım ayt sıfırdım çünkü (sene sonunda da bi bok olmadı ama neyse ilerinin konusu). tyt fen 5 6 türkçe 20 25 mat 20 küsür sosyal 10 15 netlerle başladım. her neyse içimde gerçekten çok çalışma isteği var ve çalışıyorum da. bir ay geçti fen netlerimi 15 17 civarlarına çektim (ama feciyim nasıl çalışıyorum) geometrimi çok yükselttim kafam basıyordu zaten test çözünce halloldu. mat arttı yani anlayacağınız ben her şeyi arttırdım tyt netlerim 75 90 arası gelmeye başladı. ekim gibi ben okula gitmek istemediğimi evde çalışmak istediğimi rehber hocama söyledim ilk bi kaç hafta çok itiraz etti okul yönetimi ama eninde sonunda saldılar beni ve ben neredeyse haftanın 5 günü evde kalmaya başladım. ilk zamanlar harika ilerliyodu ayt çalışmaya da başladım ve ayt fen konularımı hızla kapamaaya başladım özellikle biyoloji benim için çok basitti. neyse abi ben fena deilim falan işte bir gün oldu hala aklımda yine evdeyim güya ders çalışıcam dedim yemek söyliyim dışarıdan (amınakoyduğum seni). neyse abi en sevdiğimyemek olan pizza söyledim jumbo boy (aslında o zaman zayıftım ama küçüklükten kalan ve aileden gelen bi alışkanlık olarak çok yemek yerim o jumbo boy bana sökmez yani). bu geldi dedimki aga bunu yerken mola niyetine bir de dizi açayım derken amk 8 bölüm dr.house izledim o gün sadece sabah çalıştığımla kaldım. gece yatarken vicdan azabı var bende abi diyorum yarın kafamı kaldırmıcam köpek gibi basıcam falan neyse sabah oldu başladım çalışmaya 1.5 saat çalıştım sonra molaya çıktım aldım elime teli lan amk saate bakıyorum güya 15 dk olan molayı ettim mi sana 2 saat. neyse dedim aga zaten hala çok var bugün olmadı yarını kurtar ( ve hala saat 2 3 civarı öğlen hala ders çalışabilirimyani) böyle erteleye erteleye abi benim ders çalışma düzenim sikildi zerre ders çalışmıyorum. tyt denemelerine gidiyorum sadece okula onda da sene başındaki çalışmalarım kurtarıo beni. bu arada annemgile de ders çalışıomuş gibi taklit yapıom güya soru videoları izliyorum bilgden. abi çok uzattım neyse msü geldi girdim bok gibi geçti 83k yaptım sonraki bi dönem dedim napıyon amk kendine gel bugazla en fazla 4 gün ya çalıştım ya çalışmadım. aga yavaş yavaş sınav yaklaşıtor arklarla konuşuyoruz elemanlar hep götümüz tutuştu falan diyor ben okadar rahatım ki nere gelse yazarım diyorum mezuna kalmak falan yok diyorum (kendimi teselli ediyorum biliyorum çünkü kazanamayacağımı).
işte diyorum ben zaten köle olmak istemiyorum yatırımcı olcam parayı ordan kriptodan nft den vurcam falan (bu arada hala o köle işini öyle düşünüyorum ama o farklı bir konu) aga sınav geldi girdim işte yks 2022 ye çıktım abi ayt yarak gibi tyt fena değil ama hiç emin değilim. kitapçık yayınladılar ben korkumdan bakamadım.
neyse 18 temmuzda sınav açıklandı say93k ea29k gelmiş ananı avradını diyorum ben bile bu kadar kötü beklemiodum hani en kötü60 falan beklerdim. neyse herkesin morali bozuk tabi ama o kadar da değil babam diyor ki bana bence bu sene yaz o kadar çalıştın başka yükseltemezsin. çünkü ben onlara hep öyle gösterdim şimdi desöyleyemiyorumki baba o iş öyle değil diye. hatta herkes hukuk yaz diyor olm hukuk kim ben kim aklımın ucunda bile yok yani.
neyse ben dedimki ben bir sene daha çalışıcam bu sene içime sinmedi onlar da ok dediler.
şuan mezun olarak ders çalışıyorum yaklaşık 1 hafta oldu başlayalı. dershaneye yazdırdılar (bana kalsa dershane değil her gün kütüp yapacaktım ama bu kadar kötü olunca ses çıkaramadım) oraya başlıcam bakalım şuanlık günlük 6 7 saat görüyorum tam performansım bu değil bu arada.
başka bir konu açıp orda da yks günlük tutucam.
geçen senemden çok önemli iki şey öğrendim:
evde çalışarak ben yapamıyorum ve eve kendimihapsederek yaklaşık 25 kilo almam bana sınavı kaybettirdi
çok konuşma sadece çalış birileri hedefini sorduğunda çok detay verme hatta hiç verme bakalım de geç (geçen sene çok konuşurduk arkadaşlarla hiç bi s.. olmadı)
BU KADARDI AGALAR. BU BENİM YKS İÇİN AYIRACAĞIM SON SENE O KESİN AMA NEREYE YERLEŞECEĞİM SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK O KESİN DEĞİL . UMARIM SIÇMAM UNUTMAYIN HER ŞEY BİZDE BİTİYOR.
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 23
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.119 (Bu ay: 70)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar Genel Sohbet