Normalin altında laptop performansı
Arkadaşlar elimde acer aspire a715-51g var.
Donaınım olarak:
İşlemci:i5-1240p
Ekran Kartı:RTX 3050
Ram:16gb
Depolama: 496gb ssd
Bilgisayar 1 yıllık ama youtube'daki performans videolarına göre çok zayıf kalıyor.Orijinal win11 yüklü, driverlar güncel görünüyor, oyunlara girmeden nvidia denetim masasından falan her türlü ayarı yapıyorum.Fakat CS2,Valorant,Lol gibi oyunlarda sürekli drop, fps sıkıntısı oluyor.Darboğaz oluyor desem ekran kartına yük binsin diye grafik ayalarını yükseltiyorum yine aynı.
Valorant:100 fps civarı sürekli drop yiyor
Cs2:40-60 fps yine drop var
Lol:İlk elde 144 falan takılıyor sonra her saniye drop yiyor,60-70 fpse düşüyor.Bir bok yapamıyosun oyunda adc main olarak.
Eskiden Forza 4 falan denemiştim 70fps falan oynatıyordu yüksek ayarlarda falan.
Var mı yapabileceğim bir şey bir şeyler yanlış mı kurulu.Pc normalde 8 gb ram ben 16 yaptım kendim bios'dan bir ayar falan mı yapmam lazım.Alırken testlere göre aldım adamlar her oyunu oynuyordu internette ben basit fps,moba oyunlarını bile oynayamıyorum çok sinir ediyor.
Ekran kartı eski oyunu desteklemiyor.
Merhaba,
Nvidia, Assasin's Creed 2'yi desteklemiyor laptop da işlemcinin grafik birimini kullanıyor ve ara sıra drop yiyor yeteri kadar güçlü değil.Nvidia'yı kullanmanın hiçbir yolu yok mu?Zaten Geforce Experience'de de görmüyor 2 saattir her taraftan ekran kartını seçiyorum bilgisayarı sadece rtx 3050'yi kullanacak şekilde seçiyorum ama gidip illaki işlemciyi kullanıyor.
İyi akşamlar herkese.Yaklaşık 14bin 15bin civarı bilgisayar bakıyorumdur ve soğutmasından dolayı lenovo,monster,hp gibi pcler arasından acer nitro 5'i seçmiştim.Fakat bugün r5 5600h gtx1650 8gb ramli nitro5 ile aynı fiyata sahip acer aspire 7 i5 1240p rtx 3050 gördüm.Araştırınca işlemcisinin 12 core 16 thread olduğunu gördüm.Serisi zaten farklı duruyor hiç görmemiştim..Çok iyi bir bilgim yok donanım konusunda falan ama hem rtx 3050 varken hem de işlemcisi iyiyken nasıl aynı fiyat oluyor?Soğutma performansları ikisinin de iyi baktım oyun testlerine.Çok garip geldi.Nitro5'in avantajı ne burada?12 core'a sahip i5 1240p'nin hangi bilmediğim kötü yanları var?
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 435 (Bu ay: 19)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Notebook - Ultrabook - Oyuncu Dizüstü Tavsiye Bölümü