Şimdi Ara

Normalin altında laptop performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
24
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde acer aspire a715-51g var.

Donaınım olarak:

İşlemci:i5-1240p

Ekran Kartı:RTX 3050

Ram:16gb

Depolama: 496gb ssd

Bilgisayar 1 yıllık ama youtube'daki performans videolarına göre çok zayıf kalıyor.Orijinal win11 yüklü, driverlar güncel görünüyor, oyunlara girmeden nvidia denetim masasından falan her türlü ayarı yapıyorum.Fakat CS2,Valorant,Lol gibi oyunlarda sürekli drop, fps sıkıntısı oluyor.Darboğaz oluyor desem ekran kartına yük binsin diye grafik ayalarını yükseltiyorum yine aynı.

Valorant:100 fps civarı sürekli drop yiyor

Cs2:40-60 fps yine drop var

Lol:İlk elde 144 falan takılıyor sonra her saniye drop yiyor,60-70 fpse düşüyor.Bir bok yapamıyosun oyunda adc main olarak.

Eskiden Forza 4 falan denemiştim 70fps falan oynatıyordu yüksek ayarlarda falan.

Var mı yapabileceğim bir şey bir şeyler yanlış mı kurulu.Pc normalde 8 gb ram ben 16 yaptım kendim bios'dan bir ayar falan mı yapmam lazım.Alırken testlere göre aldım adamlar her oyunu oynuyordu internette ben basit fps,moba oyunlarını bile oynayamıyorum çok sinir ediyor.

• Üstat laptopun bakımları en son ne zaman yapıldı? Oyunlarda yükteyken kaç derece oluyor işlemci ve ekran kartı? Çünkü cihaz çok ısınırsa kendi performansını düşürür.
    Virüs olabilir mi bilgisayarda? Görev yöneticisine bir bak, tanımadığın bir program kaynakları sömürüyor olabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bakım yapmadım açıkçası yoğun kullanmadım diye.Afterburner yükledim bir ara bakıcam cpu,gpu,ram değerlerine.Virüs olduğunu sanmıyorum bakmam lazım da zaten yüklü olan 2-3 oyun, birkaç genel program var 1 ay önce falan yeniden kurdum pcyi bu sıkıntılar yüzünden.Sıkıntı yaratacak bir yerden bir dosya da indirmedim diye hatırlıyom.Bi temizlemek iyi gelebilir de millet bu donanımla benden neden aşırı farklı bir performans alıyor onu çözemedim.

• KağanPolat K kullanıcısına yanıt

Aida64 ile cpu'u stress testine sok o sırada sıcaklığına ve throtting'e bak, sonrada ekran kartını furmark ile aynı anda çalıştır, yani hem aida64 işlemcine hem de furmark ekran kartına abansın ve yüke sok gpu-z ile de kaç watt tüketiyor ona da bak. Sıcaklıklar 90 lara geliyorsa cpu işlemcin throtting yapıyorsa ve gpu z de furmarktayken hem fps düşüyor hem de ekran kartının güç tüketimi düşüyorsa demek ki aşırı ısınma kaynaklı cihaz kendini kısıyor. 1 sene bakım yapılmaması çok uzun bir süre notebook için, max 6 ayda bir bakım yapılması temizliği yapılması macununun da bu cihaz için en kötü mx4 yada mx6 ile değişmesi iyi olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop düşük gpu kullanımı
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.