korku döngüsü
Arkadaşlar merhaba ben 12.sınıf oldum. benim bir sorunum var. bunu bir örnekle anlatmak istiyorum; mesela bu sabah kalktım ve hiçbir şey düşünmeden direkt test çözdüm. (yaklaşık 2 saat) sonra dershaneye gittim. orada sohbet muhabbet işte sınav hakkında falan konuştuk. biri dedi ben 10 saat çalıştım, biri ben ayt başladım falan dedi moralim çok düştü. yazın başından 1 aylık kampa katıldım. ve yaklaşık bir 10 15 net arttırdım tyt de. bu kamptan sonra sonra kafa dağıtmak için 1 ay tatil yaptım. sonra bir gittim ki herkes ders çalışmış. sonra şu yotube den yks kanallarını falan izledim. kafanızı takmayın diyor kendi çalışmanıza bakın diyor yetişir diyor . ama çok feci aklım meşgul oluyor. resmen uykularım kaçıyor. çok korkuyorum. bu yüzden oturamıyorum derse. asıl sorun bu .mesela dediğim gibi sabah aklım boşken güzelce oturup çözdüm. sonra bir instagrama giriyorum adamlar 12 saat çalışıyor ve benimde isteğim kalmıyor yine bir korku basıyor. bu resmen bir döngü oldu 3 5 gündür bundan nasıl kurtulabilirim her derse başladığımdan içim içimi yiyor resmen lütfen yardımcı olun
12. sınıf YKS'ye çalışmak için geç bir zaman mı?
Arkadaşlar merhaba, ben 12. sınıf olacağım. Bu sene okul bittiği gibi 20 günlük bir TYT kampına gittim dershanenin yaptığı. Bu bence çok faydalıydı ama dershane bittiği gibi 20 Temmuz'dan beri kuzenimdeydim. 2 gün önce geldim. 20 gün yaklaşık yattım. Şu an ders çalışmaya başlayacağım. Biraz araştırma yaptım. Ve 11. sınıf tekrarı artı TYT öğrendiğim konuları tekrar etmeyi planlıyorum. Sizce bunlar yetişir mi? Tatil yaparak hata mı yaptım? Annemde biraz kafanı dinlendirmen lazımdı zaten bütün sene dershane okul var falan dedi. Sizce hata mı yaptım? Kafam çok karışık bu saatten sonra yetişir mi bilmiyorum.
11. sınıfta dershaneye gittim az bir şey TYT mat temeli attım çokça 11. sınıf konularını dikkate aldım onları da unuttum şimdi onları tekrar edeceğim yetişir mi acaba?
Masa düzeni nasıl olmalı?
Arkadaşlar merhaba YKS'ye hazırlanıyorum. 12. sınıf oldum. Masam eski monitörde bomboştu ama 10 senelik monitordü, onu değiştirdim bayram harçlıklarla ve birikimlerle. Bir monitor aldım, kurdum ama dimdik ortaya koydum. Bunu nasıl düzenleyebilirim? Bir yardımcı olabilir misiniz?
Max 5000 tl monitör önerisi
Arkadaşlar merhaba bana bi 1080p 144hz osa yeter kaliteli bişey olsa iyi olur şimdiden teşekkürler
11.sınıf biri son aylarda ve yaz tatilinde ne yapmalı
Arkadaşlar merhaba ben 11. sınıfı çok verimli geçiremedim ama yine de ders çalıştım diyebilirim yani bir YKS öğrencisine göre çok az çalıştım ama en azından hiçbir şey yapmadım diyemem aralrdaok boşkuklar verdim test kitaplarının yarısı dolu yarıaı boş 2. dönem doğru dürüst tekrar yapmaya ve çalışmaya başladım yine sıkılıpok mala verdim ama yine de konuşaru tekrarladım diyebilirm ve paragraf probleme yöneldim TYT mat ve TYT rürkçe çalıştım şu an biraz korkmkmaya başladım eski konuşarı unuttum ilk dönem çalşımadığımdan 2 gün önce bir oturuşta 1 ünite bitirdim test kitabından tekrar yaptıktan sonra sizce 50 günde şu 11'i bir tekrar edip paragraf proplemle götürebilir miyim dediğim gibi hafiften korkmaya başladım yardımcı olabilirseniz sevinirim.
(11 konuşar yüzeysel olarak var çoğu aklımda dersleri çok hoşlamadım ama ilk dönem konuşarı falan çok birikti unuttum onlarla iögili ne yapabilirm)
Arkadaşlar merhaba i512400f işlemci vve asus prime h610m r-d4 anakart için kule tipi soğutucu almak istiyorum en fazla 950 tl verebilirim aklımda 2 ürün var sizce hangisi alınır
https://www.gelbura.com/id-cooling-se-214-xt-argb-4pin-pwm-120mm-islemci-sogutucu-pd-TET25103886420
bu ikisi arasında kaldım başka öneriniz varsa yazabilirsiniz teşekkürler
RX 6700XT ve i5 12400F özellikli PC 2-3 sene götürür mü?
Arkadaşlar ben 2 ay önce falan PC aldım alırken çok bakamdım çünkü bir gecede 2 bin TL zam geldi almak zorunda kaldım şu an 5 bin küsur daha zamlanmış o yüzden biraz iyi aldım gibime geliyor ama ben şu an 11. sınıfım zaten 12 de doğru düzgün bakamam ama yani bu PC beni 2 3 sene götürür mü sonra kardeşime kalır onlar düşünaün kalanını.
Tam özellikleri:
Anakart: ASUS Prime H610M R-D4
Ekran kartı: ASUS RX 6700 XT 12 GB.
İşlemci: Intel i5 12400F
RAM: XPG 16 GB 3200 MHz.
SSD: Okuma yazmasını tam hatırlamıyorum ama 500GB WD marka bir SSD (ileride 500 GB SATA SSD alacağım tek M.2 yuvası var anakartta)
Kasa: Vento VG15FE.
PSU: FSP Hyper 650W 80+ sertifikalı.
Coil whine çıkan RX 6700XT iade edilmeli mi?
Arkadaşlar beni ses olarak çok rahatsız etmiyor benim için performans ve ısıya etki etmemesi yeterli zaten araştırdım yazdım forumlara da performansa etki etmez demişler bu sorun uzun vadede sorun çıkarır mı 8 Haziran'da sipariş verdim 14 Haziran'da elime ulaştı ama bunu iadeye veya garantiye göndermek istemiyorum çünkü hem ucuza aldım kartı bu fiyata bir daha bulmam çok zor hem jelatinlerini söküp attım kartın. Hem de hediye gelen oyunu Steam'den etkinleştirdim ve oynadım sizce ne yapayım.
Asus Dual RX 6700Xt Coil Whine
Arkadaşlar herkese merhaba, ben 8 Haziran'da (12 Haziran'da elime ulaştı) gamingen TR'den MARANELLO-6700XT / INTEL I5-12400F/ ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB / 16GB RAM / 500GB NVMe M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR bu sistemi aldım PSU ve kasa farklı linktekinden kasa Vento VG15FE PSU FSP Hyper 650W sanırım. Oyun indirmeye fırsatım dün oldu Resident Evil 4 en yüksek ayarlar 1080p 100 FPS altına düşmüyor ama oyunu açtığım gibi şu coil whine sesi geliyor bir abime attım bu fan sesi dedi ama sonra sesi kendim dinledim o ince sinek sesi gibi cızırtı duyulmamış zaten kulaklıkla hiç duyulmuyor beni rahatsızda etmiyor benim için ses hiç önemli değil performansa ısınmaya vb bir etkisi olmasın yeter bunu iadeye veya garantiye göndermek istemiyorum çünkü hem ucuza aldım bu fiyata bir daha bulmam çok zor hem jelatinlerini söküp attım kartın. Hem de hediye gelen oyunu Steam'den etkinleştirdim ve oynadım yani sizce herhangi bir şeye gerek var mı dediğim gibi performans ısınma vb etkisi yoksa ses çok önemli değil kulaklıkla hiç duyulmuyor zaten.
benim değil ama ses çok benzer buradakiyle cızırtı gibi kasa camını açmak istemedim videodaki aynı kart ve seste çok benzer. Ok rastlanan birşerymiş galiba bu.
böyle bir video gördüm adam sadece sinir bozucu diyor sorun çıkartmaz diyor technopatında videosuna baktım onlarda sadece ses diyor bence iadeye gerek yok sizce?
Yeni Sistem Aldıktan Sonra Yapılması Gerekenler
Arkadaşlar ben şöyle bir sistem aldım:MARANELLO-6700XT / INTEL I5-12400F/ ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB / 16GB RAM / 500GB NVMe M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR kasası ve PSU farklı sadece.
Bu videoyu izledim sadece sondaki 3DMark testini yapamadım paralıymış almak sadece bir test için gereksiz geldi bunun muadili var mıdır test için
Ve bu video yeterli mi başka bir şey yapmalı mıyım yapmalıysam nedir yazarsanız sevinirim.
not: PC hocası donanım arşivi gibi kanalların da videosuna baktım aşağı yukarı aynıydı
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 62
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 4.830 (Bu ay: 75)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware