Şimdi Ara

korku döngüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ben 12.sınıf oldum. benim bir sorunum var. bunu bir örnekle anlatmak istiyorum; mesela bu sabah kalktım ve hiçbir şey düşünmeden direkt test çözdüm. (yaklaşık 2 saat) sonra dershaneye gittim. orada sohbet muhabbet işte sınav hakkında falan konuştuk. biri dedi ben 10 saat çalıştım, biri ben ayt başladım falan dedi moralim çok düştü. yazın başından 1 aylık kampa katıldım. ve yaklaşık bir 10 15 net arttırdım tyt de. bu kamptan sonra sonra kafa dağıtmak için 1 ay tatil yaptım. sonra bir gittim ki herkes ders çalışmış. sonra şu yotube den yks kanallarını falan izledim. kafanızı takmayın diyor kendi çalışmanıza bakın diyor yetişir diyor . ama çok feci aklım meşgul oluyor. resmen uykularım kaçıyor. çok korkuyorum. bu yüzden oturamıyorum derse. asıl sorun bu .mesela dediğim gibi sabah aklım boşken güzelce oturup çözdüm. sonra bir instagrama giriyorum adamlar 12 saat çalışıyor ve benimde isteğim kalmıyor yine bir korku basıyor. bu resmen bir döngü oldu 3 5 gündür bundan nasıl kurtulabilirim her derse başladığımdan içim içimi yiyor resmen lütfen yardımcı olun

• EMİR İNANyoutube
    BAŞARI HİKAYESİ SAYISALDA İLK 500BİNE NASIL GİRDİM
    https://www.youtube.com/watch?si=gtyS1DJOsmuq-dxS&v=aP44qmA5XRk&feature=youtu.be

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • salla gitsin benim dönemde de yok 10 saat çalıştım yok 8 saat bastım tayfa vardı, çoğunun sıralaması 30k civarı geldi, benim sıralama 12k civarı geldi. Herkesin ihtiyacı farklı, kimisi tyt 20 netle başlıyor kimisi tyt 80 netle, o yüzden "X saat çalıştım" muhabbetinin pek bir önemi yok, 8 saat çalışman gerekiyorsa 8 saat çalışırsın, 4 saat çalışman gerekiyorsa 4 saat çalışırsın. Başkasının kaç saat çalıştığını duyup kendini strese sokmanın bir anlamı yok, sınav dönemi ben de bu hataya düştüm o yüzden nasıl hissettiğini az çok anlıyorum. Burada nerede ne kadar eksiğinin olduğunu anlayıp ona göre bir çalışma izlemen en mantıklı olan şey, ders çalışmak bir pasta tarifi yapar gibi günde 4 saat mat 3 saat fen 2 saat tyt tarzında yapılacak bir şey değil. Sınav dönemi dershaneden ayrılmıştım gerçi ama okulda ve sosyal medyada bu tiplere maruz kaldım ne yazık ki, hiç kalmasam daha iyiymiş. Naçizane tavsiyem bu tarz şeylere takılmayıp eksiğine göre neyi ne kadar çalışman gerektiğini belirlemen.

• bu korkudan vazgeçmen lazım yoksa geriye dönüp baktığında en büyük pişmanlığın bu korkuların olur. beynimiz yapamayacağımızı düşünerek aslında bizi tembelliğe itiyor yani bir nevi bahane üretiyor, yapamıyorum, yapamayacağım derken bir şekilde bir şeyler için çabalamaktan da alıkoyuyor seni. bu şekilde düşün. bu korku diye adlandırdığın hisler ve buna sebep olan düşüncelerin seni ders çalışmaktan ve çabalamaktan uzaklaştırıp pes etmene sebep olmaktan başka bir işe yaramaz.
    daha yaz aylarındayız, çalışma bilincin var ki ders çalışmaya bu konuda kafa yormaya başlamışsın, insanları dinliyorsun ister istemez kendinle kıyaslıyorsun. bunlar dahi başarılı olmak için istekli olduğunu gösterir. sen kendi ihtiyaçların doğrultusunda, sana ne yarar sağlayacaksa o şekilde çalış ve kimin ne yaptığı sadece sana fayda sağlayacak kadar umrunda olsun. insanlarla fikir alışverişinde bulunmak da önemli ama bu kendini başkalarıyla kıyaslayıp kendini küçümsemene yol açmamalı. sen elinden geldiğince önüne ve hedeflerine bak. bu 1 yıl içinde bile çalışma şeklin zamanla değişecek ve oturacak bir şeyleri yanlış yaptığını fark edip düzelteceksin ya da doğru yaptığın şeyleri geliştireceksin. elinden geldiği kadar kendine ve sınavına odaklan. abartılı düzeyde kaygı oluşturmamaya çalış. bunun seni çok zora soktuğunu ya da bu kaygılarla baş edemediğini hissedersen güvendiğin, akıl aldığın birileri varsa onlarla sohbet edebilirsin ya da daha profesyonel birinden psikolojik destek alabilirsin bence.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Günde 12 saat çalışan elemanların tipe bakınca zaten doğru olanın kendi yaptığın olduğunu anlaman lazım kardeşim. 1 sene boyu günde 12 saat masada oturursan hayatının kalan 50 senesinde bel ağrısından kurtulamazsın 6 7 saat full kapasite HER GÜN çalış kalanında yat dinlen omurgan nefes alsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Agony13 A kullanıcısına yanıt
    Senin gibi kampa girip 15 net arttırsaydım babası gelse dese ki ben 24 saat ders yaptım cinsel penisime takıp dinlemem kafanız rahat olsun hocam netiniz artıyorsa.

• çok var böyle

şöyle çalıştım şunu yaptım bunu yaptım

bunu diyen bir eleman deneme sınavlarını telegramdan bulup yüksek net yapıyordu

sınavda batırmıştı

çocuk dogru söylese bile takılıp kalma zaten herkesin kendi hikayesi kendine

instayı da kapat

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha yolun başı şimdiden böyle olmamak gerek,İnternete kalsa tr geneli denemelerde herkes +100 e +70 net kolpa sıkıyorlar bass tayfa var onlar.

• Instada Tyler durden ppli basssss tayfayı çok dikkate alma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3tavsiyede bulunayım size;

1) telefon detoksu uygula. sınava kadar telefonunu kapat. kullanma. bak göreceksin kesinlikle çok faydalı olacak. eğer bunu yapamam dayanamam dersen. 1 aylığına kapatıp sendeki pozitif faydaları gör(telefonun kapat derken akıllı telden simkartı söküp tuşluya geçmeyi kast ediyorum)

2)bu çok önemli. öncelik tyt konularını kaba taslak çıkartıp tyt yi bitireceğin zamanı yaklaşık belirle. ve her hafta başı yada pazar gecesi bir sonraki haftanın ders programını belirle. ayt de yap ve tüm konular bittiğinde ders programı yapmaya devam et. tekrar edeceğin konuları, çözeceğin tyt ve ayt denemelerini ve günlük haftalık ders saat sayılarını planla. plan başarı için en önemli etkenlerden biri.

mesela oğlum bunu yapmadı ve yapmadığı için(tek sebep bu değil tabiki) başaramadı.

3) gücünü duracel pil gibi düşün. ne kadar idareli kullanırsan o kadar uzun süre sana yeterli enerji ve ders çalışma azmi verir. ilk 3-4 ay belli bir disiplinde ve çok idareli kullan. mesela hafta içi her akşam çok kaliteli bir 3-3.5 saat ders+test çözerek götür hafta sonlarıda videolardan konu felan çalışıyorsan bunun dışında en fazla 6 şar saat ders çalış. daha fazla çalışma. mesela aralık ayına kadar böyle götür. marta kadar da bundan bir tık daha fazlalaştır.

ama marttan sonra gücünün yettiği ölçüde 8-10 hatta gücün yeterse 12 saat bile çalışabilirsin. mesela sabah tyt deneme sonra dinlenip eksik soru ve konu sonra akşama doğru ayt denemesi yada fen+mat ders denemesi eğer başarabilirsen hedefine ulaşırsın. sabahları tyt atmak kolay ama akşam üzerleri ayt yi de yapmak çok zorlayıcı oluyor öğrencilerde ve bunu başaranlar şuan ilk 20k ile yerleştiler.

iyi çalışmalar.

bu 3 maddeyi baz alırsan milleti sen baz almaz onlar seni takip eder duruma geçer.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.